Smartfon

Dział techniczny - problemy, preferencje, porady.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

Re: Smartfon

28-11-2012, 05:19

ics to android 4.0
nic nie trzeba płacić, android jest za darmo

chodzi o rozpierdol wizualny ;dd
i tak to wszystko jest dla polaczkuf w świetle windows 8 więc w sumie huj. a na serio, zobaczcie sobie jak chodzi galaxy 3. poezja.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

28-11-2012, 07:32

Riven pisze:ics to android 4.0
nic nie trzeba płacić, android jest za darmo

chodzi o rozpierdol wizualny ;dd
i tak to wszystko jest dla polaczkuf w świetle windows 8 więc w sumie huj. a na serio, zobaczcie sobie jak chodzi galaxy 3. poezja.
Mam wersje 4.0.4 i co tu takiego innego jak w starszym? :D
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-11-2012, 07:41

w htc nie widzisz bo htc niestety zasrywa androida swoim gownianych interfejsem który nie dość że wygląda jak gowno to jeszcze spowalnia system. ale nie martw się, każda firma to robi, Samsung też (chociaz jednak touchwizz nie jest tak wolny). dlatego only nexus is real. jakbyś zobaczył jak wygląda i jak szybko działa Twój telefon bez tego gowna to byś padł.
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

28-11-2012, 07:52

a można htcka wyzwolić z okowów komercji i zrobić go pure & evil?
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-11-2012, 07:54

Tak. Google <nazwa twojego telefonu> + aokp
Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

28-11-2012, 07:58

O, thx. Mam nadzieję, że nie spierdolę telefonu ;-) Wydaje się być to proste, zobaczymy.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

28-11-2012, 08:07

gdzieś ostatnio czytałem że w świetle prawa UE nie mają Ci prawa anulować gwarancji z powodu zmian w sofcie. ale nie byłbym taki pewien, zreszta potem uzeraj się z jakimś hujem w serwisie ;p anyway to jest popularny telefon, myślę że są dość pewne metody.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

01-12-2012, 22:00

Riven pisze:wiec tak: nie bede patrzyl na to jakie sa ceny tych telefonow bo to zbyt skomplikowane zadanie zeby cos takiego wywnioskowac, tutaj bylby potrzebny jakis algorytm :D a ja mam kiespki procesor. wiec powiem tak.

iPhone 4s - bedzie szybki, relatywnie stabilny (choc megastabilnosc apple to jest marketingowy mit) telefon z zajebista obudowa. ale: skrajnie chujowy system w podstawowych rzeczach (odsylam do postow pare stron wczesniej gdzie to uzasadnilem). przyklad kompletnie durnej strategii apple: w aplikacji od maili przy pisaniu nowego listu nie ma przycisku "dodaj zalacznik". po prostu nie ma. wiec jak sie dodaje? ano tylko i wylacznie "od dupy strony", czyli np. jesli chcesz wyslac zdjecie, to musisz wyjsc z programu do maila, wejsc do galerii, i dopiero tam to wrzucic. jaki jest efekt, poza skrajnie nielogicznym i durnym rozwiazaniem interfejsowym? W jednym mailu mozna wyslac tylko jeden zalacznik. Chcesz wyslac komus 5 zdjec? musisz wyslac 5 maili. przeciez to jest kurwa zenada. to jest tylko przyklad absurdow jakich jest tona w tym systemie. nie jest tak, ze tylko nerdy to skumaja, to sa rzeczy ktore autentycznie wkurwiaja w codziennym uzyciu. takze pierdol apple.
No Ty chyba nie na powaznie? Nie bede bronil apple, bo interesu zadnego nie mam,ale przeciez brak dodawania zalacznikow w mailu to zwykla bzdura. Wystarczy pole maila palcem dluzej przytrzymac i pojawia sie opcja dodaj zalacznik:) system jest bardzo intuicyjny i prostacki. Dziwie sie ze do tego nie doszedles:) kupilem ipada miedzy innymi po to by na bierzaco kontrolowac poczte i aplikacja maila dziala bez zarzutu.
niech to miejsce niebawem zniknie
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-12-2012, 22:04

o, no to bije się w piers. iPada dluzej (ok. 14 dni) dluzej miałem jakies 1.5 roku temu i nie pameitalem dokładnie, a o tym slyszalem ostatnio. widocznie zrodlo się mylilo, w takim razie warto to zdementować. ale dude, prawda jest taka ze tam jest cala masa tego rodzaju absurdow. tak jak mowilem : podstawowy problem iOs który jest na poziomie strukturalnym, wiec naprawa go wymagalaby pewnie zaczęcia od zera: brak intents, wspominałem o co chodzi jakiś czas temu.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

01-12-2012, 22:08

dzisiaj po aktualizacji systemu, tel mi się nie uruchomił :/ brawo dla sony. Nawet nie moge sam nic wgrać do niego, bo pewnie stracę gwarancje...
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-12-2012, 22:09

ale w ogole nic się nie dzieje? a probowales tych kodow do wejścia w tryb serwisowy? każdy telefon jakies ma i tam z reguly masz opcje wyczyszczenia wszystkiego
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

01-12-2012, 22:17

Jedyna rzecz ktora mnie wkurwila po zaktualizowaniu systemu w ipadzie to kompletnie zjebane mapy. Te z googla byly o niebo lepsze. Ale gdzies czytallem ze w applu zwalniaja wszystkich po kolei odpowiedzialnych za mapy i to moze poprawia.

Telefon musze zmienic,konczy sie umowa,ale chyba na smartfona sie nie zdecyduje. Dalej jestem przekonany ze do bajerow dobry jest tablet,telefon dla mnie musi miec klawiature i byc maly
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

01-12-2012, 22:22

Only_True_Believers pisze:dzisiaj po aktualizacji systemu, tel mi się nie uruchomił :/ brawo dla sony. Nawet nie moge sam nic wgrać do niego, bo pewnie stracę gwarancje...
Mi sie wydaje ze to nie wina sony,tylko aktualizacja systemu sie sciagnela z bledem,albo niekompletna. A jak masz gwarancje to zanies i masz z czapy. Tak to jest niestety,zabaweczki w telefonie, wkurwiajaca sprawa.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-12-2012, 22:23

Sprobuj sobie na androidzie jak działa SwiftKey. wiem ze ciagle o tym pisze, ale każdemu musze to polecić jak pyta o telefon ;). serio, to jest cos co dla mnie osobiście jest tzw. deal breaker jeśli chodzi o wybor platformy. to jest klawiatura która jest tak rozpierdalajaco dobra, ze po prostu nie ma konkurencji. nawet gogle się stara, stara, i chuja im wychodzi. nadal SK niszczy obiekty. Gwarantuje Ci jedno - tydzień ze SK i zapominasz o fizycznych klawiaturach. Wypralem na to już pare osob i wszyscy potwierdzają (np. Maleficio)
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

01-12-2012, 22:31

Riven pisze:Sprobuj sobie na androidzie jak działa SwiftKey. wiem ze ciagle o tym pisze, ale każdemu musze to polecić jak pyta o telefon ;)
Gadalismy juz o tym, mowilem ze sprawdzalem swiftkey i inne,np swype. Potwierdzam ze swiftkey jest zajebiscie wygodny i szybki, ale mi chodzi o cos innego. Na zwyklej klawiaturze mi zalezy zeby moc pisac smsy jedna reka nie patrzac ciagle na ekran,podczas jazdy samochodem. Dlatego musi byc namacalna pod palcami.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-12-2012, 22:33

aaa tak. masz racje. zapomniałem. no to prawda, w samochodzie to jest jedyna sytuacja gdzie fizyczne guziki sa niezastąpione. ale ja nie mam samochodu wiec to nie problem hehhe

poza tym w sumie to rozpoznawanie komend głosowych robi się coraz lepszy w tych telefonach, także w apple - za jakiś rok albo dwa myśle ze będziemy mogli całkowicie sterowac glosem, teraz to jeszcze jest w polowie drogi.
Awatar użytkownika
pr0metheus
zahartowany metalizator

01-12-2012, 22:40

Riven pisze:
poza tym w sumie to rozpoznawanie komend głosowych robi się coraz lepszy w tych telefonach, także w apple - za jakiś rok albo dwa myśle ze będziemy mogli całkowicie sterowac glosem, teraz to jeszcze jest w polowie drogi.
No to bylby najlepszy patent,ale zeby to dzialalo bez zarzutu to chyba wiecej niz rok trzeba bedzie poczekac. A np podyktowac smsa po polsku i wyslac poleceniem glosowym to odlegla przyszlosc
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

01-12-2012, 22:41

Nie no, nie przesadzajmy. Ja sobie testowałem voice recognition w nexusie 7 i byłem rozjebany tym jak dobrze kuma jezyk polski. Naprawde. Nie na tyle dobrze, żeby bezstresowo napisac całego maila, ale byłem w szoku ze i tak jest swietny. Do smsa jeszcze trochę - serio. Nie wiem w jakim tempie ida prace nad tym, to jest trudna technologia i huj wie kiedy będzie kolejny postep, ale ja jestem optymista.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
zahartowany metalizator

01-12-2012, 22:46

Riven pisze:ale w ogole nic się nie dzieje? a probowales tych kodow do wejścia w tryb serwisowy? każdy telefon jakies ma i tam z reguly masz opcje wyczyszczenia wszystkiego

Uruchamia się, i jest ikonka z narzędziami, i pod nią animacja paska, że niby coś sie dzieje. Ale jak 2 godziny temu włączyłem, tak dalej nie poszło. Próbowałem potem za pomocą sony update center wrócić poprzednią wersje sys i ustawienia fabryczne, soft się wgrał bez problemów tak jak ten nowszy bo to się dzieje na drodze pc->usb>tel, potem odłączyłem kabelek włączyłem tel i jest to samo, ikona i ładowanie sys który się nie włącza. Nic sam nie będę wgrywał bo nie chce stracić gwarancji.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Riven
Kontakt:

02-12-2012, 03:37

Ja bym na Twoim miejscu wygooglowal czy jest jakiś tryb awaryjny - tzn. na pewno jest, pytanie jak się go uruchamia. I wtedy zrobić totalny wipe telefonu. Jeśli przyczyna ie lezy gdzies gleboko w sprzęcie, to to powinno pomoc. Olej kabelki z update center, wydaje mi się, ze powinna być możliwość samodzielnego formatu telefonu. Jak to nie pomoze to serwis.
ODPOWIEDZ