Przecież była choćby albumem miesiąca w Metal Hammer.Lykantrop pisze:na "Victory" suchej nitki recenzenci nie zostawiali
Top 10 Brutal Death Metal
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Re: Top 10 Brutal Death Metal
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Utwór z nadchodzącej płyty Beheaded:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Kawałek bardzo smakowity. Płyta jest juz do złapania, np. w Comatose. A tak właśnie, pytanie do zainteresowanych. Jakie tegoroczne płyty z tego, dośc umownego, podgatunku polecacie? Moze trafie coś wartościowego co mi umknęło ;)Pacjent pisze:Utwór z nadchodzącej płyty Beheaded:
- Mol
- Self
- rasowy masterfulowicz
No to 2 typy mam, nie wiem, czy nie nazbyt oczywiste:
Abnormality - sympatyczny krążek z babą na wokalu (szczerze to chyba jedyna obecnie dająca radę babka w death metalu, wygar ma naprawdę solidny), taki typowy brutal/tech death bez sterydów, bez zbędnej ornamentyki, onanizowania gryfu i bez wysokich wokali
Abominable Putridity - trochę slamów w tym jest, ale generalnie to dobry und motzny guttural brutal death
Coraz mniejszą nadzieję mam, że te krążki zbledną w tym roku w obliczu Guttural Secrete. Chłopcom się najwyraźniej nie spieszy, żeby dopiąć nowy materiał i raczej nastawiam się na premierę w 2013.
Abnormality - sympatyczny krążek z babą na wokalu (szczerze to chyba jedyna obecnie dająca radę babka w death metalu, wygar ma naprawdę solidny), taki typowy brutal/tech death bez sterydów, bez zbędnej ornamentyki, onanizowania gryfu i bez wysokich wokali
Abominable Putridity - trochę slamów w tym jest, ale generalnie to dobry und motzny guttural brutal death
Coraz mniejszą nadzieję mam, że te krążki zbledną w tym roku w obliczu Guttural Secrete. Chłopcom się najwyraźniej nie spieszy, żeby dopiąć nowy materiał i raczej nastawiam się na premierę w 2013.
- AroHien
- rasowy masterfulowicz
Dobre typy. Szczególnie Rosjanie, których wsparł Matti Way, odwalili kawał dobrej roboty. Co do babek w death metalu warto sprawdzić jeszcze Cerebral Bore. Pani też ładnie podśpiewuje ;)
- Self
- rasowy masterfulowicz
- takie cuś? No niezła jest, sama muzyka też całkiem spoko. Ale babka z Abnormality w ramach bonusu jeszcze wygląda jak kobieta. :D No i osobiście jej wokal bardziej mi się podoba niż tej z CB.
- night_goat
- zaczyna szaleć
Pamiętam ich demówkę i była dobra, może bez rewelacji ale dobrze się słuchało. Leży gdzieś pełniak w PL?Self pisze:Abnormality - sympatyczny krążek z babą na wokalu (szczerze to chyba jedyna obecnie dająca radę babka w death metalu, wygar ma naprawdę solidny), taki typowy brutal/tech death bez sterydów, bez zbędnej ornamentyki, onanizowania gryfu i bez wysokich wokali.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
- Self
- rasowy masterfulowicz
Nie wim, ja tylko wypożyczyłem na 24h.
- Self
- rasowy masterfulowicz
- Neurogenic czyli nowy band grający nasterydowany bdm. W składzie m.in. na bębnach Lord Marco (czyli wiadomo, że klasa), a na basie Anton Żihariew (kiedyś Abominable Putridity). Fajne to.
- Mol
- olo1972
- postuje jak opętany!
Obie babki elegancko dają radę:)Self pisze: - takie cuś? No niezła jest, sama muzyka też całkiem spoko. Ale babka z Abnormality w ramach bonusu jeszcze wygląda jak kobieta. :D No i osobiście jej wokal bardziej mi się podoba niż tej z CB.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Korci mnie żeby założyć temat Top 10 meleodyjnego death metalu;)
A w tym temacie wymienil ktoś Deranged? Też by się w sumie nadawali.
- ultravox
Dajesz! Ja tam bez problemu mógłbym swoją dziesiątkę wymienić. ;)est pisze:Korci mnie żeby założyć temat Top 10 meleodyjnego death metalu;)
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Nazwa padła pare razy, High on Blood kopie srącą.est pisze:Korci mnie żeby założyć temat Top 10 meleodyjnego death metalu;)
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Self
- rasowy masterfulowicz
A zakładaj. Ale obawiam się, że nie da się znaleźć 10 bdb zespołów w tej trącącej prąciem niszy. W sensie że ja nie potrafię.est pisze:Korci mnie żeby założyć temat Top 10 meleodyjnego death metalu;)
- Scaarph
Kurde, nie wiem, czy w ogóle tyle słyszałem. :Dultravox pisze:Dajesz! Ja tam bez problemu mógłbym swoją dziesiątkę wymienić. ;)est pisze:Korci mnie żeby założyć temat Top 10 meleodyjnego death metalu;)
- ultravox
Zespołów może nie, ale płyt owszem. ;)Self pisze:A zakładaj. Ale obawiam się, że nie da się znaleźć 10 bdb zespołów w tej trącącej prąciem niszy. W sensie że ja nie potrafię.est pisze:Korci mnie żeby założyć temat Top 10 meleodyjnego death metalu;)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Dla ciebie zrobimy wersję z melodyjnym BM. ;)Scaarph pisze:Kurde, nie wiem, czy w ogóle tyle słyszałem. :Dultravox pisze:Dajesz! Ja tam bez problemu mógłbym swoją dziesiątkę wymienić. ;)est pisze:Korci mnie żeby założyć temat Top 10 meleodyjnego death metalu;)
- Scaarph