OFERMOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OFERMOD
Zajebiste sample:
nr. 1 - core'owo coś mocno
nr. 4 - jaka ballada o Valhalli LOL
Będzie świetna płyta.
Będzie świetna płyta.
Yare Yare Daze
- Lykantrop
Aż 3 razy tego sampla przesłuchałem, żeby doszukać się jakiegokolwiek core'a, ale nadal nic. Bardzo fajne te zajawki, tak w ogóle.hcpig pisze:Zajebiste sample:
Będzie świetna płyta.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- zaczyna szaleć
zdjecie promocyjne też zajebiste, na którym wygląda jak figurka woskowa z odpustowymi gadżetami, mam nadzieje ze muzyka będzie lepsza

- Plastek
- zahartowany metalizator
- Kontakt:
Sample nie nastrajają pozytywnie. Szykują się jakieś klifotyczne, banalne i melodyjne piardy. Przy epce nie istnieją.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Jesteśmy Fisted Sister i lubimy się jebać!!!! Wyjebiemy nawet owcę!!!!
Wszyscy ręce w górę! Wszyscy ręce w górę!
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Bohdan
- weteran forumowych bitew
SARAF ADONAI CAMEL?
a co to kurwa za nowe czary jakieś?

a co to kurwa za nowe czary jakieś?

- Plastek
- Kontakt:
To pewnie frater camel.
Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Ufoludku ufoludku zerżnij mnie. Zerżnij, zerżnij u-f-o-l-u-d-k-u mnie.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
- Mistrz
- postuje jak opętany!
typ żyje w swoim świecie.Zephyrous pisze:
- TORTURER
- w mackach Zła
korzen chrzanu nie przelewki hehe :))...a na powaznie,to sample spoko..
Death Dwells in Love
-
Sample obiecujące, a zdjęcie śmiesznawe ze względu na minę Mika (Miki?), ale jakie to ma znaczenie? Nie podoba mi się pomysł remake'u Chained to Redemption, bo bez TAKIEGO-albo równego jemu wokalisty to nie będzie gadać i kropka. A jeśli istoty pokroju zephyrousa czy plastka marudzą, to tylko dodatkowy powód, by zacierać swoje trendziarskie, pozerskie ręce złaknione klifotycznych piardów. Czas pokaże.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Plastek
- Kontakt:
Chyba kart tarota dziś nie tasowałeś.
Wolę kakaową dziurę!!
Wolę kakaową dziurę!!
-
- zaczyna szaleć
ja proponuję mu telefon do wróżbity Macieja
- Lykantrop
Wróżbita Maciej to pikuś przy wróżbicie Włodku - http://demotywatory.pl/3903763
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
Jest lepiej niż się spodziewałem. Zawodu nie będzie. Widział już ktoś gdzieś? Dwa dzionki temu niby premiera miała być.hcpig pisze:Zajebiste sample:
Będzie świetna płyta.
'Come the Blessed Madness'
-
- postuje jak opętany!
cóż za niemiłosierny kloc, wlecze się jak pielgrzymka do częstochowy,
wszystko jakieś takie kwadratowe - na chwilę obecną dziękuję
wszystko jakieś takie kwadratowe - na chwilę obecną dziękuję
Hjertet mitt slår i mørket
- hcpig
No mogło być lepiej. Pierwszy utwór strasznie nijaki, kanciasty, drugi bardziej klasyczny więc ok ale nic więcej, od trzeciego pojawiają się te tragiczne czyste wokale (straszny fałsz), po samplach spodziewałem się po 'Undead Moon' czegoś w stylu 'Hammerheart' niestety wyszły jakieś kiepskie szanty (to Kvarfortha tam słychać?). Wszystko odmienia się na lepsze od 'Prayers Unto Warped Eternities' (jedyny numer, w którym zachowały się wpływy Morbid Angel z 'Tiamtu'), remake niezły ale i tak gorszy od oryginału, 'Choshekh En Soff' to porządny standard w stylu Ofermod/Ondskapt/Watain ale bez szału, za to zamykacz jest zajebisty - szkoda że całość nie jest taka. Na razie 'Tiamtu' górą.
Yare Yare Daze
- FENIKS
- w mackach Zła
Czytając twoje wpisy to chyba ty sie nie tasowales... i to dlugo.Plastek pisze:Chyba kart tarota dziś nie tasowałeś.
- koreaniec
- w mackach Zła
Fucktycznie najsłabszym elementem Thaumiel jest wokal. Ziombelek jakby ledwie z siebie głos wydawał. Jest kilka killerskich fragmentów, z których najlepiej wypadają zagrywki ala stary dobry MA. Ale na Ofermocz to za mało - tzn że tylko momenty a nie że MA. Chociaż paradoksalnie, gdyby MA nagrali coś w tym stylu zamiast IDI byłbym wpiekłowzięty.hcpig pisze:No mogło być lepiej. Pierwszy utwór strasznie nijaki, kanciasty, drugi bardziej klasyczny więc ok ale nic więcej, od trzeciego pojawiają się te tragiczne czyste wokale (straszny fałsz), po samplach spodziewałem się po 'Undead Moon' czegoś w stylu 'Hammerheart' niestety wyszły jakieś kiepskie szanty (to Kvarfortha tam słychać?). Wszystko odmienia się na lepsze od 'Prayers Unto Warped Eternities' (jedyny numer, w którym zachowały się wpływy Morbid Angel z 'Tiamtu'), remake niezły ale i tak gorszy od oryginału, 'Choshekh En Soff' to porządny standard w stylu Ofermod/Ondskapt/Watain ale bez szału, za to zamykacz jest zajebisty - szkoda że całość nie jest taka. Na razie 'Tiamtu' górą.
Lefthandpathyoga
- COFFIN
Słucham 'Black Gate' i jest całkiem nieżle. Z hasłami, że jest nie bardzo poczekam, az kupię cedeka i poleci całośc, bo przypomina mi się, co ględziłem, jak wyszła 'Tiamtu', a później było zupełnie inaczej;)
-
a mi tam się wokale podobają. nie w każdym miejscu (w rimejku chains jest chyba najgorzej), ale na pewno jest kilka hajlajtów. na daną chwilę mogę stwierdzić tyle, że materiał jest o wiele bardziej przystępny od tiamtu. doszły melodie, tu i tam pojawiają się chwytliwe refrenopodobne zagrywki, a w pierwszym numerze to wręcz behemothem miejscami zalatuje. czyste woksy w 3 kawałku faktycznie zasysają, ale te z undead moon są już trochę lepsze. w każdym razie kapela rangi ofermod mogła sobie bez problemu ogarnąć ciekawszego śpiewaka niż niklas i trochę nie rozumiem czemu akurat on, ale pewnie lubią razem wypić i stąd decyzja. to takie pierwsze refleksje po 2 odsłuchach. hajlajty na daną chwilę: systers of rapture..., prayers..., calling of setnacht (mimo tych niepotrzebnych "czystych" wokali)
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- COFFIN
W sumie, jak odpaliłem ten jeden kawałek od razu było wiadomo kto gra;) Wokal tego kolesia nawet momentami przypomina mi tego właściwego, który powinien się tym zająć. No zobaczymy, jak to będzie.