GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: GÓRY
W końcu się uda, już taka ludzka natura. Kurde, chciałbym kiedyś Himalaje z bliska zobaczyć, tak z plateau, jakieś 5000 mnpm.
Give birth to something dead
Give birth to something old
-
Mozna treking zrobic, praktycznie pod kazdy osmiotysiecznik ,wszystko jest kwestia ceny.
Najbardziej musi rozkurwiac Nanga Parbat, najwieksze wzgledne wzniesienie na swiecie, wznosi sie 7000 m lodowo-skalnym murem ponad plynacy w bliskiej odleglosci Indus. Szukalem odpowiedniego zdjecia, ale fotografie nawet w czesci nie oddaja ogromu tych gor.
Najbardziej musi rozkurwiac Nanga Parbat, najwieksze wzgledne wzniesienie na swiecie, wznosi sie 7000 m lodowo-skalnym murem ponad plynacy w bliskiej odleglosci Indus. Szukalem odpowiedniego zdjecia, ale fotografie nawet w czesci nie oddaja ogromu tych gor.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- Morph
- Kontakt:
Wiem, wiem, może kiedyś. Tzn. NA PEWNO kiedyś, o ile nie będzie przeciwwskazań i dalej będzie dobra robota.[V] pisze:Mozna treking zrobic, praktycznie pod kazdy osmiotysiecznik, wszystko jest kwestia ceny.
Coś między 4 a 5 tysiąców metra może się nawet uda w przyszłym roku (Toubkal, Kazbek albo Uhuru), w końcu jak nie teraz to kiedy? :D
-
serio?Ja mam w planie wybrac sie z zona w nastepne wakacje,generalnie polazic troche po Alpach.535 pisze:W tamtym roku byłem pod Eigerem. Kawał pierdolonej góry. Piękny film.
A Eiger zawsze chcialem zobaczyc.Pólnocna sciana to kawal historii alpinizmu.Od razu kojarzy mi sie z rewelacyjna ksiazka Heinricha Harrer'a Bialy Pajak.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- maciek z klanu
ktos zna jakies fajne trasy do pochodzenia w 1 dzien, na max 5h blisko bielska bialej?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
-
-
ale tam jest tylko troche schodów,wiekszosc i tak wchodzi tylko na platforme widokowa , pije piwo w schronisku i dalej w droge.
;)
;)
- Morph
- Kontakt:
No, parę lat temu ładnych naście osób w podobnych strojach widziałem pod Kozim Wierchem, w tym grupę japońców w laczkach wiedzionych przez zakonnicę w habicie po kostki :D
-
- weteran forumowych bitew
Na Elbrusie turystki poginają po lodowcu w szpilkach, tak więc... nie dziwi nic.
Jedną przyuważyłem w uroczych kozaczkach z serii "ale głupi Ci Rzymianie" - odkryte palce musiały sprawdzać się na śniegu cudownie :D
Jedną przyuważyłem w uroczych kozaczkach z serii "ale głupi Ci Rzymianie" - odkryte palce musiały sprawdzać się na śniegu cudownie :D
Grrrówno!
- evildead
Plasfodeur pisze:Na Elbrusie turystki poginają po lodowcu w szpilkach, tak więc... nie dziwi nic.
szpilki to prawie jak raki więc o co kaman ;)
a tak po prawdzie to zaprawiony górołaz wejdzie i w klapkach, a gosc bez jakiejkolwiek zaprawy nawet w skorupach się wypierdoli
tyle że ci zaprawieni to raczej chodzą tam służbowo ;)))
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
-
Mejbi, ja sam jestem niedzielny turysta jeśli chodzi o góry, uważam jednak, że ciepłe buty to kwestia zdrowego rozsądku, nie profesjonalizmu ;)
Grrrówno!