Przecież w sumie to szczegóły. Te dwie czym.Sova pisze:jeszcze nie znam cen, zobacze jak z cłem itd.
SVARTIDAUÐI
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- COFFIN
- mistrz forumowej ceremonii
Re: SVARTIDAUÐI
'Come the Blessed Madness'
- Blackult
- rasowy masterfulowicz
słucham The Eagles "Hotel California" i BAS ROZPIERDAAAALAAAAAIhasan pisze:maruda :)
co nie znaczy że te Czorne Śmiertki niefajne, bo fajne
Przesłuchałem, nie moje klimaty generalnie ale nie jest mi trudno zrozumieć, że ktoś mógłby się w takim graniu zakochać. Zresztą większość tego, co poleca Sova ma w sobie jakiś wspólny mianownik, kolega usłyszał w tym np. trochę Mgły, chociaż Svartidaudi to oczywiście znacznie więcej elementów. Dość bogata płyta. Okładka zresztą skojarzyła mi się z okładką Eagle Twin "The Unkindness of Crows" i w sumie chyba nie przypadkiem, mimo, że te elementy z okładki są już do zarzygania wyeksploatowane tak ogółem. Ale jest tu część tej smoły i nieprzejrzystości z wałkowanych, bagnistych dronów.
- Mike
- starszy świeżak
Nie mogłem się powstrzymać i postanowiłem przesłuchać. Świetna jest ta płyta, na pewno będę często do niej wracał.
- Sova
- rasowy masterfulowicz

byłem twardy i poczekałem na CD, 3 odsłuch i _o_
nie mam już tej pozycji na sprzedaż, dostane ponownie za jakiś czas - mam nadzieje, że z już Vemod
MCD mam, jeśli ktoś chce to -> malignantvoices@gmail.com

- COFFIN
- Sybir
Panie S., mail poszedł ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sova
- rasowy masterfulowicz
- COFFIN
Info było już wrzucane, ale jakoś nie sprawdziłem.Teraz mam fazę na Ofermod i Nefandus:D
- krz63
- weteran forumowych bitew
Płyty dziś dostałem, mogę to opylić za 33,- + poczta. adres: sklep@arachnophobia.pl
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
nie spodziewałem się aż takiego mroku po tej płycie.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- COFFIN
Tak się zapowiada.Scaarph pisze:z całą odpowiedzialnością mogę napisać, że jedna z lepszych, tegorocznych rzeczy w bm.
W zasadzie idealny opis. Bardzo ciekawa płyta z niezłym klimatem. Generalnie w trakcie pierwszego odsłuchu:Scaarph pisze:lepkie i gęste, jest chaos i pasja. pierwszy kawałek absolutnie fantastyczny, choć pewnie będą narzekania na melodyjne partie, hehe. dużo transu. bardzo mi się podobają niskie wokale i ciekawie wyeksponowany, suchy i zgruzowany bas. generalnie dosyć wymagająca pozycja
Sova pisze: _o_
Ostatnio zmieniony 19-11-2012, 17:47 przez COFFIN, łącznie zmieniany 1 raz.
- TORTURER
- w mackach Zła
Fakt,plyta jest dosc trudna.Spodziewalem sie mniej lub bardziej wlasnych wariacji z dziedziny religijnego black metalu,a muza nie jest taka oczywista.Duszno,bez uniesien,wszechogarniajaca nihilistyczna atmosfera,gites album!
Death Dwells in Love
- Sybir
Ja swój egzemplarz, przy pomyślnych wiatrach, odbiorę w piątek - a tymczasem Flesh Cathedral jest do wzięcia w Garazel ;)
http://utsogp.otwarte24.pl/1141,SVARTID ... -Cathedral
http://utsogp.otwarte24.pl/1141,SVARTID ... -Cathedral
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- COFFIN
- Scaarph
- zahartowany metalizator
w dwp kilka miesięcy temu :)nicram pisze: Gdzie to kupiłeś mój kaevumowy Kamracie? :-)
-
- rasowy masterfulowicz
Jak ja lubie takie debiuty. Jest nisko, mrocznie, głęboko, transowo i co najważniejsze ciekawie. Jest też, malkontenci i puryści -uwaga, trochę melodii, w ilościach przyswajalnych, akurat tyle ile rtęci w tuńczyku. Byłem już zachęcony przedpremierowym kawałkiem, a z perspektywy czasu to IMO najsłabszy utwór na płycie. Słychać, że panowie ze Śmiertelnego Audi grać umieją, a za same partie basowe mają u mnie +10 do zajebistości. Ogólnie warto- bez sztampy, elegijnego zadęcia i lo-fi wioski. Niektórzy pewnie powiedzą, że w okolicach bm to jedna z lepszych pozycji tego roku.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
A ja na razie jestem lekko rozczarowany. Zgodzę się, że nie ma tam nic z religijnego black metalu. Sama muzyka dość monotonna i transowa. Trochę kojarzy mi się z Blut Aus Nord. Muzycznie nie jest źle, ale te wokale...no nic będę walczył dalej.
all the monsters will break your heart
- COFFIN
I właśnie ten trans jest zajebisty. A wokale po czasie w ogóle nie przeszkadzają.
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Ok. Złapało. Widać trzeba troszkę uwagi poświęcić tej płycie. Dużo mroków i czarów i w ogóle ciemności. Ciekawe melodie, klimat i duch wszędzie. Co to będzie? Co to będzie? Ale wokal na maksa chujowy, choć da się przyzwyczaić i traktować go jako kolejny instrument. 4/6 to chyba adekwatna ocena jest.
all the monsters will break your heart