INCANTATION
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Kraft
- weteran forumowych bitew
Re: INCANTATION
Ja się przyzwyczaiłem, że albo miażdżą ciężarem jak w Rotting Spiritual Embodiment, albo, jeśli przyspieszają, to wywołują tornado jak w Desecration. A tu jest taki z metra cięty oldskul, zero emocji poza rzeczywiście konkretną solówą. Tym niemniej czekam cierpliwie na całość.
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
moim zdaniem dwie ostatnie plyty sa jednak slabsze. ale to co slysze tutaj...kurwa mac. jakie ZLO.
this is a land of wolves now
- nicram
Nie! Widocznie nie poświęciłeś im wystarczająco wiele czasu. Decimate Christendom to obok dwójki mój ulubiony materiał Incantation.
all the monsters will break your heart
- Glene
Ostatnie płyty są dobre jednak gdzie im do pierwszych trzech.
- ultravox
- zahartowany metalizator
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Nie są.Riven pisze:moim zdaniem dwie ostatnie plyty sa jednak slabsze. ale to co slysze tutaj...kurwa mac. jakie ZLO.
Decimate nie od razu załapało ale to chyba była kwestia zmęczenia materiału, przesytu konwencją. Jak już w jakieś 2 lata po premierze ją odpaliłem ponownie to zmiażdzyła. Dziś cenię ją wyżej niż Infernal Storm, Blasphemy czy może nawet Mortal Throne.
Primordial jest łagodniejszy, bardziej poukładany ale nie gorszy od reszty. To pozorne ugrzecznienie sprawia że się wyróżnia w ich dyskografii. W sumie nie obraziłbym się gdyby ta nowa była trochę w tym stylu ale z brzmieniem z jedynki.
-
ultravox pisze:Bardzo fajny ten kawałek.est pisze:
Siadł mi od razu, podejrzewam że tak też będzie z całością.
- Riven
- Kontakt:
Spoko, rozumiem bo w sumie identyczna sytuację miałem z voivod - infini, a potem jednak zaskoczyła.Herezjarcha pisze:Nie są.Riven pisze:moim zdaniem dwie ostatnie plyty sa jednak slabsze. ale to co slysze tutaj...kurwa mac. jakie ZLO.
Decimate nie od razu załapało ale to chyba była kwestia zmęczenia materiału, przesytu konwencją. Jak już w jakieś 2 lata po premierze ją odpaliłem ponownie to zmiażdzyła. Dziś cenię ją wyżej niż Infernal Storm, Blasphemy czy może nawet Mortal Throne.
Primordial jest łagodniejszy, bardziej poukładany ale nie gorszy od reszty. To pozorne ugrzecznienie sprawia że się wyróżnia w ich dyskografii. W sumie nie obraziłbym się gdyby ta nowa była trochę w tym stylu ale z brzmieniem z jedynki.
this is a land of wolves now
- metalized
26.11 premiera ( mogliby tak tym co juz zamowili wysłać szybciej najlepiej 28.11 jakbym miał w chacie - to byłby prezio z okazji dzestej eciej rocznicy poronin haha.
A i to trafić do mnie musi:
OUT LATE NOVEMBER ON HHR: pressed on black vinyl & colored vinyl in a Gatefold cover with large poster of the cover artwork. The D side has a laser etching.
An unheralded classic returns: INCANTATION's monumental and mesmerizing Diabolical Conquest sees long-awaited release on vinyl! A unique, transitory period for INCANTATION, 1998's Diabolical Conquest featured Daniel Corchado from THE CHASM on vocals and bass, altogether lending an otherworldly and (yes) diabolical feel to the proceedings. Elsewhere, INCANTATION take the slithering undercurrents of the preceding Mortal Throne of the Nazarene to new heights/depths, dragging the listener through an existential muck ‘n' murk that transcends "death metal" as a definition and into a Beyond where only sinister vibrations rule the psychic wasteland. Forever coiling and roiling like the ancient Ouroboros, INCANTATION's Diabolical Conquest is an experience unto itself, and one well worth investigating on this exclusive vinyl edition!
A i to trafić do mnie musi:
OUT LATE NOVEMBER ON HHR: pressed on black vinyl & colored vinyl in a Gatefold cover with large poster of the cover artwork. The D side has a laser etching.
An unheralded classic returns: INCANTATION's monumental and mesmerizing Diabolical Conquest sees long-awaited release on vinyl! A unique, transitory period for INCANTATION, 1998's Diabolical Conquest featured Daniel Corchado from THE CHASM on vocals and bass, altogether lending an otherworldly and (yes) diabolical feel to the proceedings. Elsewhere, INCANTATION take the slithering undercurrents of the preceding Mortal Throne of the Nazarene to new heights/depths, dragging the listener through an existential muck ‘n' murk that transcends "death metal" as a definition and into a Beyond where only sinister vibrations rule the psychic wasteland. Forever coiling and roiling like the ancient Ouroboros, INCANTATION's Diabolical Conquest is an experience unto itself, and one well worth investigating on this exclusive vinyl edition!
P.J.E.C.
-
- mistrz forumowej ceremonii
kolejna zniechęcająca recenzja
http://www.avenoctum.com/2012/11/incant ... e-records/
-
est pisze:kolejna zniechęcająca recenzja
8/10 - rzeczywiście zniechęca, musi to być jakaś nęda:D
- Skaut
- mistrz forumowej ceremonii
Nasum pisze:est pisze:kolejna zniechęcająca recenzja
8/10 - rzeczywiście zniechęca, musi to być jakaś nęda:D
eh, chyba pierwszy raz nie kupię...We are talking about an almost classic album
Coś tam było! Człowiek!
- empir
ja nie kupię
ale będę słuchał
ale będę słuchał
- metalized
eeeeee tam pewnie sie nie znaja :D. Juz kupilem i przesłucham a co potem sie okaże, ale to Incantation w końcu.
P.J.E.C.
- kosmokrator
- zaczyna szaleć
- Grindead
- postuje jak opętany!
Kolejny nowy numer - "Ascent Into Eternal"
some additional disfigurement... some additional disfigurement... some additional disfigurement...
- ultravox
Już nawet nie będę tego słuchał, tylko spokojnie sobie na płytę poczekam.
-
Grindead pisze:Kolejny nowy numer - "Ascent Into Eternal"
Nie bangla. Prawa autorskie.
- Block69