VADER
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- rasowy masterfulowicz
Re: VADER
Vader z oldskulową setlistą starcza mi do tego, żeby napięcie w gaciach skoczyło.
Właśnie jestem w trakcie przygotowań do koncertu Morbid Angel i Nile, ale zaraz po nim, az do 22 grudnia będę sumiennie lutował Vadera. Mają naprawdę zajebiste piosenki. De Profundis i wczesniejsze nie zostawiaja kamienia na kamieniu, do The Art of War jest dobrze. Na Impressions in Blood Peter sie pogubil, Necropolis ujdzie, a ostatni album, pomimo nieakceptowalnego brzmienia i kilku mielizn daje promyk nadziei na powrot do znakomitej formy na stare lata.
Właśnie jestem w trakcie przygotowań do koncertu Morbid Angel i Nile, ale zaraz po nim, az do 22 grudnia będę sumiennie lutował Vadera. Mają naprawdę zajebiste piosenki. De Profundis i wczesniejsze nie zostawiaja kamienia na kamieniu, do The Art of War jest dobrze. Na Impressions in Blood Peter sie pogubil, Necropolis ujdzie, a ostatni album, pomimo nieakceptowalnego brzmienia i kilku mielizn daje promyk nadziei na powrot do znakomitej formy na stare lata.
I AM MORBID
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Blietzkrieg pewnie będzie, może w końcu pojawi się biografia Vadera, a co za tym idzie jakaś sesja zdjęciowa w Gali, jakieś wywiady w tego pokroju czasopismach i cisza. No chyba że Peter podpali biblie na koncercie, wtedy będzie wiecej szumu.
- Castor
- weteran forumowych bitew
dokładnie :)est pisze:Tylko nie kolejny Witzkrieg z Rotting Christ ;)
Marduk i Immolation już w tym roku widziałem, więc obie kapele odpadają.Nasum pisze:Marduk też odpada.
Ja też:) Ewentualnie chętnie zobaczyłbym również (bo nigdy nie widziałem) Sinister albo Suffocation.Nasum pisze:Incantation mogliby zaprosić raz jeszcze, albo kapelę, która grała już z nimi trasy w przeszłości - Grave, [..] wtedy na bank bym się wybrał.
Dla mnie odpada, bo stosunkowo niedawno ich widziałem.Mort pisze:Mi Krisiun chodzi po glowie.

-
- mistrz forumowej ceremonii
wole juz Litany od tych nowych plyt.ultravox pisze:Też mi się tak wydawało do niedawna. Na dzień dzisiejszy uważam, że to najlepsza płyta Vader od czasu "Black to the Blind".Mort pisze:Na Impressions in Blood Peter sie pogubil.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ultravox
- zahartowany metalizator
Litany jest spoko, choć dość długo się do niej przekonywałem. Po wcześniejszych płytach była dla mnie rozczarowaniem, ale z perspektywy czasu patrzę na nią trochę inaczej. Najgorzej z tych nowszych wypada chyba "Necropolis", choć w sumie "The Beast" znam zbyt słabo by się a jej temat wypowiadać.
-
no fajna fajnaCastor pisze:Wole już litany? Przecież to zajebista (jak na możliwości tego zespołu) płyta jest.
na polkach zostawilem sobie tylko Sothis,De Profundis,Black to the Blind,Litany.
slabo znam Revelations,do nowych serca nie mam w ogole,posluchalem dwa,trzy razy i nic tam dla siebie nie znalazlem ciekawego.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
- ultravox
A demówki i jedynka? "A "Live in Japan"? Revelations jest niezła, z późniejszych bardzo ostatnio polubiłem wspomnianą "Impressions..", co mnie w sumie zdziwiło, bo kiedyś odebrałem ją jako strasznie nudną i wymęczoną, a tu okazuje się, że i energia jest i kompozycje ciekawe... Nie jest to może poziom "De Profundis", ale daje radę ta płyta.
-
stare rzeczy maja dla mnie wartosc bardziej sentymentalna.lubie,ale nie slucham z pozycji kolan.Live in Japan fajne bardzo,totalna energia.
- pr0metheus
jedna z moich ulubionych koncertowek, wlasnie za sprawa brzmienia
niech to miejsce niebawem zniknie
-
- starszy świeżak
Pewnie to kwestia sentymentu ale ja wolę (pomimo mankamentów) The Darkest Age, dla mnie to właśnie TEN Vader, wspaniały klimat i równie dobre wspomnienia ;-)