Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Scaarph
- zahartowany metalizator
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
- Scaarph
Re: Problemy z komputerami, oprogramowaniem etc.
i w lesie bez prądu
- Riven
- Kontakt:
- Riven
- Kontakt:
KURWA JAKIE TO UBUNTU JEST SKRAJNIE CHUJOWE
wszystko co pisalem dobrego na temat linuxa dotyczylo LINUXA. czyli struktury i idei tego systemu, mozliwosci jakie daje. bo sa zajebiste. ale ten pierdolony ubuntu to jest jakas kurwa jebana aberracja :D. ja jebie, przed chwila w firefoksie wywalilo mi jakis skrypt i CALY SYSTEM sie zawiesil tak , ze trzeba bylo robic hard reset. na windows przegladarka nigdy mi czegos takiego nie zrobila.
do tego ciagle bugi , znikajace przyciski, jakies kurwa napisy po arabsku (LOL)... DNO.
a, i udalo mi sie zainstalowac flasha. tzn. mam klipy na youtube, ale juz nic innego nie chodzi :D nie moge wiec korzystac z uploaderow dropboxa itp.
p.s. nie wiem czy wspominalem, ale o zarzadzaniu energia to oni w ogole nie slyszeli - na ubuntu bateria trzyma mi ze 2h, na windowsie 4.5...
wszystko co pisalem dobrego na temat linuxa dotyczylo LINUXA. czyli struktury i idei tego systemu, mozliwosci jakie daje. bo sa zajebiste. ale ten pierdolony ubuntu to jest jakas kurwa jebana aberracja :D. ja jebie, przed chwila w firefoksie wywalilo mi jakis skrypt i CALY SYSTEM sie zawiesil tak , ze trzeba bylo robic hard reset. na windows przegladarka nigdy mi czegos takiego nie zrobila.
do tego ciagle bugi , znikajace przyciski, jakies kurwa napisy po arabsku (LOL)... DNO.
a, i udalo mi sie zainstalowac flasha. tzn. mam klipy na youtube, ale juz nic innego nie chodzi :D nie moge wiec korzystac z uploaderow dropboxa itp.
p.s. nie wiem czy wspominalem, ale o zarzadzaniu energia to oni w ogole nie slyszeli - na ubuntu bateria trzyma mi ze 2h, na windowsie 4.5...
this is a land of wolves now
- Mol
Minta probowales? chociaz fakt faktem, z zarzadzaniem energia sa caly czas problemy.
- Riven
- Kontakt:
ja to tylko tak chwilowo, nie miałem czasu naprawić sterowników od sieciowki w Windows. ale musze to zrobić bo mnie huj strzela. zreszta teraz używam tableta bo jest bez porownania szybszy i stabilnejszy...
poza tym ja wiem ze na pewno są dobre dystrybucje linuxa także do domowych zastosowań, no ale na pewno nie jest to Ubuntu
poza tym ja wiem ze na pewno są dobre dystrybucje linuxa także do domowych zastosowań, no ale na pewno nie jest to Ubuntu
- 29a
- zaczyna szaleć
minta se sproboj - maja przynajmniej normalny interfejs bez tablet mode. Wczesniej polecilbym fedore ale poszli w gnome-shella i teraz sie to do niczego nie nadaje.
Ja sobie przenioslem wszystkie komputery na archa i jestem zadowolony bo wreszcie system w ramie zajmuje 100mega i sie uruchamia 3s od biosu, tak powinno byc w kazdym banku
Ja sobie przenioslem wszystkie komputery na archa i jestem zadowolony bo wreszcie system w ramie zajmuje 100mega i sie uruchamia 3s od biosu, tak powinno byc w kazdym banku
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
- Riven
- Kontakt:
mi sie uruchamia 3 s bo nigdy nie wylaczam kompa, po chuj, jest sleep mode. a mam zajebisty windows 7 gdzie wszystko chodzi jak trzeba i sie nie wypierdala. no, poza karta sieciowa, ktora z tajemniczych przyczyn przestala dzialac - a chodzilo wszystko git przez rok. wiec raczej nie wina windy ;]
- 29a
- zaczyna szaleć
Ja sie bootuje miedzy systemem do pracy a konsola do gier (windows 7) dlatego szybkosc uruchamiania ma znaczenie, przy ubuntu i przy windowsie moge sobie isc na dol po piwo a jak mam sie wziasc do roboty to po reboocie mam po 5s gotowe srodowisko.
- Mol
zaraz zaraz, mowa o systemie bez srodowiska graficznego?29a pisze: Ja sobie przenioslem wszystkie komputery na archa i jestem zadowolony bo wreszcie system w ramie zajmuje 100mega i sie uruchamia 3s od biosu, tak powinno byc w kazdym banku
- Riven
- Kontakt:
Moja praca wymaga Worda, Excela i HIG androida więc windows daje rade :)
Zresztą nie tyle daje rade co jest koniecznością ze względu na office. Teraz musiałem jakiś dokument zrobić w tym jebanym Libre office i widzę, że o formatowaniu tekstu to tez za bardzo nie słyszeli. Co za amatorka.
Zresztą nie tyle daje rade co jest koniecznością ze względu na office. Teraz musiałem jakiś dokument zrobić w tym jebanym Libre office i widzę, że o formatowaniu tekstu to tez za bardzo nie słyszeli. Co za amatorka.
- 29a
- zaczyna szaleć
jezeli przez srodowisko graficzne masz na mysli Desktop Enviroment to tak - uzywam tylko WM - konkretniej awesome.Mol pisze:zaraz zaraz, mowa o systemie bez srodowiska graficznego?29a pisze: Ja sobie przenioslem wszystkie komputery na archa i jestem zadowolony bo wreszcie system w ramie zajmuje 100mega i sie uruchamia 3s od biosu, tak powinno byc w kazdym banku
@Riven: przerzuc sie na google docsy to ci wystarczy sam terminal z przegladarka ;)
- Riven
- Kontakt:
A da się w nich bez żadnego zniekształcenia otworzyć doca liczącego 150 stron z embedowanymi arkuszami i grafika? I ma tak wyjebisty słownik czuły na gramatyke? I chodzi tak szybko jak word?
Jeśli tak to jasne
Jeśli tak to jasne
- 29a
- zaczyna szaleć
A ja wiem? ja tam tylko proste arkusze robie jezeli juz potrzebuje. Do skladania / czytania prostych dokumentow nadaje sie idealnie.
Na jakies zagniezdzone funkcje to pewnie trzeba bedzie na MS Office online poczekac - o ile bedzie to tam w ogole dzialac ;)
edit: inna rzecz ze tworzenie dokumentu w wiele osob w google office jest rozwiazane wysmienicie. I do tworzenia wewnetrznych dokumentow w firmie juz wykorzystujemy tylko to.
Na jakies zagniezdzone funkcje to pewnie trzeba bedzie na MS Office online poczekac - o ile bedzie to tam w ogole dzialac ;)
edit: inna rzecz ze tworzenie dokumentu w wiele osob w google office jest rozwiazane wysmienicie. I do tworzenia wewnetrznych dokumentow w firmie juz wykorzystujemy tylko to.
- Riven
- Kontakt:
no wiem wiem. u nas jest Dropbox i więcej nie potrzeba ze względu na charakter dokumentów.
- 29a
- zaczyna szaleć
Hehe - tak teraz zaczalem grzebac po stronie ms - wez zobacz na skydrive.live.com czy ci te zaawansowane wordy pootwiera.
Uruchomilem tam jakiegos worda, jest normalne wewnetrzne sprawdzanie pisowni - tylko interfejs wyglada biednie. Pewnie standardowo u microsoftu - wszystkie funkcje dostepne sa na IE, a tego z wiadomych przyczyn nie posiadam.
Uruchomilem tam jakiegos worda, jest normalne wewnetrzne sprawdzanie pisowni - tylko interfejs wyglada biednie. Pewnie standardowo u microsoftu - wszystkie funkcje dostepne sa na IE, a tego z wiadomych przyczyn nie posiadam.
- Riven
- Kontakt:
potem lukne, moze sie przydac. ale mi sie nie chce zadnych kont tam zakladac, jebac ms, ja jestem google fanatic.
a na serio, jak ja kocham te firme. z bardzo wielu powodow :)) chyba sobie powiesze logo nad lozkiem zeby sie modlic codziennie.
a na serio, jak ja kocham te firme. z bardzo wielu powodow :)) chyba sobie powiesze logo nad lozkiem zeby sie modlic codziennie.
- 29a
- zaczyna szaleć
No dawaj, przydaj sie na cos. Tam jest mozliwosc zalogowania sie jednorazowym kodem nawet bez tworzenia zadnego konta.
- Riven
- Kontakt:
Ide do kina z nowa kolezanka dzisiaj, musze sie wyszykowac, nie mam czasu :) Potem. Jutro znaczy sie.