ALUK TODOLO
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: ALUK TODOLO
Najlepsza, obok Om, płyta roku.
- Bloodcult
- mistrz forumowej ceremonii
album objawił się dwa dni temu a niektórzy już wieszczą że płyta roku, opamiętajcie się choć trochę...
-
- rasowy masterfulowicz
Co poradzę, że mi się ta płyta cholernie podoba i z płyt wydanych dotychczas w 2012 robi na mnie największe, wraz z Om, wrażenie?
Zresztą, poczekamy do końca roku i zobaczymy zestawienia. Jestem raczej dziwnie spokojny, że to będzie czołówka 2012.
Zresztą, poczekamy do końca roku i zobaczymy zestawienia. Jestem raczej dziwnie spokojny, że to będzie czołówka 2012.
- Morph
- Kontakt:
Muszę chyba w końcu tego OmNomNom posłuchać.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Lykantrop
Muss sein, sceptyczny byłem, bo posłuchałem wcześniej tylko "Pilgrimage" i cudów nie oczekiwałem, ale ten niedosłownie rozumiany minimalizm "Advaitic Songs" urzekł mnie, jak Wagner Adolfa.Morph pisze:Muszę chyba w końcu tego OmNomNom posłuchać.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Drone
- white_pony
- weteran forumowych bitew
wpadajcie 19 maja do kraka, robie aluka z mord'a'stigmata, thaw, outre i entropia + jakistam ambient ze stanów - lussuria.
do not make equal what is unequal
- Skaut
- Drone
- Maleficio
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Przypomnij się z tydzień wcześniej, to może się razem zabierzemy :)Drone pisze:Na bank będę.
- beastov23
Jeśli to nowa nazwa Naukowej na Szerokiej 10, to tak.Maleficio pisze:w klubie studio?
maximum walrus yields maximum walrus
:3
:3
- Biały
- w mackach Zła
Słucham ostatnio "Occult rock" i świetny album to jest. Płynne mieszanie się styli, rock, psychodeliczne klimaty, bm, a także podobne elementy do kapel grających "space black metal" jak chociażby Oranssi Pazuzu są tutaj zauważalne. Wkrótce trzeba będzie zapoznać się z poprzednimi materiałami.
- Drone
Mi się ciut bardziej podobają poprzednie materiały - ta nowa płyta wydaje się bardziej uporządkowana, choć też jest znakomita i złego słowa nie powiem. No i po raz sześćdziesiąty napiszę, że ostatnia płyta DIAMATREGON (czyli inne ich wcielenie, czysto blackmetalowe) to wspaniałe osiągnięcie, najlepsza płyta ostatnich lat z francuskim blackiem - stawiam obok DsO, "Blood Libels" ANTAEUS i ostatniej epki DRASTUS.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Biały
- w mackach Zła
a więc koniecznie do sprawdzenia ten DIAMATREGONDrone pisze:No i po raz sześćdziesiąty napiszę, że ostatnia płyta DIAMATREGON (czyli inne ich wcielenie, czysto blackmetalowe) to wspaniałe osiągnięcie, najlepsza płyta ostatnich lat z francuskim blackiem - stawiam obok DsO, "Blood Libels" ANTAEUS i ostatniej epki DRASTUS.
- Drone
Coś mi się źle napisało - nie tyle najlepsza, co jedna z najlepszych :)
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Random Apex
Tak, wyjątkowo transowy album, płynie sobie idealnie - dodatkowo jest pełen interesujących patentów, które mnie naprawdę urzekły - lubię takie płyty, i rzeczywiście elementy kosmiczne pasują tutaj idealnie. Strasznie dobre wydawnictwoBiały pisze:Słucham ostatnio "Occult rock" i świetny album to jest. Płynne mieszanie się styli, rock, psychodeliczne klimaty, bm, a także podobne elementy do kapel grających "space black metal" jak chociażby Oranssi Pazuzu są tutaj zauważalne. Wkrótce trzeba będzie zapoznać się z poprzednimi materiałami.
You've got nothing to lose but your lives.
- Tymothy
- postuje jak opętany!
Re: Aluk Todolo - Finsternis[2009]
ALUK TODOLO (fr – AJNA OFFENSIVE/NOEVDIA)
www.amortout.com/aluktodolo
LUSSURIA (US – HOSPITAL PRODUCTIONS)
http://lussuriaambient.tumblr.com/
Europe Tour MAY 2013

www.amortout.com/aluktodolo
LUSSURIA (US – HOSPITAL PRODUCTIONS)
http://lussuriaambient.tumblr.com/
Europe Tour MAY 2013

Hello darkness, my old friend
- Morph
- Kontakt:

In conspiracy with The Ajna Offensive, NoEvDia presents :
NED034/FLAME73 ALUK TODOLO „Finsternis“ digipak CD / LP (release date : May 14th)
Re-release of the sold-out second album of the band :
Aluk Todolo’s second album Finsternis is composed of one track divided in five sections. Originally conceived as a tribute to Tony Conrad and Faust’s album Outside the Dream Syndicate, the project became a spitiual journey into sound, a conjuration of the cosmic forces of universe. Finsternis is the German word for eclipse, mimetic of cyclic elements, phases and unphases, endless rebeginnings, broken circles and perfect circles. Finsternis proves there is brilliance in the absence of light. Dry, spare percussion grievously mines the scrapes, shrieks and shimmer of mutated guitar and bass. A dangerous, noxious coil of all things black.
Give birth to something dead
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przyznam, że nie czaję kultu tej muzyki. Posłuchałem, ale żadnych większych emocji we mnie to nie wywołało. Ot przyjemne granie, jako podkład do czynności dnia powszechnego. Nic więcej. Poza tym za długie to jest! :-)Biały pisze:Słucham ostatnio "Occult rock" i świetny album to jest. Płynne mieszanie się styli, rock, psychodeliczne klimaty, bm, a także podobne elementy do kapel grających "space black metal" jak chociażby Oranssi Pazuzu są tutaj zauważalne. Wkrótce trzeba będzie zapoznać się z poprzednimi materiałami.
all the monsters will break your heart