Im raczej to nie grozi. Póki co ciała nie dali żadną płytą, ale ten nowy numer dość bezbarwny jak na pierwsze wrażenie - zobaczymy jak będzie pasował do kontekstu płyty, chciałbym się mylić w swoim wrażeniu.Drone pisze:Że druga liga? ;)Harlequin pisze:Nowy kawałek jest po prostu nudny :/ w przeciwieństwie do poprzedniego numeru.
NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Harlequin
- mistrz forumowej ceremonii
Re: NEUROSIS
-
- postuje jak opętany!
A mi się ten nowy bardzo podoba. Fajny rokendrolowy początek (jak nie ich) i wyluzowana końcówka. Pozytywny kawałek, ciekawie się ta płyta zapowiada.
-
- świeżak
płyta właśnie wyciekła do sieci
-
- w mackach Zła
No, dobrze, że czekam do premiery aby przesłuchać :)))
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Słuchałem nowej płyty późną nocą. Jest tu tyle przestrzeni i psychodelii, gdzieś przewijają się lata 70-te, a wokale jak zwykle bezbłędne. Album dopracowany i dopieszczony do granic możliwości. Każdy utwór jest ważny i mam wrażenie, że wnosi coś nowego do twórczości Neurosis. Płyta mi się zapętliła - słuchałem jej kilka razy po rząd i muszę stwierdzić, że to najlepszy produkt zespołu.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- twoja_stara_trotzky
NA PEWNO nie jest to najlepszy produkt Neurosis.
- PIoChuUu
- rozkręca się
Są jeszcze zespoły, które nagrywają absolutnie genialne płyty. Dawajta spółkę na asymmetry!
Frankie Teardrop
-
Dla mnie tak. Z każdej z poprzednich płyt bym wyrzucił jakiś utwór, a tu wszystko pasuje.twoja_stara_trotzky pisze:NA PEWNO nie jest to najlepszy produkt Neurosis.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- twoja_stara_trotzky
nie chcę jej przedwcześnie oceniać, ale na pierwszy rzut ucha to najsłabsza z ich płyt od bardzo bardzo dawna. to znaczy inaczej: jest bardzo dobra, to wciąż klasa, ale mam wrażenie, że trochę nam dziadzieją i pitolą za dużo. Na pewno lepsza jest druga część płyty.
-
O właśnie to pitolenie mnie ujęło. Nikt tak pięknie nie pitoli jak ci goście z Kaliforni.twoja_stara_trotzky pisze:(...) ale mam wrażenie, że trochę nam dziadzieją i pitolą za dużo. Na pewno lepsza jest druga część płyty.
-
- weteran forumowych bitew
Nie za wcześnie na takie oceny? Nie za wcześnie w ogóle na jakiekolwiek oceny? Wyciekła zdaje się że niecała dobę temu.Pacjent pisze:Płyta mi się zapętliła - słuchałem jej kilka razy po rząd i muszę stwierdzić, że to najlepszy produkt zespołu.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
5 razy jej słuchałem.Baton pisze:Nie za wcześnie na takie oceny? Nie za wcześnie w ogóle na jakiekolwiek oceny? Wyciekła zdaje się że niecała dobę temu.Pacjent pisze:Płyta mi się zapętliła - słuchałem jej kilka razy po rząd i muszę stwierdzić, że to najlepszy produkt zespołu.
-
- weteran forumowych bitew
I to wystarczy, żeby orzec, że to ich najlepszy "produkt"? Nie wierzę w to, ale to też nie mój problem w sumie.
Są jakieś analogie z poprzednimi albumami, czy coś nowego wprowadzili?
Są jakieś analogie z poprzednimi albumami, czy coś nowego wprowadzili?
Fairies wear boots and now you gotta believe me
-
Spieszcie się słuchać Neurosis tak szybko zmieniają się mody!
- Shamrock
- zaczyna szaleć
LOL, po co tak duzo? mysle, ze 3 spokojnie wystarcza w tym wypadku.Pacjent pisze:5 razy jej słuchałem.Baton pisze:Nie za wcześnie na takie oceny? Nie za wcześnie w ogóle na jakiekolwiek oceny? Wyciekła zdaje się że niecała dobę temu.Pacjent pisze:Płyta mi się zapętliła - słuchałem jej kilka razy po rząd i muszę stwierdzić, że to najlepszy produkt zespołu.
-
I co się nabijasz? Przecież to tylko siedem piosenek.
-
- w mackach Zła
Śmiałe stwierdzenie :)Pacjent pisze:5 razy jej słuchałem.Baton pisze:Nie za wcześnie na takie oceny? Nie za wcześnie w ogóle na jakiekolwiek oceny? Wyciekła zdaje się że niecała dobę temu.Pacjent pisze:Płyta mi się zapętliła - słuchałem jej kilka razy po rząd i muszę stwierdzić, że to najlepszy produkt zespołu.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Pierwsze wrazenie: ciezkostrawne. Nie wiem tylko jeszcze, czy to dobrze, czy to zle.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
raczej lekkostrawne jak na nich, zapętliło mi się dziś parę razy. Wciąż nie wiem, czy jest tylko dobra, czy może jest tutaj coś więcej. Rozczarowany poki co jestem, enigmatyczne trailery robily smaka na to, ze bedzie zaskakujaca (nie sluchalem tych calych numerow, co byly w sieci), a tu taka letnia, spokojna płyta, która niczym nowym nie zaskakuje.