Pamiętasz tę akcję, jak mocz płynął po podlodze spod sceny na dół po schodach i nie tylko oraz akcję z Piątym i wyrównywanie rachunkow z Krakowem przez W-wę i nie tylko!?empir pisze:Chyba koncert życia. Było zajebiście. Oczywiście tańczyłem pod sceną i na scenie.Death in another way pisze:Tak apropos tłumów w Progresji na tym koncercie to moim zdaniem: bez przesady-nie było aż tak źle-to nie kino, teatr ani filharmonia!:-)W lutym 1999-go roku na koncert Deicide, Ancient Rites, Rotting Christ, Behemoth i Aeaternus w starym katowickim Mega Klubie wpuszczno, sprzedając wcześniej aż 1500 biletów przy pojemności klubu na 500 osób, a sporo osób nie weszło do środka i zostało pod klubem,bo nie mieli biletów-wyobraź teraz co tam się wtedy działo-jak pewna dziewczyna upadła na schodach,to przeszło po niej 50 osób, ludzie mdleli i byli wypuszczania na zewnątrz...-to jest/był dopiero underground dla prawdziwych twardzieli!!!:-)))
KREATOR, MORBID ANGEL, NILE, FUELED BY FIRE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- weteran forumowych bitew
Re: KREATOR, MORBID ANGEL, NILE, FUELED BY FIRE
-
To był prawdziwy blacmetalowo-deathmetalowy underground, a nie jakiś grzeczny koncert, ktorych jest teraz wiele i awantura o rozlane piwo pod sceną!!!:-))) TO JEST K.... DEATH METAL!!!:-)))Nasum pisze:empir pisze:Chyba koncert życia. Było zajebiście. Oczywiście tańczyłem pod sceną i na scenie.Death in another way pisze:Tak apropos tłumów w Progresji na tym koncercie to moim zdaniem: bez przesady-nie było aż tak źle-to nie kino, teatr ani filharmonia!:-)W lutym 1999-go roku na koncert Deicide, Ancient Rites, Rotting Christ, Behemoth i Aeaternus w starym katowickim Mega Klubie wpuszczno, sprzedając wcześniej aż 1500 biletów przy pojemności klubu na 500 osób, a sporo osób nie weszło do środka i zostało pod klubem,bo nie mieli biletów-wyobraź teraz co tam się wtedy działo-jak pewna dziewczyna upadła na schodach,to przeszło po niej 50 osób, ludzie mdleli i byli wypuszczania na zewnątrz...-to jest/był dopiero underground dla prawdziwych twardzieli!!!:-)))
Chyba każdy kto wtedy tam był uważa że to jeden z najlepszych koncertów życia, ludzie mdleli, napierdalali się wzajemnie, ochrona łamała nosy, krew się lała, pot skraplał ze ścian - ech,wspomnień czar;-)
-
Ano dokladnie tak!:-)empir pisze:to jest bdb wiadomośćDeath in another way pisze:porozmawiałem sobie z Mille Petrozą; będą spowrotem grać pewne kawałki, porozmawiałem sobie głównie odnośnie Ich setlisty i mam bdb wieści-otóż mają grać wreszcie nareszcie Total Death z "Endless Pain", zasugerowalem jeszcze Son Of Evil
i Bonebreaker, rozważy to, natomiast wrócą też do grania na żywo Riot Of Vilolence, Under the Guillotine, Terrible Certenity, Behid the Mirror, Reneval i Black Sunrise oraz być może Toxic Trace
-
Wspomniań czar...!!!:-)))empir pisze:ano, zajebiste wspomnienia. poza tym klub zajebisty. no i w ogóle przechujowo. kurwa Ancient Rites grało przeca. a i Rotting Christ miało lepszą setlistę. a nergal chyba już grał w tej gejowskiej koszulce z siatki rybackiej
-
Ano-czad, a takie ogromne z nich chłopy-to co sie wtedy działo, to była totalna masakra dosłownie i bdb-teraz z takiego koncertu 90% uciekłoby gdzie pieprz rośnie!!!:-)))empir pisze:lekko siem dzisiej najebał bredy i naszło mnie na wspominki. a hoffmany to takie wystraszone chłopczyki byli jak im na scenke wkroczyłem :D
-
Ano-piekna akcja-jakby nie zagrali, mogliby wszyscy tam zginąć!!!:-)))Nasum pisze:empir pisze:ano, zajebiste wspomnienia. poza tym klub zajebisty. no i w ogóle przechujowo. kurwa Ancient Rites grało przeca. a i Rotting Christ miało lepszą setlistę. a nergal chyba już grał w tej gejowskiej koszulce z siatki rybackiej
Chyba tak, pamiętam że basiście zerwała się struna i co by kontynuować show zerwał chyba wszystkie;-) A któryś z nich grał w kolczudze o ile dobrze kojarze... Najbardziej wystraszony to był chyba Steve jak wszedł na scenę i w sumie nie wiem jaki był tego sens, stał przed mikrofonem jakby chciał powiedzieć, że koncert został odwołany... Popatrzył na zaciekłe twarze, oszacował swoje szanse i zasiadł za garami.
-
To było nie zapomniane!!!:-)))empir pisze:no coś ze stevem było na rzeczy. bo pamiętam jak, chyba z Brianem spoglądali sobie w oczy z jakimś lękiem (a ja przecież chudy, choć fakt że wysoki, byłem wtedy) gdy kulturalnie podałem im grabę na tejże scenie. a i glen wystraszony był po koncercie jak go otoczyli łowcy autografów a on niby taki na nie. ale nie ma chuja, musiał się poświęcić ku chwale satana.
-
Tak k woli ścisłości to Ancient Rites zagrało u Nas później jeszcze raz w Lesznie po wydaniu Dim Carcosa grając praktycznie całą swoją późniejszą koncertówkę!!!:-)))
ps. przypomnijcie wszystkim jak zagrał wtedy Behemoth i Aeternus i co dokładnie zagrał Ancient Rites i Rotting Christ-jeśli nie, ja to zamieszczę
ps. przypomnijcie wszystkim jak zagrał wtedy Behemoth i Aeternus i co dokładnie zagrał Ancient Rites i Rotting Christ-jeśli nie, ja to zamieszczę
- empir
- zahartowany metalizator
ja to mam słabą pamięc. na pewno setlisty były zajebiste. jak pamiętasz to wklejajDeath in another way pisze:przypomnijcie wszystkim jak zagrał wtedy Behemoth i Aeternus i co dokładnie zagrał Ancient Rites i Rotting Christ-jeśli nie, ja to zamieszczę
- empir
chętnie bym zobaczył boota na vhs z tego koncertu. szkoda że w '99 nie było jeszcze komórek z kamerkami ;)Death in another way pisze:Ano-czad, a takie ogromne z nich chłopy-to co sie wtedy działo, to była totalna masakra dosłownie i bdb-teraz z takiego koncertu 90% uciekłoby gdzie pieprz rośnie!!!:-)))empir pisze:lekko siem dzisiej najebał bredy i naszło mnie na wspominki. a hoffmany to takie wystraszone chłopczyki byli jak im na scenke wkroczyłem :D
- empir
mocz na zoli to był standard raczej w tamtych latach. pamiętam że byłem na dole się odlać (ale nie przed samym deicide) i jakoś się do góry udało wejśc. gdybym poszedł przed deicide to pewnie do góry już bym nie wszedł.Death in another way pisze: Pamiętasz tę akcję, jak mocz płynął po podlodze spod sceny na dół po schodach i nie tylko oraz akcję z Piątym i wyrównywanie rachunkow z Krakowem przez W-wę i nie tylko!?
cały deicide spędziłem pod sceną no i oczywiście na (ale w mega nie było problemem wjebać się na scene)
co do akcji z piątym to nie wiem o czym mówisz
o rachunkach również nic nie wiem bo ja nie z tych miejscowości.
ale chętnie posłucham o piątym i o rachunkach ;)
-
Oki, coś mi bdb w tym pomoże!!!:-)empir pisze:ja to mam słabą pamięc. na pewno setlisty były zajebiste. jak pamiętasz to wklejajDeath in another way pisze:przypomnijcie wszystkim jak zagrał wtedy Behemoth i Aeternus i co dokładnie zagrał Ancient Rites i Rotting Christ-jeśli nie, ja to zamieszczę
-
W-ko Ci opowiem jak się spotkamy, a Mitloff z ekipą weszli pod scenę taranem aż ludzie fruwali na boki!!!empir pisze:mocz na zoli to był standard raczej w tamtych latach. pamiętam że byłem na dole się odlać (ale nie przed samym deicide) i jakoś się do góry udało wejśc. gdybym poszedł przed deicide to pewnie do góry już bym nie wszedł.Death in another way pisze: Pamiętasz tę akcję, jak mocz płynął po podlodze spod sceny na dół po schodach i nie tylko oraz akcję z Piątym i wyrównywanie rachunkow z Krakowem przez W-wę i nie tylko!?
cały deicide spędziłem pod sceną no i oczywiście na (ale w mega nie było problemem wjebać się na scene)
-
Cholender-może ktoś nakręcił te koncerty kamerą video-popytam kogo trzeba i dam znać!!!empir pisze:chętnie bym zobaczył boota na vhs z tego koncertu. szkoda że w '99 nie było jeszcze komórek z kamerkami ;)Death in another way pisze:Ano-czad, a takie ogromne z nich chłopy-to co sie wtedy działo, to była totalna masakra dosłownie i bdb-teraz z takiego koncertu 90% uciekłoby gdzie pieprz rośnie!!!:-)))empir pisze:lekko siem dzisiej najebał bredy i naszło mnie na wspominki. a hoffmany to takie wystraszone chłopczyki byli jak im na scenke wkroczyłem :D
- empir
Spoko, chętnie.Death in another way pisze:W-ko Ci opowiem jak się spotkamy, a Mitloff z ekipą weszli pod scenę taranem aż ludzie fruwali na boki!!!empir pisze:mocz na zoli to był standard raczej w tamtych latach. pamiętam że byłem na dole się odlać (ale nie przed samym deicide) i jakoś się do góry udało wejśc. gdybym poszedł przed deicide to pewnie do góry już bym nie wszedł.Death in another way pisze: Pamiętasz tę akcję, jak mocz płynął po podlodze spod sceny na dół po schodach i nie tylko oraz akcję z Piątym i wyrównywanie rachunkow z Krakowem przez W-wę i nie tylko!?
Ja ostro walczyłem i nie pamiętam by jakaś ekipa mnie spychała czy coś tam. Pamiętam że pod sceną wszyscy napierdalali. Nie było stania jak teraz.
- empir
OO, byłoby super.Death in another way pisze:
Cholender-może ktoś nakręcił te koncerty kamerą video-popytam kogo trzeba i dam znać!!!
-
Setlista Deicide byla wtedy taka
When Satan Rules His World
Bastard of Christ
Blame It on God
Lunatic of God's Creation
Dead but Dreaming
Serpents of the Light
They Are the Children of the Underworld
Slave to the Cross
Deicide
This Is Hell We're In
I Am No One
Oblivious to Evil
Once Upon the Cross
Father Baker's
Sacrificial Suicide
Dead by Dawn
When Satan Rules His World
Bastard of Christ
Blame It on God
Lunatic of God's Creation
Dead but Dreaming
Serpents of the Light
They Are the Children of the Underworld
Slave to the Cross
Deicide
This Is Hell We're In
I Am No One
Oblivious to Evil
Once Upon the Cross
Father Baker's
Sacrificial Suicide
Dead by Dawn
-
- mistrz forumowej ceremonii
Ja pierdziele! Jestem w stanie znieść wszystko, ale nie piszcie mi Holender przez "CH". Błagam!!!
-
To inne wyrazy...est pisze:Ja pierdziele! Jestem w stanie znieść wszystko, ale nie piszcie mi Holender przez "CH". Błagam!!!
-
Sakis i Gunther Theys podadza mi te setlisty...