W Polsce zespół zagra trzy koncerty: 12 czerwca w sopockiej Operze Leśnej, 11 czerwca we Wrocławiu i 14 czerwca w Zabrzu. Ceny biletów zostaną podane 7 grudnia - wtedy też na stronie ebilet.pl ruszy sprzedaż
http://rozrywka.trojmiasto.pl/Dead-Can- ... 64501.html
Dead Can Dance Wrocław,Sopot,Zabrze czerwiec 2013
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- zaczyna szaleć
-
- rasowy masterfulowicz
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Re: Dead Can Dance Wrocław,Sopot,Zabrze czerwiec 2013
Rano po prawie godzinie walki udało się zgarnąć jedno z najlepszych tańszych miejsc, więc jestem heppi :D
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
-
- zaczyna szaleć
Bilety zakupione:)Wystarczy wybrać się do Empiku.
- witchfinder
- weteran forumowych bitew
Miazga, proszę Państwa, miazga. Żeby było jeszcze śmieszniej, kawałek na który najbardziej czekałem (Cantara) okazał się najsłabszym punktem programu (nowa aranżacja taka se). Ale poza tym, jebana magia.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
-
- postuje jak opętany!
Dobrze wiedzieć :) Nie mogę się Zabrza doczekać.witchfinder pisze:Miazga, proszę Państwa, miazga. Żeby było jeszcze śmieszniej, kawałek na który najbardziej czekałem (Cantara) okazał się najsłabszym punktem programu (nowa aranżacja taka se). Ale poza tym, jebana magia.
Ostatnio zmieniony 13-06-2013, 09:17 przez neuro, łącznie zmieniany 1 raz.
- Goregirl
- rozkręca się
Widzialem ich w Barcelonie dwa tygodnie temu. To był niezły koncert z kilkoma magicznymi momentami, a "Song to the Siren" na końcu zabiło.
-
- postuje jak opętany!
W Zabrzu było niesamowicie. Wokalnie oboje w formie są doskonałej. Nagłośnienie i akustyka sali super (tylko przez chwilę coś na ścianie zaczęło brzęczeć pod wibracjami bębnów). Dopiero na żywo słychać ile tam robią bębny, rytm, jak bardzo energetyczna jest to muzyka. Ich koncerty nie powinny się odbywać w salach z siedzeniami, powinna być normalnie płyta, na której można by było się poruszać. Mnie nosiło.
Zgodzę się z witchfinderem co do Cantary - jedyny słabszy moment. W wersji z Toward The Within to jest mocny utwór, z dzikimi bębnami, tam Lisa śpiewa to jak opętana. Teraz było grzecznie. Za grzecznie.
Poza tym zastrzeżeń zero. Oczekiwania miałem kosmiczne, a rzeczywistość i tak je przerosła. A Sanvean mnie sponiewierało tak, że nie wiedziałem co ze sobą zrobić.
Fajnie że wydali koncertówkę z tej trasy. Leci sobie właśnie :)
Zgodzę się z witchfinderem co do Cantary - jedyny słabszy moment. W wersji z Toward The Within to jest mocny utwór, z dzikimi bębnami, tam Lisa śpiewa to jak opętana. Teraz było grzecznie. Za grzecznie.
Poza tym zastrzeżeń zero. Oczekiwania miałem kosmiczne, a rzeczywistość i tak je przerosła. A Sanvean mnie sponiewierało tak, że nie wiedziałem co ze sobą zrobić.
Różnie pisano o najnowszej płycie. Na żywo te utwory brzmią doskonale. Nie ma żadnych wątpliwości.
-
- postuje jak opętany!
- dość fajna składanka z różnych występów na tej trasie.
- martyrdoom
- postuje jak opętany!
Pozostaje mi się tylko podpisać, bo koncert był w rzeczy samej doskonały.neuro pisze:W Zabrzu było niesamowicie. Wokalnie oboje w formie są doskonałej. Nagłośnienie i akustyka sali super (tylko przez chwilę coś na ścianie zaczęło brzęczeć pod wibracjami bębnów). Dopiero na żywo słychać ile tam robią bębny, rytm, jak bardzo energetyczna jest to muzyka. Ich koncerty nie powinny się odbywać w salach z siedzeniami, powinna być normalnie płyta, na której można by było się poruszać. Mnie nosiło.