I tym akcentem proponuję zakończyć spór. HerrHeretyk - danke za pomysł, dawno nie słuchałem Lemmy'ego.Heretyk pisze:mnie się chyba ostatni Ondskapt podobał bardziej niż ostatni Watain :D ale w sumie musiałbym to zweryfikować, a nie chce mi się. wolę motorhead włączyć :D
ONDSKAPT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Re: ONDSKAPT
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
Dzień bez motorhead to dzień stracony. U mnie zawsze musi chociaż jedna płyta polecieć. no chyba, że jakieś naprawdę wyjątkowe okoliczności się pojawią ;)
- COFFIN
Problem w tym, że sporo osób oczekiwało czegoś więcej, szczególnie po ostatniej płycie.ultravox pisze:Ondskapt bardzo fajny
O nic;) Po co kupować coś, co mi się nie podoba. Trójkę też licytowałeś przez przypadek?:PLykantrop pisze: No, ale że osochozi? Mam "Dodens Evangelium" raptem, kupione kiedyś tam przez losu przypadek i losu zrządzenie
'Come the Blessed Madness'
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Jak dla mnie to oni na tej samej imprezie byli, ale menu było już u jednych i u drugich inne.Lykantrop pisze:Nic nie jest takie same, ale nie da się ukryć, że jedni i drudzy z tego samego kotła wpierdalali. :-)
Ascension bliżej stolika Watain czy nawet DsO siedzieli. :)
- Lykantrop
Myślałem, że jak kupię to już jakoś wyzbędę się uprzedzeń, spróbuję od innej strony podejść, niż pobieżne odsłuchanie z mpchujek. Poza tym taką cenę jaką dałem uważałem za stosowną, ale ktoś mnie przebił i żalu do niego nie chowam :D Btw. co za inwigilacja :DCOFFIN pisze:O nic;) Po co kupować coś, co mi się nie podoba. Trójkę też licytowałeś przez przypadek?:P
No, że Watejn to się zgodzę, z tego pnia też wyrasta Ondskapt właśnie. Ale porównanie do DSO to jednak zbyt duża analogia - chyba każda kapela z tego nurtu próbuje przemycić te dysonanse i klimat, ale są za ciency w gaciach, żeby chociaż być w połowie drogi do żabojadów. Tutaj jest wszystko grzecznie ułożone i poukładane (Ondskapt, Watain, Ascension, itp.), a u DSO jest całkowite łamanie jakichkolwiek istniejących schematów i, kontrolowany, ale jednak chaos. Jedyne podobieństwo zauważyłem w riffie z ostatniego numeru na "Si Monumentum..." u Malign. :DIhasan pisze:Jak dla mnie to oni na tej samej imprezie byli, ale menu było już i jednych i drugich inne.Lykantrop pisze:Nic nie jest takie same, ale nie da się ukryć, że jedni i drudzy z tego samego kotła wpierdalali :-)
Ascension bliżej stolika Watain czy nawet DsO siedzieli. :)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
He he, no nie do końca, bo akurat gadaliśmy o tym tutaj ze sprzedającym i zerknąłem, jak się te aukcje zakończyły;)Lykantrop pisze:Btw. co za inwigilacja :D
Co do Ondskapt - mam wrażenie, że te zmiany składu też zrobiły swoje. Brakuje starego gitarzysty (choć chyba coś tam nagrał), koleś zrobił niezłą robotę na 'Halmstad'. Może wtedy trójka stałaby na wyższym poziomie.
- hcpig
Trochę masz racji ale Wredhe i tak teraz nie błyszczy w Shining (2 ostatnie), szkoda że te kapele tak bardzo obniżyły loty.
Yare Yare Daze
- COFFIN
Nie mam teraz płyt przed sobą i nie chce mi się też szukać, żeby sprawdzić, co akurat zdążył zrobić na tym albumie, ale ostatni Shining mi się podoba:]
- HobGoblin
- zaczyna szaleć
- Scaarph
- zahartowany metalizator
We would like to announce that next year we are going to record a new album. I will spare the details for later, thus still being in the process of writing new material. It will regress into the style more of D.S.M.D. I can assure that profound and morose dedication is flowing through the veins of Ondskapt as we speak.
Hell Lucifer!!!
On behalf of Ondskapt.
/ Acerbus.
Hell Lucifer!!!
On behalf of Ondskapt.
/ Acerbus.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jesli plyta bedzie tak kreatywna jak ta wypowiedz to chetnie poslucham :DScaarph pisze:We would like to announce that next year we are going to record a new album. I will spare the details for later, thus still being in the process of writing new material. It will regress into the style more of D.S.M.D. I can assure that profound and morose dedication is flowing through the veins of Ondskapt as we speak.
Hell Lucifer!!!
On behalf of Ondskapt.
/ Acerbus.
-
- w mackach Zła
Będzie w stylu De mysteriis dom sathanas, hell yeah.
- COFFIN
No, ciekawe.... Kilka osób najbardziej lubi debiut, więc pewnie się ucieszą:)Scaarph pisze: It will regress into the style more of D.S.M.D.
Nie widziałem tej foty:

- Scaarph
- zahartowany metalizator
de sathanas mysteris domArisowicz pisze:Będzie w stylu De mysteriis dom sathanas, hell yeah.
-
- postuje jak opętany!
I fajnie ;) Z ostatnią się trochę przeprosiłem i jest naprawdę ok ;) Czekam na nową ;)
- hcpig
I to jest news.COFFIN pisze:No, ciekawe.... Kilka osób najbardziej lubi debiut, więc pewnie się ucieszą:)Scaarph pisze: It will regress into the style more of D.S.M.D.

Yare Yare Daze
- COFFIN
- hcpig
- rmk
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Wychodzi reedycja “Slave Under His Immortal Will”:
This divine opus was released in 2001. It was the first ONDSKAPT release in the history of the band. Finally we can announce that it is back from its tomb. Re-mastered and re-issued, you; the listener can hear a far more clear and dynamic experience of its entirety. “Slave Under His Immortal Will” was the starting point of a path leading into the vast beyond. We are truly proud to finally have had the possibility to make this re-release happen. Embrace this piece of pure dedication and pristine devilry.
Pre-order at Osmose Productions
- COFFIN
Z miesiąc temu widziałem to info na fejsie Avantgarde. W sumie nie wiem po co to ruszają.