VADER

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

Re: VADER

17-11-2012, 10:47

Nerwowy pisze:Akurat wokal Petera jest jednym z lepszych w death metalu - głęboki, czytelny i co ważne charakterystyczny.
Charakterystyczny na pewno, czytelny też, głęboki - no, mógłbym się spierać. Tak samo jak to, że jest jednym z lepszych w death metalu - w moim prywatnym rankingu raczej się nie łapie. Ale to kwestia gustu.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

17-11-2012, 10:52

ultravox pisze:Tak trudno dostać jakieś wcześniejsze wydania? Nie wiedziałem, że takie rary się z tych płyt zrobiły.
Z Barona czy z Repulse tanie nie są, a z Metal Mind nie lubię ;)
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-11-2012, 10:53

Nasum pisze:
Nerwowy pisze:Akurat wokal Petera jest jednym z lepszych w death metalu - głęboki, czytelny i co ważne charakterystyczny.
Charakterystyczny na pewno, czytelny też, głęboki - no, mógłbym się spierać. Tak samo jak to, że jest jednym z lepszych w death metalu - w moim prywatnym rankingu raczej się nie łapie. Ale to kwestia gustu.
Ja tez srednio przepadam za jego wokalem dzisiaj, ale na De Profundis zrobil niesamowita robote, i tamte wokale mozna moim zdaniem wrzucac do zestawien najlepszych. Przykladowo w kawalku Sothis - taki jad i agresja, ze ja pierdole. Az sobie wlacze, jaka to jest wspaniala muzyka. Behemoth nigdy nawet nie zblizyl sie do tego poziomu.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
nicram

17-11-2012, 10:57

Silent_Sea pisze:
ultravox pisze:Tak trudno dostać jakieś wcześniejsze wydania? Nie wiedziałem, że takie rary się z tych płyt zrobiły.
Akurat reedycja Sothis z Metal Mind jest bdb! Po pierwsze - pudełko, po drugie - brak bonusów, po trzecie wreszcie - jest już wyprzedana i bardzo ciężko ją dostać.
all the monsters will break your heart
Awatar użytkownika
ultravox
zahartowany metalizator

17-11-2012, 10:58

Silent_Sea pisze:

Ja bym chyba wolał z Metal Mindu kupić, przynajmniej oryginalna oprawa graficzna jest zachowana.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

17-11-2012, 11:09

ultravox pisze:
Silent_Sea pisze:

Ja bym chyba wolał z Metal Mindu kupić, przynajmniej oryginalna oprawa graficzna jest zachowana.
czyli można podsumować temat poprzednich wydań "Sothis" - SĄ TO RARY
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-11-2012, 11:11

nicram pisze: po drugie - brak bonusów, po trzecie wreszcie .
nigdy nie rozumialem dlaczego brak bonusow ma byc jakims plusem. tzn oczywiscie jesli do reign in blood dojebaliby skladanke 50 utworow to byloby chujowo, ale jesli tak jak w wypadku tego Sothis jest to pare swietnych kawalkow live, to czemu nie? Jedyny problem to chyba taki, ze nie mozna plyty ustawic na loop jesli chce sie sluchac samego materialu, no ale przeciez odtwarzacze maja funkcje odgrywania tylko wybranych kawalkow.
Nasum

17-11-2012, 11:17

Z tymi bonusami to zależy. Taka reedycja Convulse, wydana tez po raz pierwszy na cd, miała racje bytu z wszystkimi dodatkowymi kawałkami, wrzucili tam demo, które zajebiście brzmi i ogólnie płyty słucha się świetnie. Reedycja takiego Gorefest wkurwia mnie niemiłosiernie swymi dodatkami, racja, można wyłączyć wcześniej, co zawsze robię, ale gdyby ich nie było byłbym o wiele szczęśliwszy. Podejrzewam że podobnie miałbym z "Sothis" - ten materiał najlepiej brzmi w formie w jakiej został wydany.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

17-11-2012, 11:19

Nie wiem no, jesli utwory z wlasciwego materialu sa w niezmienionej formie, to co za roznica? :) ustawiasz tylko zeby Ci nie gralo ostatnich kawalkow i voila. poza tym rip cd -> flac -> foobar a tam jest playlista i po problemie ;).
Awatar użytkownika
nicram

17-11-2012, 11:28

Nie słucham muzyki z komputera, więc te ripy do mnie nie przemawiają. A bonusy zaburzają mi właśnie odbiór danego materiału, który w takiej a nie innej formie został stworzony, bez nich właśnie. Poza tym wkurwić potrafi mnie sama myśl, że tam są te gówna! :-) Weźmy taką reedycję "De Profundis" i co jest na końcu? Jebany, mega chujowy cover "I Feel You". Czasami nie zdążyłem dobiec do odtwarzacza, a to gówno się zaczęło! Podobnie reedycje Megadethów - jakieś chujowe wersje demo. Dlatego większość reedycji z bonusami, zamieniłem na pierwsze wydania. Gdyby jednak te chuja warte "bonusy" wkładali na dodatkowy dysk, zachowując materiał w pierwotnej wersji, prawdopodobnie nie miałbym nic przeciwko.
Nasum

17-11-2012, 11:31

Dlatego też tak bardzo podobają mi się reedycje Death - pierwotny materiał jest w takiej formie, w jakiej został wydany, wszelkie dodatki jeżeli tylko ktoś zechce ich posłuchać znajdują się na drugim dysku. Najlepsze rozwiązanie.
Mort
rasowy masterfulowicz

03-12-2012, 19:36

w ramach rekolekcji przed Metalową Wigilią z zapałem młodego Vader Komandosa odpaliłem
Obrazek
ze trzy lata nie sluchalem, a calkiem niezla plyta, w sam raz, zeby raz na rok ja zarzucic
Obrazek
zapal zaczal przygasac
potem wlaczylem
Obrazek
i odzyskawszy dobry humor przywalilem
Obrazek
i to jest kurwa to, przy tym zostane przez najblizsze dni
I AM MORBID
Awatar użytkownika
Blackult
rasowy masterfulowicz

03-12-2012, 19:48

też słucham jedynki ostatnio. brzmienie bez cudów, ale muza przednia
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

03-12-2012, 21:23

Mort pisze:w ramach rekolekcji przed Metalową Wigilią z zapałem młodego Vader Komandosa odpaliłem
Obrazek
ze trzy lata nie sluchalem, a calkiem niezla plyta, w sam raz, zeby raz na rok ja zarzucic
Obrazek
zapal zaczal przygasac
potem wlaczylem
Obrazek
i odzyskawszy dobry humor przywalilem
Obrazek
i to jest kurwa to, przy tym zostane przez najblizsze dni
Lol pozycji nr 2 to nie znam nawet z okladki. Nie jestem pewien czy kiedykolwiek widzialem ten obrazek o muzie nie wspominajac. Cala reszta plytki dobre i b dobre
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2012, 10:53

Brakuje dwóch genialnych ;)
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

04-12-2012, 10:56

dla mnie super jest debiut,trójka a najlepsza rewelejszyn , woltribe to wspaniały kawałek , bębny w nim to mistrzostwo no i ten wokal nergala <love> :E
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2012, 11:02

Ner to nie przypadkiem w innym kawałku robił? Nie słyszałem tej płyty z 6 lat ale jestem prawie pewien ze to był inny numer
Awatar użytkownika
vicek
zahartowany metalizator

04-12-2012, 11:11

hehehe no w whisper
Awatar użytkownika
nicram

04-12-2012, 11:11

Nergal zaśpiewał w Whisper.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

04-12-2012, 11:12

ano wlasnie.
dobry numer zresztą.

ale najbardziej lubie NOMAD. wyjebany klimat, chyba nigdy później nie nagrali już nic tak dobrego (chociaż kolejne plyty znam najwyżej pobieznie)
Ostatnio zmieniony 04-12-2012, 11:13 przez Riven, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ