Smartfon
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Smartfon
pytanie : czy tylko mi się wydaje że czas reakcji żyroskopu się pogorszyl w 4.2? chodzi mi głównie o zmianę orientacji w lockscreenie. poza tym chciałbym zauważyć, iż 7 cali to idealny rozmiar. mieści się w kieszeni wiec mogę iść na balkon i mieć wyjebane. Kurwa jak zimno.
this is a land of wolves now
- Riven
- Kontakt:

swoją drogą tak zniszczył androida ze leży w grobie, a fakt jest taki :
Android‘s overall smartphone market share has jumped to 72.4% in Q3 2012, up from 52.5% in the same period last year, Gartner’s latest data shows.
Most of that growth comes at the expense of RIM and Symbian, both of which lost a huge chunk of their market share.
Apple’s iOS fell from 15% in Q3 2011 to 13.9% in Q3 2012, and Microsoft and Samsung’s Bada managed to increase their market share, from 1.5% to 2.4% and from 2.2% to 3%, respectively.
moja prognoza : za 3 lata nikt nie będzie pamiętał o Apple :) przestaną istnieć, tak jak w latach 80.
-
- rozkręca się
Widać programistom się nudzi :D
A co do Apple to jako firma mnie drażnią strasznie, ale iPhone całkiem spoko jest. Kiedyś przez rok używałem 2G kupionego okazyjnie i wszystko działało tak jak trzeba, system się nie wieszał, sporo aplikacji w AppStore. Chociaż fakt, że nówki są wg mnie zdecydowanie za drogie.
Obecnie używam Desire Z na Androidzie i jestem zadowolony chociaż jakichś większych wymagań nie mam. Nawet go jeszcze nie zrootowałem.
- Riven
- Kontakt:
Android tez sie nie wiesza :). na etapie 2.1 byla wyrazna roznica na korzysc iOs, od czasu ICS , a zwlaszcza JB, ta roznica jest juz zupelnie marginalna.
Co do programistow google, im sie raczej nie nudzi, hehe
Co do programistow google, im sie raczej nie nudzi, hehe
-
- rozkręca się
Nie no już 2.3 które mam na desire Z naprawdę spoko chodzi.
Po prostu mam wrażenie że iPhone'y są strasznie demonizowane tylko dlatego że to Apple. Wg mnie telefony naprawdę spoko (choć za drogie niestety). I plusem było to że jak się zakupiło telefon to z 3 lata wsparcia były. Co chyba teraz się niestety zmieni co widać na przykładzie iPad'a gdzie po pół roku nowa wersja wyszła.
Na Androidzie myślę że mocno może niektórych ludzi odstraszać duża fragmentacja rynku, ale aż tak źle chyba nie jest jak się wydaje bo na telefonie 2 letnim dalej mi większość rzeczy płynnie chodzi.
Po prostu mam wrażenie że iPhone'y są strasznie demonizowane tylko dlatego że to Apple. Wg mnie telefony naprawdę spoko (choć za drogie niestety). I plusem było to że jak się zakupiło telefon to z 3 lata wsparcia były. Co chyba teraz się niestety zmieni co widać na przykładzie iPad'a gdzie po pół roku nowa wersja wyszła.
Na Androidzie myślę że mocno może niektórych ludzi odstraszać duża fragmentacja rynku, ale aż tak źle chyba nie jest jak się wydaje bo na telefonie 2 letnim dalej mi większość rzeczy płynnie chodzi.
- Riven
- Kontakt:
Nie. iPhone ma super obudowe, prawdopodobnie najlepsza na rynku, poza tym klapa. Nie chce mi sie powtarzac, ale pare stron temu napisalem tutaj na czym polega slabosc iOs. a to nie jest wcale takie proste, duzo literek :).
A, no i procesor jest oczywiscie swietny, chociaz nikt tak naparwde nie wie co tam jest w srodku, bo nie mowia :D. Ale takie rzeczy jak wydajnosc to kwestia czasu, watpie zeby iPhone byl wyraznie szybszy niz Nexus 4 albo Galaxy 3.
A propos tego drugiego, kumpel sobie sprawil, bawilem sie wczoraj aparatem i ja jebie, ale to nakurwia tymi zdjeciami. Wczesniej macalem tylko w sklepie parenascie minut wiec nie bylo okazji zeby blizej sie zapoznac. Ogolnie zajebisty telefon, brzydki, ale naprawde wyjebisty.
A, no i procesor jest oczywiscie swietny, chociaz nikt tak naparwde nie wie co tam jest w srodku, bo nie mowia :D. Ale takie rzeczy jak wydajnosc to kwestia czasu, watpie zeby iPhone byl wyraznie szybszy niz Nexus 4 albo Galaxy 3.
A propos tego drugiego, kumpel sobie sprawil, bawilem sie wczoraj aparatem i ja jebie, ale to nakurwia tymi zdjeciami. Wczesniej macalem tylko w sklepie parenascie minut wiec nie bylo okazji zeby blizej sie zapoznac. Ogolnie zajebisty telefon, brzydki, ale naprawde wyjebisty.
-
- rozkręca się
No Apple jest bardzo kiepskie w przekazywaniu rzeczowych informacji
http://photos.appleinsider.com/ipad4121023-2.jpg
To jest chyba jeden z najśmieszniejszych wykresów jakie w życiu widziałem :D
Samsung teraz chyba ogólnie w czołówce jest jeżeli chodzi o Androida. Chociaż ja czekam aż wypuszczą coś z mocnymi bebechami i z qwerty.
http://photos.appleinsider.com/ipad4121023-2.jpg
To jest chyba jeden z najśmieszniejszych wykresów jakie w życiu widziałem :D
Samsung teraz chyba ogólnie w czołówce jest jeżeli chodzi o Androida. Chociaż ja czekam aż wypuszczą coś z mocnymi bebechami i z qwerty.
- Riven
- Kontakt:
-
- weteran forumowych bitew
No ja pierdole...a o wacikach do demakijażu i nowych zapachach w drogerjach też macie dykusję na MF? Totalne spedalenie panowie...
- Riven
- Kontakt:
no, faktycznie, spedalenie jak sam chuj.
wracajac do tematu, 4.2 zajebisty, podobaja mi sie te drobne zmiany. notification bar z opcjami -> super, i te drobne kosmetyczne zmiany w grafice tez masa spoko.
wracajac do tematu, 4.2 zajebisty, podobaja mi sie te drobne zmiany. notification bar z opcjami -> super, i te drobne kosmetyczne zmiany w grafice tez masa spoko.
-
nie wiem czy jak sam chuj, ale ja cipa na pewno
- Riven
- Kontakt:
no, cipa jest pedalska. ale nie bardziej niz wchodzenie do tematu ktory uwaza sie za pedalski i sranie offtopow
- Riven
- Kontakt:
Boeing 787 Dreamliner: Powered by Android, and 69TB of solid-state storage
http://www.extremetech.com/computing/13 ... te-storage
;p
http://www.extremetech.com/computing/13 ... te-storage
;p
-
- rozkręca się
No z Androida się powoli robi coś w rodzaju Windows'a CE :D teraz wszędzie go wcisną nawet aparat z androidem Samsung wypuścił. No ale w sumie to fajnie, bo czym większa popularność systemu, tym większa szansa na fajne aplikacje na niego.
W ogóle muszę się z Javy ogarnąć bo przez Androida będzie tylko coraz bardziej popularniejsza. Cieszy fakt, że chociaż na Windows Phone 8 można pisać w C i C++ :P
W ogóle muszę się z Javy ogarnąć bo przez Androida będzie tylko coraz bardziej popularniejsza. Cieszy fakt, że chociaż na Windows Phone 8 można pisać w C i C++ :P
- Riven
- Kontakt:
No przede wszystkim to Android jest darmowy i open source, wiec nawet jakby nie byl najlepszym systemem mobilnym, to by go wpychali w takie miejsca ;). Przemysl samochodowy juz dawo to podchwycil...
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
Fajno. Jeszcze 7 tygodni do lotu 8)
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
-
- rasowy masterfulowicz
jest tez temat o fryzurach i drugi o ciuchach. Poczytaj, moze w koncu poruchaszWódka i Piwo pisze:No ja pierdole...a o wacikach do demakijażu i nowych zapachach w drogerjach też macie dykusję na MF? Totalne spedalenie panowie...
KVLT lizania CZASZKI
- zekke
a wlasnie, jak jest z pisaniem na androida, mozesz cos wiecej postnac?noise pisze:No z Androida się powoli robi coś w rodzaju Windows'a CE :D teraz wszędzie go wcisną nawet aparat z androidem Samsung wypuścił. No ale w sumie to fajnie, bo czym większa popularność systemu, tym większa szansa na fajne aplikacje na niego.
- Riven
- Kontakt:
Przepraszam ze sie wtrace, ale java.
z tego co slyszalem to znacznie lepiej sie pisze pod androida niz pod ajoesAndroid 3.0 is the first version of the platform designed to run on either single or multicore processor architectures. A variety of changes in the Dalvik VM, Bionic library, and elsewhere add support for symmetric multiprocessing in multicore environments. These optimizations can benefit all applications, even those that are single-threaded. For example, with two active cores, a single-threaded application might still see a performance boost if the Dalvik garbage collector runs on the second core. The system will arrange for this automatically."
-
- rozkręca się
No z Androidem to wiem właśnie tyle że w Javie się na niego piszę, ale jak to głębiej wygląda aktualnie nie mam pojęcia, będę musiał kiedyś z ciekawości coś spróbować napisać pod ten system.
Co do iOS to tutaj problemem jest to że narzędzia dla developerów pod MacOs'a tylko są :/ niby coś na Windowsie można zrobić ale kombinować trzeba, no i trzeba pisać w Objective-C.
Ja osobiście przede wszystkim w C i C++ programuję (z naciskiem na ten drugi) więc cieszy mnie fakt, że ma z tym nie być problemu pod Windows Phone 8 (byle by tylko zyskał na popularności, co się WP7 nie udało).
Co do iOS to tutaj problemem jest to że narzędzia dla developerów pod MacOs'a tylko są :/ niby coś na Windowsie można zrobić ale kombinować trzeba, no i trzeba pisać w Objective-C.
Ja osobiście przede wszystkim w C i C++ programuję (z naciskiem na ten drugi) więc cieszy mnie fakt, że ma z tym nie być problemu pod Windows Phone 8 (byle by tylko zyskał na popularności, co się WP7 nie udało).