NEUROSIS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Re: NEUROSIS
Ciezkostrawne=nie wchodzi.
No i mam wrazenie, ze to nie mialo wypasc "spokojnie" - przynajmniej sadzac po trailerze, okladce itp. Albo nie wyszla im realizacja konceptu, albo nie wiem po prostu, jak ten material ugryzc. Odstawiam poki co, wroce za czas jakis.
No i mam wrazenie, ze to nie mialo wypasc "spokojnie" - przynajmniej sadzac po trailerze, okladce itp. Albo nie wyszla im realizacja konceptu, albo nie wiem po prostu, jak ten material ugryzc. Odstawiam poki co, wroce za czas jakis.
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Też do końca nie wiem co sądzić o nowym krążku. Biedy nie ma, ale płyta roku raczej też to nie jest. ;) Generalnie zupełne przeciwieństwo poprzedniego albumu, który na dzień dobry walił się słuchaczowi na łeb i do samego końca przygniatał ciężarem i duchotą brzmienia. Tutaj jest o wiele mniej bezspośrednio, za to z masą przestrzeni, subtelnie a momentami wręcz ogniskowo (chociaż w dobrym tego słowa znaczeniu). Słychać w tym wyraźnie solowe dokonania Steve' i Scotta, bardzo dużo dzieje się w tle i to chyba będzie kluczowa kwestia jeśli chodzi o ostateczną ocenę tego albumu. Wszystko zależy co tam tak naprawdę jest pod spodem.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Shamrock
- zaczyna szaleć
ale taki We All Rage in Gold to piękny kawałek jest, szkoda, że spora część płyty mi wchodzi jednym uchem a wychodzi drugim poki co...
- Nerwowy
Chyba zaczyna wchodzić jebana...
-
- mistrz forumowej ceremonii
Są momenty na tej płycie, które wchodzą od razu, ale są też takie, które mam ochotę "przewinąć". Póki co:)Shamrock pisze:szkoda, że spora część płyty mi wchodzi jednym uchem a wychodzi drugim poki co...
- Nerwowy
Zajebista ta płyta jednak, nie mam pytań. Fakt, że gorsza od kilku kilku wcześniejszych, ale o rozczarowaniu nie ma mowy.
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Zgadzam się z małym wyjątkiem: jest lepsza od kilku wcześniejszych.Nerwowy pisze:Zajebista ta płyta jednak, nie mam pytań. Fakt, że gorsza od kilku kilku wcześniejszych, ale o rozczarowaniu nie ma mowy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Nerwowy
Wiedziałem, że tak powiesz ;D. Z drugiej strony cieszy mnie, że ktoś tak uważa, hehe.
-
- weteran forumowych bitew
nie chce mi się rozpisywać bo i po co: zajebista płyta
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Na chwile obecna wyglada, ze to chyba ich najgorsza w ogole.Pacjent pisze:Zgadzam się z małym wyjątkiem: jest lepsza od kilku wcześniejszych.Nerwowy pisze:Zajebista ta płyta jednak, nie mam pytań. Fakt, że gorsza od kilku kilku wcześniejszych, ale o rozczarowaniu nie ma mowy.
- Nerwowy
Nie no teraz to się zapędzacie mocno ;).
-
Oczywiście... gorsza nawet od tych śmiesznych hardcore'owych początków:)0ms pisze:Na chwile obecna wyglada, ze to chyba ich najgorsza w ogole.Pacjent pisze:Zgadzam się z małym wyjątkiem: jest lepsza od kilku wcześniejszych.Nerwowy pisze:Zajebista ta płyta jednak, nie mam pytań. Fakt, że gorsza od kilku kilku wcześniejszych, ale o rozczarowaniu nie ma mowy.
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Riven
- Kontakt:
Kurwa taka rozbieżnośc opinii że chyba posłucham w końcu. Jakby wszyscy się spuszczali to bym pewnie za pół roku odpalil :d
this is a land of wolves now
- longinus696
Ale przecież debiut jest fpytke.Pacjent pisze: Oczywiście... gorsza nawet od tych śmiesznych hardcore'owych początków:)
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Debiut jest w porzadku, choc nie zawsze tak uwazalem. Jako takie osluchanie z gatunkiem nakazalo mi zmienic poglad :) Nie zeby to byla jakas rewelacja, ale jest bardzo ok.longinus696 pisze: Ale przecież debiut jest fpytke.
- longinus696
No, ja rozumiem, że do jego intensywności trzeba się przyzwyczaić. Też się przez nią długo przegryzałem swego czasu, ale to jest naprawdę dobra płyta.0ms pisze: Debiut jest w porzadku, choc nie zawsze tak uwazalem.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
tak, też się przekonałem do debiutu z czasem.
a nowa jest... faktycznie jedną ze słabszych płyt Neurosis.
a nowa jest... faktycznie jedną ze słabszych płyt Neurosis.
- night_goat
- zaczyna szaleć
Debiut to przeca bardzo dobry strzał w pysk ;)
Nie wiem za to jak The Word as Law, jak to się prezentuje bo nigdy tego nie słyszałem, a z dostępnością i cenami ciężko?
Nie wiem za to jak The Word as Law, jak to się prezentuje bo nigdy tego nie słyszałem, a z dostępnością i cenami ciężko?
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Najsłabszy Neurosis jak dla mnie.night_goat pisze: Nie wiem za to jak The Word as Law, jak to się prezentuje bo nigdy tego nie słyszałem
-
- zaczyna szaleć
nowy album po kilku odsluchach wchodzi coraz lepiej, panowie starzeja sie (choc w ich przypadku powinno byc dojrzewaja) z godnoscia, klimat wiadomy choc jest pare nowych smaczkow, nie oczekiwalem po 10 plycie rewolucji wiec mnie nie zawiedli.
dwojka to mocny progres w porownaniu z hcpunkowa jedynka (choc to dosc przemyslana i sprawnie zagrana lupanka), czuc inspiracje punkowo-apokaliptycznymi rudimentary peni czy die kreuzen ale wypracowali dosc ciekawy wlasny styl jak na punkowy wowczas zespol, dlugie kompozycje, mocny basowy kregoslup, klimat zaglady. to calkiem przyzwoita plyta ale to jeszcze nie to oblicze neurosic ktore przyszlo wraz z trojka.DCI Hunt pisze:Najsłabszy Neurosis jak dla mnie.night_goat pisze: Nie wiem za to jak The Word as Law, jak to się prezentuje bo nigdy tego nie słyszałem