Możliwe, chociaż jak na metalowe standardy to i tak jest niezły hałas i atak na słuchacza.Tarpaulin pisze:Miękka strona Converge, razem z "You fail me".
CONVERGE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Re: CONVERGE
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
kurwancka mocny shit ten converge. nie pierdola sie z tego co widze.
this is a land of wolves now
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Dlaczego melodia musi od razu być czymś złym? Ja mam pewne zboczenie, bo jeśli jest się ultra fanem Ramones, to melodii z zasady szuka się wszędzie, ale tak samo podoba mi się lżejsze "AtF" jak i wściekłe "JD". Może też z wiekiem człowiek staje się bardziej otwarty, bo był za młodu czas, że wchodził mi tylko Anal Cunt. :)Tarpaulin pisze:Słaba jest po prostu. Melodyjek jakiś nakladli. Miękka strona Converge, razem z You fail me
-
- w mackach Zła
Bynajmniej nie twierdzę że melodia jest czyms złym, z tego już wyrosłem ;)
Po prostu Converge nie jest zespołem od grania melodii, to jedna rzecz, a druga - te dwie płyty przynudzają po prostu i szkoda na nie czasu, kiedy można posłuchać When forever comes crashing, Jane Doe, czy choćby No heroes.
Po prostu Converge nie jest zespołem od grania melodii, to jedna rzecz, a druga - te dwie płyty przynudzają po prostu i szkoda na nie czasu, kiedy można posłuchać When forever comes crashing, Jane Doe, czy choćby No heroes.
- Glene
- weteran forumowych bitew
Ja znam "Axe to Fall" i "Jane Doe" i zdecydowanie stawiam na ta druga, ktorej musieli sie mocno nasluchac chlopaki z Mastodon. :D
- Nerwowy
No i to jest oczywiste akurat w wypadk yuhk konkretnyvh płyt, ale twórczość Converge należ rozpatrywać bardziej całościowo.
wysłane z mojej drewbuabeh, kolorowej klawiatury będącej skutkiem halucybacji jahue wywołuje Savnval
wysłane z mojej drewbuabeh, kolorowej klawiatury będącej skutkiem halucybacji jahue wywołuje Savnval
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Ostatnie dwa utwory na Axe to Fall to najlepsze, co ten zespół nagrał. I nie sadze, zeby oni sie tego albumu wstydzili.Tarpaulin pisze:Słaba jest po prostu. Melodyjek jakiś nakladli. Miękka strona Converge, razem z You fail meramonoth pisze:Do tej pory poznałem tylko "Axe to Fall" i "Jane Doe" i obie weszły mi zajebiście. O co chodzi z tą zjebką dla "AtF"? Co jest z tą płytą nie tak?night_goat pisze:Axe to Fall to ogólnie płyta, którą myślę, że oni sami najchętniej by zapomnieli.
-
- zaczyna szaleć
ale oni sie niczego nie wstydza, nie wiem po co ktos wypisuje takie glupoty ;-)
w zasadzie poza debiutem (zreszta ktory malo kto zna) to slucham wszystkiego od nich z przyspieszonym biciem serca
w zasadzie poza debiutem (zreszta ktory malo kto zna) to slucham wszystkiego od nich z przyspieszonym biciem serca
- night_goat
- zaczyna szaleć
Co do Axe to Fall to Tarpaulin wszystko ładnie wyjaśnił.
No, 2 ostatnie numery na niej to akurat sam bardzo lubię ale to tylko tyle ;)
No, 2 ostatnie numery na niej to akurat sam bardzo lubię ale to tylko tyle ;)
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- Agnósdej
- zaczyna szaleć
Axe to Fall zajebista. Nie wiem czego tu się wstydzić. Otwieracz niszczy obiekty.
Agnós!!! Dej! Dej! Dej!
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Podobno fani Converge dzielą się na dwie grupy - może i tak, ale ja łapię się do obydwu.
-
- zaczyna szaleć
jakby co to nowy album juz fruwa w sieci
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Przesłuchałem. Przy pierwszym przesłuchaniu przede wszystkim powaliły mnie wspaniałe gitary. Tak byłem w nie wsłuchany, że reszty na razie nie skomentuję.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Nie mogę się nacieszyć tą nową płytą. Oj, nasłuchali się muzyki Converge panowie z Mastodona, oj nasłuchali...
- Nerwowy
No ba. W ogóle zajebiste to jest jak muzyka Mastodon, Converge i Neurosis nawzajem się przenika.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
nie wiem czy nie najlepsza płyta im wyszła, pierwszy raz nie mam się do czego przyczepić, no może do tego, że mało bardziej eksperymentalnych jak na nich kawałków takich jak Wretched World czy Cruel Bloom (liczyłem trochę, że bardziej w te rejony odjadą). No, ale poza tym idealnie pasuje to określenie "najbardziej dojrzała" w ich dyskografii. No i grzeją nieźle...
-
Pełna akceptacja dla nowego albumu Converge. Na początku wydawało się to za bardzo przesączone melodią i uporządkowane, ale teraz słyszę tu stary, dobry Converge ze świeżymi pomysłami oraz energią i brawurowymi akcjami, momentami przywołującymi nawet progresywny, techniczny metal.
Ostatnio zmieniony 02-11-2012, 19:05 przez Pacjent, łącznie zmieniany 1 raz.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Nerwowy
Dobry, dobry jest. To bardziej finezyjne oblicze również jak najbardziej się sprawdza.
-
Jest tu chyba najwięcej metalowych patentów spośród wszystkich albumów Converge.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- ramonoth
- rasowy masterfulowicz
Dla mnie to, jak dotąd, zdecydowanie płyta roku i nie zanosi się, żeby się to zmieniło.