ATARAXY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: ATARAXY
a znasz jakieś czasopisma w wersji niepapierowej?kregozmyk pisze:Jeśli czasopismo jest w wersji papierowej, to prześlij mi reckę na pm.

- Scaarph
zwracam honor, ale jednocześnie odmawiam nazywania stron www czasopismami.kregozmyk pisze:No, nawet sporo tego jest:Scaarph pisze:a znasz jakieś czasopisma w wersji niepapierowej?kregozmyk pisze:Jeśli czasopismo jest w wersji papierowej, to prześlij mi reckę na pm.
http://www.inib.uj.edu.pl/archiwum/czasopisma/pol.html
edit: "czasopismo on-line" już prędzej, choć też jakoś tak schujale brzmi hehe
- Scaarph
mam tak samo. nie ma to jak wziąć trochę papieru do ręki.
- Oracle
- weteran forumowych bitew
Jakby ktoś był ciekaw, recenzja ostatniego materiału Ataraxy: http://chaosvault.com/recenzje/ataraxy- ... uiem-mass/
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Nowy album "Revelations of the Ethereal" zabija. 8 premierowych, w większości długich i rozbudowanych kawałów. Tych którzy poznali b. dobre demo "Rotten Shit" i rewelacyjną EP-kę "Curse of the Requiem Mass" nie trzeba będzie przekonywać. Pozostałym zareklamuję Hiszpanów jako oldschoolowców, którzy swoje muzyczne podróże ograniczają raczej do Holandii (Pestilence, Asphyx) i Francji (Mercyless). Sporo w ich graniu melodii, a czasem pojawia się nawet jakiś klawisz.
Dwie nowe piosenki:
Dwie nowe piosenki:
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Brązowy Jenkin
- w mackach Zła
Fajny band, dobre kompozycje zagrane z jajem. Sporo bardzo niegłupiej melodyki.
- Adrian696
Dobra płyta - ale w takim klimacie w tym roku straszny tłok.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
-
Oprócz Nocturnal Vomit kto jeszcze nagrał coś sensownego w tym klimacie?
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
- Adrian696
W klimacie oldscholowego DM to przyznasz, ze jednak sporo rzeczy wyszło i to na bardzo dobrym poziomie - a do ataku szykuje sie jeszcze jeden superband z Holandii.
Drone pisze:Dla mnie (dla mnie!) pozostajesz zjebem i oficjalnie wciągam cię na listę wrogów.
Fajne. Wbrew pozorom w zalewie oldskulowego death metalu podobnego grania wcale nie jest tak dużo.
-
Adrianie, ale króluje Szwecja i death/doom metalowe walce, a takiego melodyjnego oldschoola jest jednak mało.Adrian696 pisze:W klimacie oldscholowego DM to przyznasz, ze jednak sporo rzeczy wyszło i to na bardzo dobrym poziomie - a do ataku szykuje sie jeszcze jeden superband z Holandii.
- Adrian696
Tak - tu sie zgadzam, ja juz nie rozbijam dobrej muzy na podgatunki - to zostawiam tym z doktoratami, co niby maja kilkudziesiecioletni staz, płyty kolekcjonuja od poczatku lat 90., ale właśnie kupuja dyskografie Overkill lub Kreatora z konta żony na Allegro. ;)
- mad
Poczułem się jakby młodszy o 20 lat. Tylko że wtedy miało to posmak absolutnej nowości. Było takie niewinne (sic!) i dziewicze (sic! sic!). Teraz to powtórka z rozrywki. Całkiem przyjemna, ale jednak powtórka. Do słuchania wtedy, gdy przychodzi czas na sentymenty.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Rotten Shit mnie powaliło swego czasu.Skoro jest podobnie na nowej płytce,to biorę w ciemno!Na razie z''wypożyczalni'':)
-
Nie mów, że pominąłeś "Curse of the Requiem Mass". To jest dopiero petarda.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Kuźwa! Właśnie pominąłem...
- Morbid Marcin
hellthrasher bedzie mial jeszcze ten cede?
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....
-
- postuje jak opętany!
- Morbid Marcin
tak - wlasnie nowa. bede wypatrywal.
http://www.discogs.com/seller/morbidmarcin?limit=50 NOWE RARY SIĘ CZAJĄ....