ENTOMBED
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Re: ENTOMBED
W sumie słabym i dziwacznym nazywają go sami muzycy. naciski wytwórni by w końcu coś nagrali, odejście Nickego z kapeli, biznesowe wojenki, kłopoty z kontraktem - to wszystko ponoć miało wpływ na to, że płyta jest taka, jaka wyszła. Słaba.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
nie ma sensu szeregowanie pierwszych czterech płyt.
dziś najczęście wracam do 666.
dziś najczęście wracam do 666.
- Drone
-
- w mackach Zła
Tak, moja ulubiona oprócz pierwszych czterech (i epki Hollowman ofc:D) :)Riven pisze: Zastanawia mnie natomiast, ze tak rzadko wspomina sie o Uprising, ktore jest wg mnie totalnie zajebista petarda. Swietne brzmienie, mocarne riffy, punkowe zaciecie. Kocham.
- Self
- rasowy masterfulowicz
No ba, w ostatnie lato słuchałem non-stop w połączeniu z WB i wybranymi petardami od Motorhead.Riven pisze:Zastanawia mnie natomiast, ze tak rzadko wspomina sie o Uprising, ktore jest wg mnie totalnie zajebista petarda. Swietne brzmienie, mocarne riffy, punkowe zaciecie. Kocham.
- Riven
- Kontakt:
Sążny news:
http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=182170
Ciejkawi mnie jedna i druga wersja, chociaz boję się Levena.
http://www.blabbermouth.net/news.aspx?m ... mID=182170
Ciejkawi mnie jedna i druga wersja, chociaz boję się Levena.
- Block69
- zahartowany metalizator
Pytanie jak bardzo ENTOMBED zepsuje ich numer. Zupełnie mi sie nie widzi "Black Dwarf" w ich wykonaniu. Natomiast jestem przekonany, że CANDLEMASS zaprezentuje o wiele lepszą wersje od oryginału.
PENIS METAL
- nicram
Zaskoczyłeś mnie. Ja tam ostatnią uwielbiam. Cudowny album i te mega zajebiste teksty. Dla mnie to powrót do formy z pierwszych czterech.Self pisze:Po prostu nie ma słabego albumu w ich dyskografii, tyle chciałem zaznaczyć. ;) No ale dobra, też jakoś mniej lubię ostatni krążek na tle reszty dyskografii. Sam nie wiem dlaczego w sumie.
all the monsters will break your heart
A ja jakoś szczególnie często do Entombed nie wracam - najczęściej chyba do debiutu... ale i tak dużo rzadziej niż do płyt: Death, Cannibal Corpse, Deicide, Morgoth, Autopsy, Massacre, Sinister, Napalm Death, Grave, Asphyx, Atheist, Pentacle, Cianide, Atrocity, Pungent Stench, Obituary, Pestilence, Malevolent Creation, Massacra, Gorefest... Oczywiście nie powiedziałbym nawet, że wszystkie te kapele lubię bardziej niż Entombed. Na pewno nie. Ale mimo wszystko - sam nie wiem dlaczego - nie chce mi się często wracać do Entombed, podczas gdy za płytami wyżej wspomnianych kapel jakoś częściej tęsknię.
Może wynika to z mnogości klonów Entombed, które pojawiły się w ostatnich latach - jak człowiek się naje wyrobów czekoladopodobnych to później nie ma ochoty na czekoladę tylko woli napić się piwa, zjeść kawałek kiełbasy, albo śledzia w oleju...
- Shamrock
- zaczyna szaleć
Nie moze byc 10/10, bo te same numery na demowkach Nihilist brzmia duzo lepiej.Riven pisze:Tez tak kiedys uwazalem jak Hollowman, ale zmienilem zdanie. Znaczy nadal kocham Clandestine calym sercem - tam sa zreszta 2 z moich ulubionych numerow death metalowych (Sinners Bleed i Blessed Be), ale LHP jest po prostu rowniejsza. 10/10 vs 9.8/10, cos takiego. Poza tym ja kocham chyba wszystkie plyty Entombed wiec o czym tu w ogole mowa :)
- empir
Dlatego ja tam rzadko sięgam po wyroby czekoladopodobne ;)Maria Konopnicka pisze:Może wynika to z mnogości klonów Entombed, które pojawiły się w ostatnich latach - jak człowiek się naje wyrobów czekoladopodobnych to później nie ma ochoty na czekoladę tylko woli napić się piwa, zjeść kawałek kiełbasy, albo śledzia w oleju...
- Riven
- Kontakt:
Brzmią inaczej. Uwielbiam Nihilist, ale to nic nie ujmuje LHP.Shamrock pisze:Nie moze byc 10/10, bo te same numery na demowkach Nihilist brzmia duzo lepiej.Riven pisze:Tez tak kiedys uwazalem jak Hollowman, ale zmienilem zdanie. Znaczy nadal kocham Clandestine calym sercem - tam sa zreszta 2 z moich ulubionych numerow death metalowych (Sinners Bleed i Blessed Be), ale LHP jest po prostu rowniejsza. 10/10 vs 9.8/10, cos takiego. Poza tym ja kocham chyba wszystkie plyty Entombed wiec o czym tu w ogole mowa :)
this is a land of wolves now
-
- postuje jak opętany!
Nie lubię szwedzkiej szkoły death metalu. Nie znam jeszcze wielu cenionych zespołów stamtąd, jak np. Seance, ale pewnie i oni nie zmienią mojego podejścia do skandynawskich brzmień. Póki co, jedynymi płytami ze szwedzkim death'em, które naprawdę mi się podobają, są drugie albumy Grave i ENTOMBED właśnie plus ewentualnie niektóre płyty Unleashed.
Uwielbiam Deranged, ale to nie jest szwedzka szkoła.
Uwielbiam Deranged, ale to nie jest szwedzka szkoła.
In God We Trust
- Bolt
- weteran forumowych bitew
Seance jest akurat bardzo amerykańskie, nigdy bym nie powiedział, że to szwedzki DM "ze słuchu".
I was born in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
Live here my whole life
Probably come to die in this town
Live here my whole life
Never anything to do in this town
-
- postuje jak opętany!
Nagrywali w Berno Studio, jako i Deranged, który też brzmi mało szwedzko. Tak, liczę na to, ze Seance grał death metal jak należy, znaczy po amerykańsku.
In God We Trust
- Nerwowy
Moja też. Najlepsze, "nowe" Entombed.Hollowman pisze:Tak, moja ulubiona oprócz pierwszych czterech (i epki Hollowman ofc:D) :)Riven pisze:Zastanawia mnie natomiast, ze tak rzadko wspomina sie o Uprising, ktore jest wg mnie totalnie zajebista petarda. Swietne brzmienie, mocarne riffy, punkowe zaciecie. Kocham.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
To prawda, zresztą do Nihilist też wracam częściej niż do Entombed. :)Shamrock pisze:Nie moze byc 10/10, bo te same numery na demowkach Nihilist brzmia duzo lepiej.
-
Zaraz się okaże, że tak naprawdę to nikt Entombed nie słucha, a najlepszą rzeczą ze Szwecji są hot-dogi z IKEA:)