GRAVEYARD - Hisingen Blues [2011]

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

Re: GRAVEYARD - Hisingen Blues [2011]

22-09-2012, 20:50

A nowy Graveyard się jeszcze nie ukazał, może najpierw posłuchaj? Bo jednak w stosunku do debiutu zrobili krok do przodu.
The madness and the damage done.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

22-09-2012, 20:56

Bezdech pisze:Jeśli mają grać tak samo to po co w ogóle drugi album nagrywać? Wystarczy wydrukować nową okładkę.
To jest przytyk do 90% kapel. Pozostałe 10% potrafi np. wypluć kloca jak "Illud Divinum Insanus", więc to dość ryzykowna teza.

Nowa 7"EP dobra, czekam na pełną płytę.
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

22-09-2012, 20:58

Kurt pisze:Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę.
Ja tylko o tym.

Nawet tego jednego kawałka póki co nie chciało mi się słuchać. Poczekam na płytę i ciekaw jestem, czy będą w stanie jakoś rozwinąć swoją formułę.
boroowa pisze:To jest przytyk do 90% kapel. Pozostałe 10% potrafi np. wypluć kloca jak "Illud Divinum Insanus", więc to dość ryzykowna teza.
Jak rzyć?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

22-09-2012, 21:00

Bezdech pisze:Jak rzyć?
a dziękuję za zainteresowanie, nadal bez problemów
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

22-09-2012, 21:09

Bezdech pisze:
Kurt pisze:Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę.
Ja tylko o tym.

Nawet tego jednego kawałka póki co nie chciało mi się słuchać. Poczekam na płytę i ciekaw jestem, czy będą w stanie jakoś rozwinąć swoją formułę.
Nie bardzo widzę Twój problem. Dla mnie nagrali świetny krążek, zagrany z doskonałym wyczuciem. A że to już było? Przeżyję, tak długo jak mnie taka muzyka rusza.
Awatar użytkownika
Bezdech
weteran forumowych bitew

22-09-2012, 21:18

No, widzę że nie widzisz, bo ja nie o tym. Ale spoko, eot.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
535

22-09-2012, 21:20

Większość artystów, mniej lub bardziej świadomie, odtwarza, nagrywa wariacje na temat, bądź chamsko kopiuje pomysły innych i tak się to wszystko kręci. Od tego się nie umiera. Kawałek przyjemny, piwo się pieni, żyć nie umierać.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

22-09-2012, 21:24

Bezdech pisze:No, widzę że nie widzisz, bo ja nie o tym. Ale spoko, eot.
Że tak się nie da? W sensie grać dobrą muzykę bez ciągłej ewolucji tejże? Nie zgadzam się. Ale niech będzie, że eot.
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

24-09-2012, 11:21

Maria Konopnicka pisze:Ja nie czekam zupełnie - drugiej takiej samej lub bardzo podobnej płyty jak "Hisingen Blues " nie potrzebuję, a z drugiej strony nie sądzę by ten zespół był zdolny do jakiejś konstruktywnej ewolucji
vs
Maria Konopnicka pisze:CATAMENIA jest zajebista.
Obrazek
Awatar użytkownika
Realista
weteran forumowych bitew

24-09-2012, 11:33

Jeszcze nie słuchałem nowego numeru, ale jeśli będzie taki jak poprzednia płyta to super. Od niektórych zespołów nie oczekuję progresji, zmian stylu itd., Graveyard ma mnie bawić, stanowić dobry wypełniacz do picia piwa itd. :) tego po nich oczekuję.
Maria Konopnicka

24-09-2012, 11:52

Kurt pisze:Ale jakiej ewolucji? Przecież ten zespół to hołd w najczystszej postaci dla najlepszych. A że przy tym chłopaki ewidentnie czują tę muzykę dodaje im tylko klasy. Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę. Tak to widzę ;)
Nie jest to jednak taka klasa zespołu (jak AC/DC czy Motorhead), żebym nie wymagał on nich ewolucji. Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.
Awatar użytkownika
Adrian696
zahartowany metalizator

24-09-2012, 11:55

Maria Konopnicka pisze: Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.
Kamilku, no bez jaj... jak słuchasz tylko tych najlepszych, to po cholere Ci tyle tysiecy płyt... spokojnie zmiescisz sie w 400-500 CD
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Maria Konopnicka

24-09-2012, 12:00

Właśnie wszystko jest kwestią upodobań - chętniej posłucham drugoligowego black, death, czy thrash metalu niż drugoligowego hard rocka, współczesnego heavy metalu czy jakiegoś lata 70-te wannable.
Kurt pisze:A Electric Wizard dają radę ;) (wiem, wiem, nie ten kaliber). I to będzie ich trzecia duża płyta.
Może posłuchaj Electric Wizard trochę więcej? To zespół, który ma swój styl, jest wyjątkowy i każda ich nowa płyta różni się od tych, które nagrali wcześniej.
Maria Konopnicka

24-09-2012, 12:15

boroowa pisze:
Maria Konopnicka pisze:Ja nie czekam zupełnie - drugiej takiej samej lub bardzo podobnej płyty jak "Hisingen Blues " nie potrzebuję, a z drugiej strony nie sądzę by ten zespół był zdolny do jakiejś konstruktywnej ewolucji
vs
Maria Konopnicka pisze:CATAMENIA jest zajebista.
Obrazek
Maria Konopnicka pisze:CATAMENIA jest zajebista. Chętnie bym zakupił ten album ale na winylu.*

** Dopisek na mało kumatych bądź czytających forum od niedawna - to był żart!
Awatar użytkownika
Glene
weteran forumowych bitew

24-09-2012, 12:26

Sie juz nie moge doczekac, bedzie co nucic pod nosem tej jesieni.
Awatar użytkownika
Kurt
rasowy masterfulowicz

24-09-2012, 15:51

Maria Konopnicka pisze:
Kurt pisze:Ale jakiej ewolucji? Przecież ten zespół to hołd w najczystszej postaci dla najlepszych. A że przy tym chłopaki ewidentnie czują tę muzykę dodaje im tylko klasy. Nie mają ewoluować tylko grać ciągle dobrą muzykę. Tak to widzę ;)
Nie jest to jednak taka klasa zespołu (jak AC/DC czy Motorhead), żebym nie wymagał on nich ewolucji. Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.
Że pozwolisz, zacytuję jeszcze raz Ciebie:
Maria Konopnicka pisze:Właśnie wszystko jest kwestią upodobań - chętniej posłucham drugoligowego black, death, czy thrash metalu niż drugoligowego hard rocka, współczesnego heavy metalu czy jakiegoś lata 70-te wannable.
Tobie nie robi, a mnie jak najbardziej.

Co drugiego cytatu:
Maria Konopnicka pisze:
Kurt pisze:A Electric Wizard dają radę ;) (wiem, wiem, nie ten kaliber). I to będzie ich trzecia duża płyta.
Może posłuchaj Electric Wizard trochę więcej? To zespół, który ma swój styl, jest wyjątkowy i każda ich nowa płyta różni się od tych, które nagrali wcześniej.
Doskonale wiem, że to porównanie było dużo na wyrost. Poza tym, czy ja wiem? Na nowym singlu się chyba trochę uwstecznili. ;)
Bambi
rasowy masterfulowicz

24-09-2012, 16:01

Słucha nowego bessatt, a ma wyjebane na nowy graveyard :D dokąd ten świat zmierza? :D
HAILSA!!!!!
Awatar użytkownika
boroowa
weteran forumowych bitew

24-09-2012, 16:06

zaraz się okaże, że z tym Besatt też :)artował
Maria Konopnicka

24-09-2012, 16:52

Spokojnie, nowego GRAVEYARD też posłucham. Tyle, że specjalnie na tę płytę nie czekam. A na Besatt tez nie czekałem :)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

24-09-2012, 17:41

Adrian696 pisze:
Maria Konopnicka pisze: Jeden hołd dla najlepszych mi wystarczy, kolejnych nie potrzebuję - wolę po prostu posłuchać tych najlepszych.
Kamilku, no bez jaj... jak słuchasz tylko tych najlepszych, to po cholere Ci tyle tysiecy płyt... spokojnie zmiescisz sie w 400-500 CD
Logika Mariana ;DDD.

Chociaż Graveyard to nie jest żadna tam druga liga, bo obecnie są najlepsi jeśli chodzi o granie klasycznego rocka tak jak np. Bastard Priest rządzi jeśli chodzi nowy szwedzki death metal.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
ODPOWIEDZ