O kurwa, Ihasan i Warcrimer moga się obrazić za te zmazy więc ja bym na Twoim miejscu uważał ;)Maria Konopnicka pisze:Przesłuchałem jeden kawałek:
ale bełt! coś okropnego! dla mnie to muzyka dla sfrustrowanych jąkających się 15-latków, którzy chcieliby zaruchać, ale muszą zmagać się pryszczami, zmazami nocnymi i rodzicami, którzy ich nie rozumieją...
na końcu tego kawałka wokalista chyba przykrył głowę kołdrą by chwilę po zakończeniu utworu zaszlochać w poduszkę...
KATATONIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: KATATONIA
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
-
- zaczyna szaleć
@Maria Konopnicka - jak Ty nie rozumiesz Katatonii... ;) Aż sobie wrócę do tej jakże ładnej piosenki.
- empir
- zahartowany metalizator
ciekawe ile on ma lat ;)
mi nowa jeszcze nie siadła, może kiedyś. nie jest zła ale wolę kilka wcześniejszych
mi nowa jeszcze nie siadła, może kiedyś. nie jest zła ale wolę kilka wcześniejszych
ja w końcu wstrzymałem się z zakupem, bo drogie są, a Katatonia nie ucieknie i potem stanieje. za to kilka różnych płyt o mniejszym nakładzie mogło mi w tym czasie umknąć.
Fakt, że im ta muzyka pasuje wskazuje na to, że wcale nie musi być tak jak napisałem. :) Każdy niech sobie posłucha i się zastanowi czy przypadkiem jednak nie mam racji. :)Alsvartr pisze:O kurwa, Ihasan i Warcrimer mogą się obrazić za te zmazy, więc ja bym na Twoim miejscu uważał. ;)
Evol to muzyka stworzona przez pryszczatych małolatów, Katatonia to muzyka stworzona dla pryszczatych małolatów. W sumie nie wiadomo co gorsze. :) Cholera, nigdy nie lubiłem Evol - ale nie będę już z tym polemizował, bo to miałoby taki sam sens jakby Drone zaczął tłumaczyć, że nie prowadzi zieleniaka. :)DCI Hunt pisze:Pewnie akurat słuchał swoich ulubieńców z Evol jak to pisał :)
Jak widać zbyt dużo. :)empir pisze:ciekawe ile on ma lat ;)
Lubię Katatonię, mam ich wszystkie płyty (poza ostatnią) - już poprzednia podobała mi się mniej, ale ta ostatnia mierzi mnie całkowicie...empir pisze:Mi nowa jeszcze nie siadła, może kiedyś. Nie jest zła, ale wolę kilka wcześniejszych.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Intensywnie nadrabiam zaległości zakupowe i słuchowe z tego roku no i przyszła kolej na Katatonię z CD. Zajebisty jest ten Dead End Kings. Bardziej wyciszony, minimalistyczny z mniejszą liczbą gwałtownych zmian emocjonalnych. :-D Krok w bok w porównaniu z ostatnią płytą. Mnie się bardzo podoba i nie bardzo rozumiem aż tak negatywne opinie jakie tutaj wyrażano. Przecież to nadal jest Katatonia!
all the monsters will break your heart
- Ihasan
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
- nicram
Cieszę się, że Cię posłuchałem :-) Chyba tylko Tobie słoń nie nadepnął na ucho...;-)
- Raagoon
- weteran forumowych bitew
Nie do końca jest jak piszesz. To właśnie poprzednia Night is the New Day była bardziej wyciszona i minimalistyczna. Duży w tym wkład miał niejaki Frank Default, podobnie jak tego kawałka z singla July, Unfurl. Tym razem współpracował, o ile się nie mylę tylko przy remiksie Hypnone, dodanego jako bonus do ruskiej edycji Dead End Kings. W każdym razie nawet Renkse w wywiadach twierdzi, że nowa płyta ma właśnie większą ilość tych, jak to nazwałeś, gwałtownych zmian emocjonalnych :)nicram pisze:Zajebisty jest ten Dead End Kings. Bardziej wyciszony, minimalistyczny z mniejszą liczbą gwałtownych zmian emocjonalnych. :-D Krok w bok w porównaniu z ostatnią płytą.
Wybierałem się ostatnio na koncert, to musiałem sprawdzić z czym to się je i przestawić się na jakiś czas na te klimaty, mimo, że Katatonię znam od czasów Brave Murder Day.
- nicram
Nie no. Dead End Kings jest bez dwóch zdań spokojniejszym materiałem! Dźwięki przelewają się jeden w drugi tworząc delikatną sieć. Nie słychać aż tylu gwałtownych zmian nastoju, erupcji riffów poprzedzonych delikatnym plumkaniem. Dla mnie to zdecydowanie najbardziej wyciszona płyta Katatonii.
- Raagoon
Odświeżałeś ostatnio Night is the New Day? ;)
W ogóle mam wrażenie, że tych dwóch nowych gitarzystów, jeśli już nie dało temu zespołowi więcej życia i urozmaicenia, to wkrótce da. To nie tacy typowi katatonicy jak Norrmany:) Już teraz na żywo, kiedy niejaki Sodomizer odgrywa swoje sola, widać że ma potencjał. Przedtem grał w zspołach doom i death metalowych. Oczywiście Renkse i Blackheim na za wiele pozwolić im nie mogą. Przesada nie pasowała by do konceptu.
W ogóle mam wrażenie, że tych dwóch nowych gitarzystów, jeśli już nie dało temu zespołowi więcej życia i urozmaicenia, to wkrótce da. To nie tacy typowi katatonicy jak Norrmany:) Już teraz na żywo, kiedy niejaki Sodomizer odgrywa swoje sola, widać że ma potencjał. Przedtem grał w zspołach doom i death metalowych. Oczywiście Renkse i Blackheim na za wiele pozwolić im nie mogą. Przesada nie pasowała by do konceptu.
-
- zaczyna szaleć
A pewno, że zuch, podtrzymuję swój entuzjazm na temat nowej płyty. Nie zgodzę się jednak z tym, że jest ona bardziej minimalistyczna - z założenia (jak sądzę) takie miało być "Night...", co - mimo wielu prób i pobłażań - mi nie podeszło. "Dead End Kings" mimo, że lżejsza, jest bardziej zróżnicowana i często chwytliwa - poprzedniczka zaś bardziej krzywdzi dusznym klimatem będąc przy tym bardziej jednostajną.Ihasan pisze:zuch!
- manieczki
Podajcie mi chusteczki :(
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- manieczki
Dzięki!

http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Raagoon
Mają gitarzystę z Bloodbath. Czy to coś zmienia?
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
no nareszcie mi zwalisz bo obiecujesz i nicmanieczki pisze:Podajcie mi chusteczki :(