STRATOVARIUS
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
STRATOVARIUS
W tych wszystkich peanach na cześć Rhapsody umknęła nam jedna z najważniejszych premier roku. Stratovarius wydał Elysium a tu cicho. Czemuż, kuffa, czemuż??
Give birth to something dead
Give birth to something old
Re: STRATOVARIUS
Genialna kapela! Po raz kolejny nagrali wspaniały album, który deklasuje 99 proc. płyt metalowych. Nieszablonowa struktura utworów, wirtuozeria, przepiękne melodie, niebanalne riffy, boskie wokale, inteligentne teksty i feeling, którego mogłyby się uczyć AC/DC czy Motorhead. Dla mnie ścisła czołówka jeśli chodzi o metal w ogóle, a "Elysium" to spokojnie jedna z 3-5 najlepszych płyt jakie słyszałem w życiu!
Raczej nie ja - ja zwykle kupuję ich płyty w dniu premiery od razu na CD i winylu. Dlaczego sprzedawałeś? Miałeś dwa egzemplarze?Drone pisze:Dołożył mi ktoś kiedyś do przesyłki ich jedną płytę, wystawiłem na allegro i sprzedało się natychmiast. Ty Maria to kupiłeś czy ktoś inny?
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Dobrze napisane, jak sie przelazlem po kilku losowych forach powermetalowcyh to w zestawieniach czesto jest rhapsody. Kazda muzyka ma milosnika, nic nadzwyczajnego. Np takie zestawienie widzialem maria, znamienne ze obok siebie jest Rhapsody i Accept.IRONMIL pisze:Genialna kapela! Po raz kolejny nagrali wspaniały album, który deklasuje 99 proc. płyt metalowych. Nieszablonowa struktura utworów, wirtuozeria, przepiękne melodie, niebanalne riffy, boskie wokale, inteligentne teksty i feeling, którego mogłyby się uczyć AC/DC czy Motorhead. Dla mnie ścisła czołówka jeśli chodzi o metal w ogóle, a "Elysium" to spokojnie jedna z 3-5 najlepszych płyt jakie słyszałem w życiu!
1. BLIND GUARDIAN - At the Edge of Time
2. ACCEPT - Blood of the Nations
3. RHAPSODY OF FIRE - The Frozen Tears of Angels
4. JON OLIVA'S PAIN - Festival
5. CIRCLE II CIRCLE - Consequence of Power
6. ICARUS WITCH - Draw Down the Moon
7. VIRGIN STEELE - The Black Light Bacchanalia
8. PAIN OF SALVATION - Road Salt One
9. MANTICORA - Safe
10. SABATON - Coat of Arms
01. Pain Of Salvation - Road Salt One
02. Two Steps From Hell - Invincible
03. Jon Oliva's Pain - Festival
04. Masterplan - Time to Be King
05. Accept - Blood of the Nations
06. Rhapsody - The Frozen Tears of Angels
07. Ozzy Osbourne - Scream
08. Blind Guardian - At The Edge Of Time
09. Grand Magus - Hammer Of The North
10. Van Canto - Tribe of Force
woodpecker from space
Widziałem ich przed Helloween - na codzień nie słucham z płyt, bo ciężko wytrzymać dłużej to napierdalanie - ale na tym mocarnym gigu skakałem razem ze wszystkimi obecnymi dzieciakami i machałem rękami tańcząc w kółku. Ja pierdolę, co za szaleństwo! Chcielibyście przeżywać to co ja!
- Skaut
Poprzednią płytą się nieco zawiodłem, bo zżynali na potęgę z Shadow Gallery. Zero jakiejś iskry bożej, tchnienia w tych gitarowych pasażach. Jakiś czas temu wpadła mi w łapska "Elysium" i kurde - jestem zmasakrowany! Kolesie wyciągnęli lekcje z poprzednich i znów złapali wiatr w żagle. Myślę, że spokojnie znajdzie się w podsumowaniu roku 2011.
Coś tam było! Człowiek!
- grot
- weteran forumowych bitew
a tak na poważnie to do dzisiaj czuję się zażenowany tym, że kiedyś lubiłem niektóre fragmenty 

- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
- Lykantrop
W moim prywatnym rankingu idą zaraz za Blasphemy. Uściślę, że Blasphemy zajmuje miejsce 1sze.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Skaut
- Morph
- Kontakt:
Demn, jeszcze się z poprzednią dobrze nie osłuchałem.
- Block69
- zahartowany metalizator
- Drone
Bezpodstawnie szydzicie z zespołu, który nagrał kilka doskonałych płyt zanim popadł w tandetę.
- Triceratops
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przypomniało mi się, jak kiedyś miałem jedną przegrywaną kasetę i jej słuchałem całkiem sporo mając 15 lat. Zapamiętałem jednak z niej tylko jeden tytuł, i gdy po latach siedzieliśmy z kumplem, poprosiłem go, żeby to puścił z tuby, pamiętając, że to było niezłe. Gdy puścił "1000 rainy nights", nie wiedziałem, gdzie ze wstydu głowę schować...
- Nerwowy
Tak, miazga z dupy, ew. urwanie jaj przy samym odbycie !!!Triceratops pisze:czuje, ze nowa plyta to bedzie kompletny ROZPIERDOL
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Morph
- Kontakt:
Technicznie niewykonalne, nikt kto słucha Stratovarius nie może mieć jaj :D
- Nerwowy
Faktycznie :(
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- Kurt
- rasowy masterfulowicz
Żartujesz, to ktoś nie zna? Przecież to kasuje Darkthrony, Voivody, Newstedy i inne śmieszne zespoliki z Black Sabbath na czele, tutaj jest prawdziwa moc: http://www.youtube.com/watch?v=y8hZaDU-PM0
Kto nie zna niech czym prędzej nadrabia zaległości.
Kto nie zna niech czym prędzej nadrabia zaległości.
The madness and the damage done.