BEHERIT
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Mistrz
- postuje jak opętany!
Re: BEHERIT
Absurdalne założenie :)535 pisze: Zakładając, że duet Mayhem + Darkthrone zajmuje swymi płytami siedem miejsc, to ciasno się w tym "top 10 albumów" robi.
To dawaj te pozostałe, prócz DDTM płyty z tej dziesiątki. Chętnie zobaczę jak Ty to widzisz.
- Mistrz
- postuje jak opętany!
nie jest łatwo ułożyć taką listę. musiałbym przesłuchać sporo albumów, które kiedyś uważałem za totalne killery ale nie słuchałem ich od np. 5 lat. na 100% znalazłyby się tam SMRC, Fas, Filosofem, DDTM, DMDS. Pozostałe - trudno powiedzieć. Może jedynka i/lub dwójka BURZUM, może dwójka/trójka BATHORY, może Paracletus, może CTK, może dwójka DARKTHRONE, może SILENCER, VON, BLASPHEMY, może EPki OFERMOD, STRID itd. Kwestia też definicji gatunku - bo jeśli umieściłbym tam "The Return..." (co bardzo prawdopodobne), to powinienem też wrzucić "Morbid Visions" i "Pleasure to Kill".
po co mi takie problemy? :) puenta jest taka, że "Drawing Down The Moon" to niesamowity album.
po co mi takie problemy? :) puenta jest taka, że "Drawing Down The Moon" to niesamowity album.
Podejrzewałem, że ten top 10 jest trochę "zabiegiem marketingowym", w przypadku tego zespołu, zupełnie zbędnym. Poza tym ilość potencjalnych kandydatur, skutecznie niweczy plan tworzenia takiej listy.
- ultravox
- zahartowany metalizator
Zakładając, że będą tam trzy płyty Venom, cztery Bathory i dwie Celtic Frost, to nie wiadomo czy Mayhem i Darkthrone w ogóle się załapią. ;)535 pisze:Zakładając, że duet Mayhem + Darkthrone zajmuje swymi płytami siedem miejsc, to ciasno się w tym "top 10 albumów" robi.
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Żaden to może wyznacznik, ale napiszę, że dopiero z chwilą odsłuchu DDtM zacząłem kumać, że drugofalowego skandynawskiego napedalania da się słuchać, a nawet polubić.
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Nerwowy
Ja naliczyłem 5. Dwa wiadome Burzumy również obowiązkowo muszę się w tym top 10 znaleźć. Mamy więc jeszcze 3 miejsca do rozdysponowania według uznania. ;)535 pisze:Zakładając, że duet Mayhem + Darkthrone zajmuje swymi płytami siedem miejsc, to ciasno się w tym "top 10 albumów" robi. Burzum stoi w przedpokoju,
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- So_It_Is_Done
- rasowy masterfulowicz
Hvis Lyset powinien jednak wystarczyc, do takich rankingów jednak tylko 1 album kapeli powinen sie kwalifikować. Filosofem równie dobry, ale wyszedł później i jest na podobnych falach, więc nie ma miejsca w rankingu.
Dziękuję Boże, że istnieje black metal.
- Nerwowy
Wyszedł później, jest na podobnych falach, ale jest też zauważalnie lepszy. No chyba żeby faktycznie stosować zasadę jednego albumu na zespół ew. po prostu wybrać top 10 kapel.
Pięć mówisz. Ciekaw jestem, którą płytę Darkthrone wybrałeś?Nerwowy pisze:Ja naliczyłem 5. Dwa wiadoome Burzumy również obowiązkowo muszę się w tym top 10 znaleźć. Mamy więc jeszcze 3 miejsca do rozdysponowania według uznania ;).535 pisze:Zakładając, że duet Mayhem + Darkthrone zajmuje swymi płytami siedem miejsc, to ciasno się w tym "top 10 albumów" robi. Burzum stoi w przedpokoju,
- Nerwowy
Chyba które ? :) 2-5 oczywiście.
To coś Ci się nie zgadza, bo wtedy będzie osiem + ten jeden Burzum i Beherit od którego zaczynamy liczyć. Razem 10. Nikt więcej się nie mieści.
- Nerwowy
5 w tym sensie, że debiut Mayhem + Dt 2-5. Do tego 2 Burzumy czyli mamy razem 7. Zostają jeszcze 3 miejsca, a właściwie 2 jeśli faktycznie liczyć Beherit.
Deathcrush tak, ale gdzie reszta pozycji Mayhem? Nie mówiąc już, że taki "Live in Leipzig" spokojnie mógłby ze względu na "wersje" znaleźć się, nie tylko w top 10, ale nawet w top 5.
Spraw oczywistych i przedawnionych, nie ma co wywlekać. Skupiłem się na rzeczach, dla większości "współczesnych", związanych z "kasowaniem Norwegii".ultravox pisze:Zakładając, że będą tam trzy płyty Venom, cztery Bathory i dwie Celtic Frost, to nie wiadomo czy Mayhem i Darkthrone w ogóle się załapią ;)535 pisze:Zakładając, że duet Mayhem + Darkthrone zajmuje swymi płytami siedem miejsc, to ciasno się w tym "top 10 albumów" robi.
- Scaarph
to by było za proste :)Nerwowy pisze:ew. po prostu wybrać top 10 kapel.
- Clochard
- weteran forumowych bitew
Od pierwszego do dziesiatego jaka kapela? ;)
- Scaarph
nie no, po prostu top 10 kapel w zapytaniu to akurat w sam raz, nie zostawia miejsca na przypadkowośc ani żadne kontrowersje, a i też specjalnie wybierać i odrzucać nie trzeba nic.
- Nerwowy
Coś w tym jest.
- ultravox
Z "współczesnych" czasów masz jeszcze paru Szwajcarów, Finów, Czechów, Greków i Amerykanów, którzy spokojnie mogą powalczyć z Norwegami. ;)535 pisze:Spraw oczywistych i przedawnionych, nie ma co wywlekać. Skupiłem się na rzeczach, dla większości "współczesnych", związanych z "kasowaniem Norwegii".