ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Scaarph
- zahartowany metalizator
Re: ENTOMBED
spoko, chłopaki z metalarea records wypuszczą i wersję cyfrową.
- maciek z klanu
- mistrz forumowej ceremonii
tak se wspominam to wrzuce bo mega
Jestem Maciek, szukam klanu.Adrian696 pisze:nie, BURZUM jest emo
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
zaliczam rewizje kolejnego ulubionego zespolu, ktorego nie sluchalem przynajmniej rok albo i dluzej i dochodze do wniosku, ze jednak Left Hand Path jest moja ulubiona plyta Entombed. roznice dotycza miejsc po przecinku, ale jednak monolityczny charakter tego materialu i to przekurewskie brzmienie werbla wygrywaja. stopindziesiat na dziesiec.
jakies newsy z ich obozu? ostatnio widzialem na fejsie ze alex trafil do szpitala - ale to chyba nic powaznego. wiec kiedy koncert w polsce? gdzie jest nowa plyta? GDZIE JEST KRZYZ?
jakies newsy z ich obozu? ostatnio widzialem na fejsie ze alex trafil do szpitala - ale to chyba nic powaznego. wiec kiedy koncert w polsce? gdzie jest nowa plyta? GDZIE JEST KRZYZ?
this is a land of wolves now
- empir
Brawo. Matura zaliczona. Oby tak dalej ;)Riven pisze:dochodze do wniosku, ze jednak Left Hand Path jest moja ulubiona plyta Entombed.
-
- w mackach Zła
Nie. Clandestine i WB lepsze niż LHP ;)
- empir
O, widzę że Hollowman ciągle bez matury ;)
-
A ta matura to chyba z matematyki, bo wcześniej były wykresy i nierówności?
-
- w mackach Zła
No matematyka teraz obowiązkowa ;)
-
Ja sobie ostatnio postanowiłem, że będę częściej słuchał tych słabszych płyt Entombed.
-
Żeby mimo wszystko się do nich przekonać, czy też z jakiegoś innego powodu?
- Riven
- Kontakt:
Tez tak kiedys uwazalem jak Hollowman, ale zmienilem zdanie. Znaczy nadal kocham Clandestine calym sercem - tam sa zreszta 2 z moich ulubionych numerow death metalowych (Sinners Bleed i Blessed Be), ale LHP jest po prostu rowniejsza. 10/10 vs 9.8/10, cos takiego. Poza tym ja kocham chyba wszystkie plyty Entombed wiec o czym tu w ogole mowa :)
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Również wolę Clandestine i WB, materiał nagrany jako NIhilist też, ale to różnica naprawdę minimalna. Nówki chętnie posłucham.
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
-
Mnie do żadnej płyty Entomed przekonywać nie trzeba, ale są albumy, po które sięgam rzadziej.Nasum pisze:Żeby mimo wszystko się do nich przekonać, czy też z jakiegoś innego powodu?
- Self
- rasowy masterfulowicz
Przecież takich nie ma, więc osohozi?est pisze:Ja sobie ostatnio postanowiłem, że będę częściej słuchał tych słabszych płyt Entombed.
-
Oczywiście wsystkie są równe i takie same. Sam nie wiem pocholerę ich tyle nagrywali;)
- Riven
- Kontakt:
Nie popadajmy w przesade. Morning Star jest zajebista, ale do Wolverine Blues nie ma startu.
Zastanawia mnie natomiast, ze tak rzadko wspomina sie o Uprising, ktore jest wg mnie totalnie zajebista petarda. Swietne brzmienie, mocarne riffy, punkowe zaciecie. Kocham.
Zastanawia mnie natomiast, ze tak rzadko wspomina sie o Uprising, ktore jest wg mnie totalnie zajebista petarda. Swietne brzmienie, mocarne riffy, punkowe zaciecie. Kocham.
- Drone
A ja - po latach badań i ekspertyz - doszedłem do niezbitych wniosków:
Wolverine Blues > Left Hand Path > (uwaga!) To Ride... => Clandestine
Potem już nie nagrali niczego na poziomie tych płyt, wyjąwszy epkę "When In Sodom", która zdyszana biegnie za nimi.
Wolverine Blues > Left Hand Path > (uwaga!) To Ride... => Clandestine
Potem już nie nagrali niczego na poziomie tych płyt, wyjąwszy epkę "When In Sodom", która zdyszana biegnie za nimi.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Ano, w ostatnim roku mocno mi zaskoczyła i bardzo jej notowania wzrosły. Lepsza od takiego Inferno zdecydowanie, które przecież złe nie jest (choć nierówne).
I was born in this town
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
Live here my whole life
-
Wszystkie są równe - w takim razie LHP jak ma się do Same Difference? JA nigdy nie potrafiłem przebrnąć przez Same... - kompletnie mi ten album nie leży, jak dla mnie ewidentny spadek formy. Może jestem głuchy, ale znaku równości pomiędzy niumi bym nie postawił.
- Self
- rasowy masterfulowicz
Po prostu nie ma słabego albumu w ich dyskografii, tyle chciałem zaznaczyć. ;) No ale dobra, też jakoś mniej lubię ostatni krążek na tle reszty dyskografii. Sam nie wiem dlaczego w sumie.
Może dlatego, że tam nie ma w ogóle death metalu? No cóż, to ten jeden album, który zgodziłbym się nazwać słabym. Paradoksalnie, bo przecież to dobra płyta.Nasum pisze:Wszystkie są równe - w takim razie LHP jak ma się do Same Difference? JA nigdy nie potrafiłem przebrnąć przez Same... - kompletnie mi ten album nie leży, jak dla mnie ewidentny spadek formy. Może jestem głuchy, ale znaku równości pomiędzy niumi bym nie postawił.