SERPENT NOIR
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
SERPENT NOIR
Czas najwyższy założyć o nich temat. Projekt kolesi m.in. z Ofermod, Embrace of Thorns, Nefandus czy Saturnalia Temple. To chyba mówi samo przez się.
Jak grają? Do bólu korzennie, organicznie, na wskroś grecko (choć to raczej tylko wytyczna, bo nie jest to na pewno ślepa zżyna) i generalnie nie ma tutaj miejsca na chwilę oddechu. Póki co pochwalić się tylko mogą EP "Sanguis XI", która nie pozostawia cienia wątpliwości z czym mamy do czynienia. A mamy do czynienia z muzyką na naprawdę bardzo dobrym poziomie. Po Ravencult zdecydowanie jedna z lepszych greckich kapel tzw. "nowej fali". Oby tylko nie był to chwilowy skok w bok...
Jak grają? Do bólu korzennie, organicznie, na wskroś grecko (choć to raczej tylko wytyczna, bo nie jest to na pewno ślepa zżyna) i generalnie nie ma tutaj miejsca na chwilę oddechu. Póki co pochwalić się tylko mogą EP "Sanguis XI", która nie pozostawia cienia wątpliwości z czym mamy do czynienia. A mamy do czynienia z muzyką na naprawdę bardzo dobrym poziomie. Po Ravencult zdecydowanie jedna z lepszych greckich kapel tzw. "nowej fali". Oby tylko nie był to chwilowy skok w bok...
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: SERPENT NOIR
Po dość intensywnym zapoznaniu się z polecenia imć Lykantropa stwierdzam co następuje:
Teksty i otoczka - bdb+
muzyka - db-
Wracać do tego materiału raczej nie będę, poczekam na więcej :)
Teksty i otoczka - bdb+
muzyka - db-
Wracać do tego materiału raczej nie będę, poczekam na więcej :)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Kilka dni temu kupiłem ich MCD. O samym zespole słyszałem już jakiś czas temu i choć muzyki nie słyszałem to ze względu na udział rozrabiaki Belfagora oczekiwania mam spore.
- metalized
- weteran forumowych bitew
Mam zawszone mp ale płytka namierzona i w drodze więc będzie wkrótce odsłuch z realnego nocnika a nie tylko w ruchu z ipadła Sama płytka bardzo mnie się podobuje i całkiem często towarzyszy mi podczas np łażęnia po Pomorskich Lasach czy w drodzxe do pracy.
P.J.E.C.
- FENIKS
- w mackach Zła
Dla mnie kapela świetna, muzyka tak samo. Warto kupić, słuchać, a co ważne są znaki, że będzie dobrze. Ponoć płytę już płodzić zaczęli.
-
On tam chyba tylko w bębny napierdala. i chyba lepiej mu to idzie niż gra na gitarze...Conflagrator pisze:Kilka dni temu kupiłem ich MCD. O samym zespole słyszałem już jakiś czas temu i choć muzyki nie słyszałem to ze względu na udział rozrabiaki Belfagora oczekiwania mam spore.
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
No Malmsztin ani inny Waj to on nie jest, ale pomysły ma zajebiste, a to jest najważniejsze. Koncerty są mniej ważne.
-
modne to jest pierdolenie, że coś jest modne
https://www.facebook.com/kontaminationvvv" onclick="window.open(this.href);return false;
- Lykantrop
Rozumiem taki zarzut w kierunku macierzystych kapel Belfagora, ale w tym konkretnym przypadku nie mamy do czynienia z żadnym oczojebnym nawiązaniem do ostatnio namiętnie świechtanych patentów.Karkasonne pisze:Strasznie modne granie, mnie odrzuciło.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Taki zarzut w odniesieniu do jego macierzystych kapel byłby jeszcze bardziej nie na miejscu.Lykantrop pisze:Rozumiem taki zarzut w kierunku macierzystych kapel BelfagoraKarkasonne pisze:Strasznie modne granie, mnie odrzuciło.
-
zwłaszcza, że przed Ofermod takiego grania nie było:)
No własnie o to mi chodzi :) Inna sprawa, że to, to co obecnie utożsamia się z religijnym black metalem pod względem czysto muzycznym to przecież tak naprawdę rozwinięcie pewnych patentów z demówek Thorns czy "DMDS"... Nie wiem czemu teraz każdy kojarzy te charakterystyczne akordy z Watain...no chyba, że od nich zaczął swoja przygodę z BM ;)
-
hehe, kurwa, trafiłeś w sedno. rozpierdalają mnie teksty "brzmi jak z casus luciferi". szkoda, że więcej niż połowa CL to rip-off DMDS:) dobrze, że swoją przygodę z BM zacząłem od Graveland:D
- Lykantrop
Chodziło mi tutaj bardziej o "otoczkę". Serpent Noir nie jest ani "religijny", ani nie hołduje starożytnej Grecji. Jest gdzieś pomiędzy właśnie takim Watain, Ofermod, a Necromantia czy starym Varathron i to jest tutaj bardzo fajno wyważone. Dla mnie bardzo mocna pozycja na dobry początek roku.Conflagrator pisze:Taki zarzut w odniesieniu do jego macierzystych kapel byłby jeszcze bardziej nie na miejscu.Lykantrop pisze:Rozumiem taki zarzut w kierunku macierzystych kapel BelfagoraKarkasonne pisze:Strasznie modne granie, mnie odrzuciło.
- maciek z klanu
oo niewidzialem tematu. kapelka robi mi dobrze jak malo co. zajebiscie lubie takie granie !!!! podobaja mi sie momentami (kawałek: Ritualis Draconis Part I: Opening the Eye of Set / Part II: Rising of the Dragonforce - mogliby caly album w takich klimatach nagrać) nawiazania do rocka gotyckiego - szczegolnie wokalnie brzmi to jak sisters of mercy. super sprawa, pozostaje czekac na dlugograja :)
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- kosmokrator
- zaczyna szaleć

Czy wiadomo czy będzie to kupienia w Polszy,jak tak to u jakich lejbli?
Hejka,nie lubię Cie.Pa:D
- maciek z klanu
zajekurwabista okladka !!! chce winyla !!!
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- krz63
W potężnej Arachnophobii będzie.kosmokrator pisze:
Czy wiadomo czy będzie to kupienia w Polszy,jak tak to u jakich lejbli?
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD