OFERMOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
Re: OFERMOD
epka rządzi, tiamtu to wielka kupa parującego gówienka.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Nie znalazłem żadnego info kim jest ten koleś, zobaczymy. Zadanie ma w chuj cięzkie. Reszta raczej znana:koreaniec pisze:Co z obsadą wokalu?
JK - Vocals / Guitars
Mika Hakola - Guitars / Additional vocals
R.Fjäll - bass
S.Samuelsson - Drums
'Come the Blessed Madness'
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Vitriol kiedy tak będziecie robić tesh? :-)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- weteran forumowych bitew
my jebiemy z watain nie ofermod
swoją drogą świetna atmosfera. szkoda tylko, że belfagor nie radzi sobie równie dobrze z graniem na gitarze. kaszalot na kaszalocie, miejscami aż się słuchać nie da. mógłby więcej czasu poświęcić na ćwiczenie nadgarstka. dasz mu lekcje?
swoją drogą świetna atmosfera. szkoda tylko, że belfagor nie radzi sobie równie dobrze z graniem na gitarze. kaszalot na kaszalocie, miejscami aż się słuchać nie da. mógłby więcej czasu poświęcić na ćwiczenie nadgarstka. dasz mu lekcje?
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Nowa wytwórnia dobrze nie wróży. Oby nie skończyło się na szopce jak z Watain, albo (co chyba jeszcze gorsze) na bezpłciowości jak z Ondskapt. Zresztą już "Tiamtu" było jakieś takie bezpłciowe i rozczarowujące więc co mi tam.
Ostatni Watain świetny, ostatni Ondskapt bardzo dobry. W sumie obie te płyty lepsze od "Tiamtu", więc nie obraziłbym się jakby skończyli jak Watain czy Ondskapt :)
"Tiamtu" świetne. Od początku mi się podobała, a z czasem tylko zyskała. W sumie to dla mnie jedna z najlepszych płyt BM wydanych w ciągu ostatnich kilku lat. W sumie jakoś tak wyszło, że wszystko co spłodzi pan od polowań na murzynów trafia do mnie idealnie. W tej chwili na żaden inny album BM nie czekam równie niecierpliwie. Tylko ten wokal, a raczej jego brak...
To powiem, że mnie zdziwiłeś i w sumie też zachęciłeś, żeby powrócić do tego albumu.DCI Hunt pisze:"Tiamtu" świetne. Od początku mi się podobała, a z czasem tylko zyskała. W sumie to dla mnie jedna z najlepszych płyt BM wydanych w ciągu ostatnich kilku lat.
To jest akurat bardzo subiektywna opinia, ale dla mnie po prostu TE melodie + TEN wokal stanowią mieszankę wybuchową. "Maranatha" jest np. obiektywnie lepszym albumem, ale osobiście częściej wracam do "Tiamtu", choć nie jest pozbawiony wad.
- COFFIN
Na początku uważałem tę płytę za lekkie rozczarowanie. Ale jak zaskoczyło, to nie ma zmiluj;> Przez ostatnie miesiące skatowałem ją niemiłosiernie, chyba tylko Malign i nowa Mgła leciały częściej.
To największa obawa związana z tym albumem, bo nowy wokalista:DCI Hunt pisze:Tylko ten wokal, a raczej jego brak...
Zobaczymy, co będzie. Dobrze, ze niedługo wychodzi.COFFIN pisze: Zadanie ma w chuj cięzkie.
- Drone
A ja tych wad nie mogę jakoś przekroczyć, psują mi cały odbiór. Chodzi o te przejścia, gdy nie mogą się zdecydować, w którą stronę pociągnąć utwór, o te mielenia bez ładu i składu, na których tle wokal snuje się to tu, to tiamtu jak u jakichś hiphopów niemalże ;)DCI Hunt pisze:(...) wracam do "Tiamtu", choć nie jest pozbawiony wad.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Sama w sobie ta płyta nie jest taka najgorsza. Na kilka posiedzeń wcale udanych starcza. Problem w tym że ten krążek nie ma właściwie żadnej atmosfery, a właśnie tego po twórcach "Mysterion Tes Anomias" spodziewałem się najbardziej. W kilku momentach mam wrażenie że zespół już podąża do celu ale zatrzymuje się w pół drogi.
- Morph
- Kontakt:
Panie, toć to death metal ;]DCI Hunt pisze:"Tiamtu" świetne. Od początku mi się podobała, a z czasem tylko zyskała. W sumie to dla mnie jedna z najlepszych płyt BM wydanych w ciągu ostatnich kilku lat.
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- Realista
"Tiamtu" jest bardzo fajne, duszne, połamane no i te wokale, bardzo dobry album, wątpie jednak żeby nowy był w tym stylu.
- koreaniec
- w mackach Zła

Chłopaki się rozkręcają, może tak do nas by ich złe wiatry przygnały...Help us get shows both in Sweden and abroad! OFERMOD are ready to light the flame of Lucifer within a couple of months on a stage near YOU! Get in touch to discuss our demands etc...We are hungry, and so is Satan!
For booking contact:
theholyunionofofermod@gmail.com
Lefthandpathyoga
- Realista
Ofermod na zywo jest passe...
- COFFIN
Jeszcze trochę i się przekonamy. Czekam niecierpliwie. I mam nadzieję, że się nie rozczaruję;)Realista pisze: wątpie jednak żeby nowy był w tym stylu.
- Lykantrop
Dokładnie. Zabijają kult.Realista pisze:Ofermod na zywo jest passe...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- koreaniec
- w mackach Zła
Mają teraz drugiego gitarzystę, więc może coś z tego będzie.DCI Hunt pisze:nie jestem pewien czy chciałbym ich zobaczyć na żywo :)
Lefthandpathyoga