MY DYING BRIDE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Hellion
- w mackach Zła
Re: MY DYING BRIDE
Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię The Light at the End of the World i The Dreadful Hours z naciskiem na tę drugą...i też baardzo lubię Roads Portisów w ich wykonaniu, udał im się ten cover, a już na pewno wstydu im nie przynosi:) A na nową płytę nie czekam jakoś specjalnie, w zasadzie ostatnia jaką słuchałem w całości była Songs of Darkness, Words of Light i była całkiem ok, ale pamiętam z niej tylko The Prize of Beauty, bo video do tego nakręcili.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ja właściwie lubię całą ich dyskografię. The Light i The Dreadful Hours są bardzo zacne. Z tego nowszego okresu najbardziej jednak lubię A Line of Deathless Kings, która wraz z procentami tworzy ich absolutny top!Hellion pisze:Nie wiem jak Wy, ale ja bardzo lubię The Light at the End of the World i The Dreadful Hours z naciskiem na tę drugą...
all the monsters will break your heart
- domel666
- zaczyna szaleć
- nicram
Ciekawy. Klimatem nawiązuje do Like Gods of the Sun tyle, że jest bardziej wyluzowany... no i z growlingiem. :-)
Zgadza się - znakomita płyta, którą zresztą po premierze bardzo tu chwaliłem - dla mnie czołówka w ich dyskografii. Wciąż nie mogę uwierzyć, że później nagrali takiego gniota jak For Lies I Sire - dla odmiany, moim zdaniem najgorsza płyta w ich dyskografiinicram pisze: Z tego nowszego okresu najbardziej jednak lubię A Line of Deathless Kings,!
Kupuję ich płyty od czasów podstawówki, więc poczekam jeszcze trochę i odpalę z CD. ;)
- nicram
To prawda przeskok jakościowy między tymi dwiema płytami jest zatrważający. Mam nadzieję, że wraz z nadejściem nowego albumu się zrehabilitują. Ten nowy kawałek wróży dobrze.Maria Konopnicka pisze:Zgadza się - znakomita płyta, którą zresztą po premierze bardzo tu chwaliłem - dla mnie czołówka w ich dyskografii. Wciąż nie mogę uwierzyć, że później nagrali takiego gniota jak For Lies I Sire - dla odmiany, moim zdaniem najgorsza płyta w ich dyskografiinicram pisze: Z tego nowszego okresu najbardziej jednak lubię A Line of Deathless Kings,!
Ostatnio zmieniony 26-08-2012, 21:01 przez nicram, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- weteran forumowych bitew
O toto! Ja również cenię "A Line...", a po próbkach z następnej nie miałem już ochoty na sprawdzanie całości. Nie wiem czy na nową starczy mi ochoty, ale zaraz odpalę sobie zawodzenie Arona: "the blood, the wine, the rooseees". ;)Maria Konopnicka pisze:Zgadza się - znakomita płyta, którą zresztą po premierze bardzo tu chwaliłem - dla mnie czołówka w ich dyskografii. Wciąż nie mogę uwierzyć, że później nagrali takiego gniota jak For Lies I Sire - dla odmiany, moim zdaniem najgorsza płyta w ich dyskografiinicram pisze: Z tego nowszego okresu najbardziej jednak lubię A Line of Deathless Kings,!
Grrrówno!
-
- mistrz forumowej ceremonii
Weź mnie nie załamuj...
- ozzy
- postuje jak opętany!
Nie słucham CoF, ale to chyba trochę krzywdzące porównanie. Co prawda bardzo cenię sobie muzykę MDB niemal od zawsze ale mam wrażenie że Aaron i spółka co rusz powtarzają te same patenty i zjadają swój ogonek... melancholijny początek i na koniec należyty wpierdol. Zresztą bez sensu wypowiadać się po odsłuchu jednego kawałka, czekamy na cd! Oby podołali zadaniu i dorównali co najmniej wcześniejszemu mini.
SODOM i chuj
- ozzy
- postuje jak opętany!
Ci co to potrafią zapewne są w konszachtach z wróżbitą Maciejem. :) Swoją drogą okładka MDB całkiem całkiem.
SODOM i chuj
- empir
- zahartowany metalizator
To akurat jest doskonały przykład demencji starczej.kregozmyk pisze:Wytrawny słuchacz potrafi ocenić płytę już po samej okładce lub zdjęciu muzyków. Poczytaj sobie o tym w temacie o Morbid Angel w części dotyczącej Illud. Podobno przychodzi to z wiekiem. Ja tak jeszcze nie potrafię:)
Mam na myśli oceniających nowe dzieło morbidów po zdjęciu i okładce a nie samych muzyków ;)
-
- w mackach Zła
czekam na nową płytę !
- moonfire
- zahartowany metalizator
+1Maria Konopnicka pisze:Zgadza się - znakomita płyta, którą zresztą po premierze bardzo tu chwaliłem - dla mnie czołówka w ich dyskografii. Wciąż nie mogę uwierzyć, że później nagrali takiego gniota jak For Lies I Sire - dla odmiany, moim zdaniem najgorsza płyta w ich dyskografii.nicram pisze: Z tego nowszego okresu najbardziej jednak lubię A Line of Deathless Kings,!
Ostatni kawałek na Królach nawet kojarzy się z candlemassowskim doomem.
-
- w mackach Zła
nowa płyta lada dzień, zobaczymy jak to będzie
-
- w mackach Zła
podobno na nową płytę nagrali tyle materiału, że starczy na płytę i w przyszłym roku na EP
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem nówkę. Naprawdę miło się słuchało mimo, że nie jestem ich wielkim fanem. Na pewno wrócę.
-
http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=180821
Srak baj srak baj aaaaaaaron. W koncu obciął te obrzydliwe kudły. Chyba, że jak w przypadku The Gathering umknęło mi jakieś 5 lat. Płytę sobie kupię w ciemno. Niech mam.
Srak baj srak baj aaaaaaaron. W koncu obciął te obrzydliwe kudły. Chyba, że jak w przypadku The Gathering umknęło mi jakieś 5 lat. Płytę sobie kupię w ciemno. Niech mam.
-
ale obrzydliwe kurwisko obok niego siedzi.
a z innej beczki;ze tez macie jeszcz zdrowie zeby te stare atmosferyczne zespoliki sprawdzac;)
a z innej beczki;ze tez macie jeszcz zdrowie zeby te stare atmosferyczne zespoliki sprawdzac;)
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Odezwał się fan goregrindu;)