OMINOUS CRUCIFIX

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Jimmy Boyle
rasowy masterfulowicz

OMINOUS CRUCIFIX

10-09-2012, 17:54

Pamiętam, że ktoś tu wrzucał jakieś kawałki za YT to było mlaskanie, że niezłe, że się sprawdzi, że dobrze się zapowiada, tymczasem płyta wyszła już kawał czasu temu, a tu cisza i spokój. Kto powinien sie zainteresować propozycją tego kwintetu? Przede wszystkim ci którym spodobał się Sonne Adam i tym podobne klimaty, tu na zachętę próbki z debiutu;
Dodam jeszcze, że płyta do nabycia u ulubionych dostawców śmierć metalu za równowartość 0,7l wody ognistej.
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

Re: Ominous Crucifix

11-09-2012, 18:56

Bardzo fajną płytę meksykancy przygotowali. Mocno słychać inspiracje Necros Christos ale trudno mi z tego jakiś zarzut im robić. Dzikiej nawalanki sie tu nie uświadczy ale klimat albumu jest naprawdę niezły. Szkoda tylko, że digi taki trochę 'kruchy'.
Awatar użytkownika
BadBlood
weteran forumowych bitew

12-09-2012, 09:04

Trza recenzje na głównej stronie czytać, to by nie było gadania, że cisza i spokój ;)
Heeeeeey!!! Hooooooo!!! We're Satan's People!!!!!
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

05-02-2013, 01:32

AroHien pisze:Bardzo fajną płytę meksykancy przygotowali.
Bez dwóch zdań - nie spodziewałem się wiele po tym albumie. Kupiłem w ciemno i dałem się pozytywnie zaskoczyć.
AroHien pisze:Mocno słychać inspiracje Necros Christos ale trudno mi z tego jakiś zarzut im robić.
Ja za to słyszę tutaj sporo inspiracji Morbidami - jakoś bardziej nasuwa mi się takie właśnie skojarzenie, słuchając TSoD.
AroHien pisze:Dzikiej nawalanki sie tu nie uświadczy ale klimat albumu jest naprawdę niezły.
Klimat tworzą też bardzo klawe sample i efekty, jak np. w Church of Death.
AroHien pisze:Szkoda tylko, że digi taki trochę 'kruchy'.
Mój się jeszcze trzyma, z tym że zaraz po zgraniu digi wylądowało na półce ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
AroHien
rasowy masterfulowicz

05-02-2013, 20:33

Sybir pisze: Ja za to słyszę tutaj sporo inspiracji Morbidami - jakoś bardziej nasuwa mi się takie właśnie skojarzenie, słuchając TSoD.
No nie wiem, ja tu Morbidów za bardzo nie słyszę. Chwilami natomiast pojawiają się wojenno-miażdzące wstawki charakterystyczne dla Bolt Thrower, ale tez nie ma ich zbyt wiele. Zresztą, nieważne skojarzenia, najważniejsze, ze płyty słucha się swietnie.
Awatar użytkownika
Sybir
mistrz forumowej ceremonii

26-05-2013, 03:03

AroHien pisze:Zresztą, nieważne skojarzenia, najważniejsze, ze płyty słucha się swietnie.
I zgoda. Muszę sobie przypomnieć tę płytę, bo chodzi mi po głowie od paru tygodni kilka motywów - a już ten z wymienionego Church of Death wybitnie, muszę to sobie ustawić jako dzwonek w telefonie :D
Swoją drogą, ciekawe, czy Meksy kręcą coś nowego?
edit: właśnie sprawdziłem, Dark Recollections Productions wypuściło w zeszłym roku ich split z Entrails. Słuchał może tego ktoś z forume?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
ODPOWIEDZ