CHRIST AGONY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: CHRIST AGONY
Pewnie nic, może to po prostu kwestia sentymentu, albo najzwyczajniej w świecie to są na prawdę dobre albumy;
Ja tam generalnie do pierwszych trzech zawsze chętnie powracam bez nutki zażenowania;
Ostatnio nawet ponownie odpaliłem "Nocturn" emocje niestety opadły, płyta dobra ale nic ponadto ... gdzieś po pewnym czasie człowiek o niej zapomina;
btw. w Pagan Rec. widze pojawiły się reedki "Darkside" jak by ktoś poszukiwał;
Ja tam generalnie do pierwszych trzech zawsze chętnie powracam bez nutki zażenowania;
Ostatnio nawet ponownie odpaliłem "Nocturn" emocje niestety opadły, płyta dobra ale nic ponadto ... gdzieś po pewnym czasie człowiek o niej zapomina;
btw. w Pagan Rec. widze pojawiły się reedki "Darkside" jak by ktoś poszukiwał;
-
- zaczyna szaleć
Pojawił się też np Faithless. http://christagony.8merch.com/cds_dvds_lps
Trzy pierwsze albumy są zajebiste.Lubie też Darkside. Jakiś czas temu pojawiła się reedycja Darkside z bonusami, które są także całkiem niezłe.
Mastiphal "For a Glory" to czołówka (dla mnie)polskiego czarnego metalu. Summoned Howling do tej pory słucha się bardzo przyjemnie. Wtedy czasy były trochę inne.Nie było trzeba chodzić w sukienkach, wystarczył pas z nabojami ;-)
Trzy pierwsze albumy są zajebiste.Lubie też Darkside. Jakiś czas temu pojawiła się reedycja Darkside z bonusami, które są także całkiem niezłe.
Mastiphal "For a Glory" to czołówka (dla mnie)polskiego czarnego metalu. Summoned Howling do tej pory słucha się bardzo przyjemnie. Wtedy czasy były trochę inne.Nie było trzeba chodzić w sukienkach, wystarczył pas z nabojami ;-)
Ostatnio zmieniony 12-09-2012, 19:19 przez Kaim, łącznie zmieniany 1 raz.
- Silent_Sea
- weteran forumowych bitew
front zajebisty - w końcu to Moonlight, ale tył koszmarny - no nie wiem, może dziecioki poletom na te czache i pentagromKaim pisze:Pojawił się też np Faithless. http://christagony.8merch.com/cds_dvds_lps
Ostatnio zmieniony 12-09-2012, 19:31 przez Silent_Sea, łącznie zmieniany 1 raz.
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- zaczyna szaleć
Kiedyś miałem koszulkę Moonlight ale nie przypominam sobie co było na odwrocie. Ale na pewno nie było tam tej "czachy".
- Silent_Sea
ja zawsze chciałem mieć ale jak zamówiłem po premierze "Moonlight" u ich ówczesnego zajebistego menago niejakiego chuja pawłosia to do dzisiaj nie zobaczyłem ani TS ani kapusty
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
-
- zaczyna szaleć
Na odwrocie była trasa Unholyunion Tour 1996. Tak stoi na mojej Rock Print z 1996.Kaim pisze:Kiedyś miałem koszulkę Moonlight ale nie przypominam sobie co było na odwrocie. Ale na pewno nie było tam tej "czachy".
- chaos
- w mackach Zła
do dziś mam koszulkę unholyunion, kiedyś wybrałem się w niej na koncer, cezar się zdziwił że ktoś jeszcze to ma :0
coś czuję że będzie reedycja tej koszulki ;)
coś czuję że będzie reedycja tej koszulki ;)
- empir
- zahartowany metalizator
Właśnie miałem napisać że po kilkumiesięcznej przerwie odpaliłem kilka dni temu Nocturn i uważam że płyta jest bardzo dobra.
Darkside zawsze był bardzo dobry tylko nie wszyscy zaakceptowali zmiany po trylogii. Uwielbiam do dziś i jest to w tej chwili najczęściej słuchana przeze mnie płyta chrystusów.
Darkside zawsze był bardzo dobry tylko nie wszyscy zaakceptowali zmiany po trylogii. Uwielbiam do dziś i jest to w tej chwili najczęściej słuchana przeze mnie płyta chrystusów.
Mi się rozpadła. :(chaos pisze:do dziś mam koszulkę unholyunion
Niestety słyszałem tylko w necie. Gdzieś to można kupić? Mój first press ich niestety nie ma.Kaim pisze: Jakiś czas temu pojawiła się reedycja Darkside z bonusami, które są także całkiem niezłe.
+1Kaim pisze:Mastiphal "For a Glory" to czołówka (dla mnie)polskiego czarnego metalu.
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
-2empir pisze:+1Kaim pisze:Mastiphal "For a Glory" to czołówka (dla mnie)polskiego czarnego metalu.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
Przecież na reedycji Darkside z tego roku nie ma żadnych bonusów!? 4 nigdy wcześniej niepublikowane utwory z tej sesji znalazły się na reedycji od Mitloffa/Apocalypse, bodaj z 2000. Jak dla mnie najlepsza reedycja tych płyt...empir pisze:Właśnie miałem napisać że po kilkumiesięcznej przerwie odpaliłem kilka dni temu Nocturn i uważam że płyta jest bardzo dobra.
Mi się rozpadła. :(chaos pisze:do dziś mam koszulkę unholyunion
Niestety słyszałem tylko w necie. Gdzieś to można kupić? Mój first press ich niestety nie ma.Kaim pisze: Jakiś czas temu pojawiła się reedycja Darkside z bonusami, które są także całkiem niezłe.
+1Kaim pisze:Mastiphal "For a Glory" to czołówka (dla mnie)polskiego czarnego metalu.
- empir
no nie ma. nikt nie napisał że są. powiadasz że z 2000r? może gdzieś jeszcze znajdę
-
- zaczyna szaleć
Dziwiłem się, że na tej ukraińskiej wersji nie ma tych kawałków... No ale cóż skoro sam zainteresowany ich nie ma he he.
Tak w 2000 roku.
Tę wersję od Mitloffa ciężko teraz ustrzelić. Choć powiem, że naprawdę warto.
Tak w 2000 roku.
Tę wersję od Mitloffa ciężko teraz ustrzelić. Choć powiem, że naprawdę warto.
- empir
-
- zaczyna szaleć
Chyba już tylko obserwacja na Allegro pozostała.empir pisze:Niestety słyszałem tylko w necie. Gdzieś to można kupić? Mój first press ich niestety nie ma.Kaim pisze: Jakiś czas temu pojawiła się reedycja Darkside z bonusami, które są także całkiem niezłe.
Wracając do bonusów na "Darkside" czy te bonusy pochodzą z sesji do "Darkside" czy jest to kilka różnych odrzutów? Pytam, bo np. "Seed Of The Dark" brzmi jakby był z "Trilogy".
Dobrze pamiętam - okładkę która zdobi teraz "Darkside" można było już zobaczyć we wkładce do "Moonlight"??
- empir
Tak, ino w innych kolorach.Kaim pisze:Dobrze pamiętam - okładkę która zdobi teraz "Darkside" można było już zobaczyć we wkładce do "Moonlight"??
-
- zaczyna szaleć
W first pressie bonusów nie było, tylko w wydaniu Apocalypse Prod. Bonusy na 90% pochodzą z sesji "Darkside" z '96 roku. Choć tak naprawdę ciężko za tym trafić...Kaim pisze:Chyba już tylko obserwacja na Allegro pozostała.empir pisze:Niestety słyszałem tylko w necie. Gdzieś to można kupić? Mój first press ich niestety nie ma.Kaim pisze: Jakiś czas temu pojawiła się reedycja Darkside z bonusami, które są także całkiem niezłe.
Wracając do bonusów na "Darkside" czy te bonusy pochodzą z sesji do "Darkside" czy jest to kilka różnych odrzutów? Pytam, bo np. "Seed Of The Dark" brzmi jakby był z "Trilogy".
Dobrze pamiętam - okładkę która zdobi teraz "Darkside" można było już zobaczyć we wkładce do "Moonlight"??
- empir
Ciężko. Nakład z Apocalypse Prod. pewnie dawno wyprzedany. Na Allegro też brak.
Jakby ktoś gdzieś to widział to prosim o linka.
-
- w mackach Zła
"NocturN" odświeżony, to co najmniej dobra płyta, słucha się jej bardzo dobrze, a pamiętam, że tak nie było od początku.
-
- zaczyna szaleć
Widziałem ponad rok temu na Allegro, od tamtej pory cisza. Poszła wtedy za około 60 zł, wcześniej cena dochodziła nawet do 140 zł. ;)empir pisze:Ciężko. Nakład z Apocalypse Prod. pewnie dawno wyprzedany. Na Allegro też brak.
- Castor
Teraz już drożej. :)empir pisze:Można taniej: http://allegro.pl/christ-agony-darkside ... 21550.html