BELZEBONG
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: BELZEBONG
Aż tak głęboko nie siedzę, żeby kapele stoner/ doom z Rosji wynajdywać, ale z tego co nam tutaj wrzuciłeś to śmiem zaryzykować tezę, że do Belzebongów to kacapom jeszcze trochę daleko...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Któryś raz słucham sobie Sonic Scapes & Weedy Grooves i wow, bardzo, bardzo dobra rzecz. Dawno nic tak dobrego z naszej rodzimej sceny nie słyszałem (a w tych klimatach to już w ogóle :D).
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Tak, bardzo dobra płyta. Dobrze, że stosunkowo krótka, bo można od razu drugi raz włączyć. A kapela poza tym bardzo przyzwoicie prezentuje się koncertowo, czego kolejny dowód dali m.in. w środę w Krakowie (zresztą występ Kadavar również bardzo ok).
- Nerwowy
- zahartowany metalizator
Tak, tylko tutaj jest podobna sytuacja jak z Blindead tzn. mało kto gra taką muzę w naszym kraju.witchfinder pisze:Dawno nic tak dobrego z naszej rodzimej sceny nie słyszałem (a w tych klimatach to już w ogóle :D).
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- witchfinder
Oczywiście to prawda, ale Belzebongi wypadają świetnie tak na naszej scenie bez względu na gatunek, jak i w tego-rodzaju-stonerze, bez względu na pochodzenie geograficzne. :D
- Nerwowy
Nie mówię, że nie chociaż akurat Belzebongowi trochę więcej brakuje do czołówki niż ekipie z Trójmiasta, w końcu to tylko debiutanci ;).
- Lykantrop
Bongi jednak idą w ascezę, a Blajndedy mają finezyjne podejście do kwestii granej muzyki. Nie szukałbym tutaj punktów zbieżnych, bo wiadomo, że u tych 1szych o innowacjach jakichkolwiek nie ma mowy. :-)
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Nerwowy
Nie no, muzycznie to jest rzeczywiście zupełnie inna bajka tak jak inna jest scena stoner/doom od sceny post/sludge pomimo, że obie często się przenikają, a baza fanów też jest w dużej mierze wspólna.
- Deviant
- w mackach Zła
Chłopaki winyle dowieźli:
http://belzebong.8merch.com/belzebong_s ... _lp-id1398
http://belzebong.8merch.com/belzebong_s ... _lp-id1398
- Maleficio
- Kontakt:
-
- postuje jak opętany!
Happy 420 everyone! In this glorious day wee'd like to announce our new album "DRUG ME TO HELL". It will be released this year. Stay stoned!
Hjertet mitt slår i mørket
- witchfinder
Odkopuję, z okazji tego, że zagrali wczoraj zajebisty koncert na supporcie przed Saint Vitus / Orange Goblin.
Minęła już dłuższa chwila od momentu premiery "Sonic Scapes & Weedy Grooves" i muszę powiedzieć, że naprawdę się mocno z tą płytą zaprzyjaźniłem. Bardzo często gości w moich głośnikach/ słuchawkach, znam na pamięć, a jednak w ogóle nie nudzi. Oczywiście zero tu jakiejś innowacyjności, ale mają chłopaki iskrę bożą.
A tutaj uwaga, będzie kontrowersyjnie, bo tak się ostatnio zastanawiałem, i doszedłem do wniosku, że od czasu "Witchcult today" nie było w tej doomowo-stonerowej stylistyce lepszej płyty.
Minęła już dłuższa chwila od momentu premiery "Sonic Scapes & Weedy Grooves" i muszę powiedzieć, że naprawdę się mocno z tą płytą zaprzyjaźniłem. Bardzo często gości w moich głośnikach/ słuchawkach, znam na pamięć, a jednak w ogóle nie nudzi. Oczywiście zero tu jakiejś innowacyjności, ale mają chłopaki iskrę bożą.
A tutaj uwaga, będzie kontrowersyjnie, bo tak się ostatnio zastanawiałem, i doszedłem do wniosku, że od czasu "Witchcult today" nie było w tej doomowo-stonerowej stylistyce lepszej płyty.
- zawlekacz
- w mackach Zła
- maciek z klanu
- yossarian84
- rasowy masterfulowicz
czy to narkotyki??
- maciek z klanu
yossarian84 pisze:czy to narkotyki??
nie wiem, moze palma na boze cialo?
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- maciek z klanu
nowa plyta juz prawie gotowa, a tymczasem

- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
przeca jush jest plytexmaciek z klanu pisze:nowa plyta juz prawie gotowa, a tymczasem
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- maciek z klanu
no ale do kupienia tylko na koncertach