GRAVEYARD - Hisingen Blues [2011]
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Re: GRAVEYARD - Hisingen Blues [2011]
A nowy Graveyard się jeszcze nie ukazał, może najpierw posłuchaj? Bo jednak w stosunku do debiutu zrobili krok do przodu.
The madness and the damage done.
- boroowa
- weteran forumowych bitew
To jest przytyk do 90% kapel. Pozostałe 10% potrafi np. wypluć kloca jak "Illud Divinum Insanus", więc to dość ryzykowna teza.Bezdech pisze:Jeśli mają grać tak samo to po co w ogóle drugi album nagrywać? Wystarczy wydrukować nową okładkę.
Nowa 7"EP dobra, czekam na pełną płytę.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- Bezdech
Ja tylko o tym.Kurt pisze:Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę.
Nawet tego jednego kawałka póki co nie chciało mi się słuchać. Poczekam na płytę i ciekaw jestem, czy będą w stanie jakoś rozwinąć swoją formułę.
Jak rzyć?boroowa pisze:To jest przytyk do 90% kapel. Pozostałe 10% potrafi np. wypluć kloca jak "Illud Divinum Insanus", więc to dość ryzykowna teza.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
- boroowa
a dziękuję za zainteresowanie, nadal bez problemówBezdech pisze:Jak rzyć?
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Nie bardzo widzę Twój problem. Dla mnie nagrali świetny krążek, zagrany z doskonałym wyczuciem. A że to już było? Przeżyję, tak długo jak mnie taka muzyka rusza.Bezdech pisze:Ja tylko o tym.Kurt pisze:Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę.
Nawet tego jednego kawałka póki co nie chciało mi się słuchać. Poczekam na płytę i ciekaw jestem, czy będą w stanie jakoś rozwinąć swoją formułę.
- Bezdech
No, widzę że nie widzisz, bo ja nie o tym. Ale spoko, eot.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Większość artystów, mniej lub bardziej świadomie, odtwarza, nagrywa wariacje na temat, bądź chamsko kopiuje pomysły innych i tak się to wszystko kręci. Od tego się nie umiera. Kawałek przyjemny, piwo się pieni, żyć nie umierać.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Że tak się nie da? W sensie grać dobrą muzykę bez ciągłej ewolucji tejże? Nie zgadzam się. Ale niech będzie, że eot.Bezdech pisze:No, widzę że nie widzisz, bo ja nie o tym. Ale spoko, eot.
- boroowa
vsMaria Konopnicka pisze:Ja nie czekam zupełnie - drugiej takiej samej lub bardzo podobnej płyty jak "Hisingen Blues " nie potrzebuję, a z drugiej strony nie sądzę by ten zespół był zdolny do jakiejś konstruktywnej ewolucji
Maria Konopnicka pisze:CATAMENIA jest zajebista.

- Realista
Jeszcze nie słuchałem nowego numeru, ale jeśli będzie taki jak poprzednia płyta to super. Od niektórych zespołów nie oczekuję progresji, zmian stylu itd., Graveyard ma mnie bawić, stanowić dobry wypełniacz do picia piwa itd. :) tego po nich oczekuję.
Nie jest to jednak taka klasa zespołu (jak AC/DC czy Motorhead), żebym nie wymagał on nich ewolucji. Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.Kurt pisze:Ale jakiej ewolucji? Przecież ten zespół to hołd w najczystszej postaci dla najlepszych. A że przy tym chłopaki ewidentnie czują tę muzykę dodaje im tylko klasy. Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę. Tak to widzę ;)
- Adrian696
- zahartowany metalizator
Kamilku, no bez jaj... jak słuchasz tylko tych najlepszych, to po cholere Ci tyle tysiecy płyt... spokojnie zmiescisz sie w 400-500 CDMaria Konopnicka pisze: Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Właśnie wszystko jest kwestią upodobań - chętniej posłucham drugoligowego black, death, czy thrash metalu niż drugoligowego hard rocka, współczesnego heavy metalu czy jakiegoś lata 70-te wannable.
Może posłuchaj Electric Wizard trochę więcej? To zespół, który ma swój styl, jest wyjątkowy i każda ich nowa płyta różni się od tych, które nagrali wcześniej.Kurt pisze:A Electric Wizard dają radę ;) (wiem, wiem, nie ten kaliber). I to będzie ich trzecia duża płyta.
boroowa pisze:vsMaria Konopnicka pisze:Ja nie czekam zupełnie - drugiej takiej samej lub bardzo podobnej płyty jak "Hisingen Blues " nie potrzebuję, a z drugiej strony nie sądzę by ten zespół był zdolny do jakiejś konstruktywnej ewolucjiMaria Konopnicka pisze:CATAMENIA jest zajebista.
Maria Konopnicka pisze:CATAMENIA jest zajebista. Chętnie bym zakupił ten album ale na winylu.*
** Dopisek na mało kumatych bądź czytających forum od niedawna - to był żart!
- Glene
Sie juz nie moge doczekac, bedzie co nucic pod nosem tej jesieni.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Że pozwolisz, zacytuję jeszcze raz Ciebie:Maria Konopnicka pisze:Nie jest to jednak taka klasa zespołu (jak AC/DC czy Motorhead), żebym nie wymagał on nich ewolucji. Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.Kurt pisze:Ale jakiej ewolucji? Przecież ten zespół to hołd w najczystszej postaci dla najlepszych. A że przy tym chłopaki ewidentnie czują tę muzykę dodaje im tylko klasy. Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę. Tak to widzę ;)
Tobie nie robi, a mnie jak najbardziej.Maria Konopnicka pisze:Właśnie wszystko jest kwestią upodobań - chętniej posłucham drugoligowego black, death, czy thrash metalu niż drugoligowego hard rocka, współczesnego heavy metalu czy jakiegoś lata 70-te wannable.
Co drugiego cytatu:
Doskonale wiem, że to porównanie było dużo na wyrost. Poza tym, czy ja wiem? Na nowym singlu się chyba trochę uwstecznili. ;)Maria Konopnicka pisze:Może posłuchaj Electric Wizard trochę więcej? To zespół, który ma swój styl, jest wyjątkowy i każda ich nowa płyta różni się od tych, które nagrali wcześniej.Kurt pisze:A Electric Wizard dają radę ;) (wiem, wiem, nie ten kaliber). I to będzie ich trzecia duża płyta.
-
- rasowy masterfulowicz
Słucha nowego bessatt, a ma wyjebane na nowy graveyard :D dokąd ten świat zmierza? :D
HAILSA!!!!!
- boroowa
zaraz się okaże, że z tym Besatt też :)artował
Spokojnie, nowego GRAVEYARD też posłucham. Tyle, że specjalnie na tę płytę nie czekam. A na Besatt tez nie czekałem :)
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Logika Mariana ;DDD.Adrian696 pisze:Kamilku, no bez jaj... jak słuchasz tylko tych najlepszych, to po cholere Ci tyle tysiecy płyt... spokojnie zmiescisz sie w 400-500 CDMaria Konopnicka pisze: Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.
Chociaż Graveyard to nie jest żadna tam druga liga, bo obecnie są najlepsi jeśli chodzi o granie klasycznego rocka tak jak np. Bastard Priest rządzi jeśli chodzi nowy szwedzki death metal.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.