No pogody przewidzieć się na kilka miesięcy w przód się nie dało, ale tam skład też topniał szybciej niż śnieg w Etiopii. Niemniej pisałem całkiem poważnie. To było coś niesamowitego, najpierw ja spierdalałem przed nacierającymi na mnie dziesiątkami namiotów, potem z kolei ja zacząłem ganiać mój spierdalający namiot, a summa summarum namiot i tak chuj strzelił, łącznie z jego zawartością (to dopiero musiało bujać bosmana knajpę, że cała paleta żywców dokończyła swojego żywota).COFFIN pisze:O tym właśnie mówiłem. I wbrew pozorom to nie do końca wina tylko organizatora.Lykantrop pisze:Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.
Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
Re: Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- COFFIN
To musieliśmy sie tam widzieć;) Parę lat temu wrzuciłem tutaj wyjaśnienie i nie mam zamiaru do tego wracać. Dodam tylko, że Siwy wywiązał się finansowo w stosunku do wszystkich kapel, nawet do tych, które miały wykupione bilety na przelot / przejazd, a nie przyjechały. Tyle. A fest mógł być naprawdę mocny. Szkoda.
'Come the Blessed Madness'
- Kingu
- weteran forumowych bitew
Znów wraca ten temat na forum, a odpowiedź wciąż aktualna. Nie ma komunikacji 120 / h z wszystkimi miastami wojewódzkimi, to nie ma nic.Adrian696 pisze:Festiwal musialby byc w takim miejscu, zeby dojazd był sensowny
Przypuszczam, że ten festiwal jeszcze długo będzie trudny do przebicia. Najbardziej podobał mi się drugi dzień.Lykantrop pisze:Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.
Piona miałby szansę, tylko musiałby bardziej popuścić wodzę fantazji i mniej kalkulować :D
- COFFIN
Mylisz fakty mimo wszystko.Kingu pisze: Przypuszczam, że ten festiwal jeszcze długo będzie trudny do przebicia. Najbardziej podobał mi się drugi dzień.
Piona miałby szansę, tylko musiałby bardziej popuścić wodzę fantazji i mniej kalkulować :D
- Kingu
W zacytowanym zdaniu stwierdzam tylko jeden fakt, że taki fest się odbył. Więc jakie FAKTY mylę?
- COFFIN
No okej, ale jak doskonale wiesz drugiego dnia nie było;) Poza tym myślałem, że chcesz organizatora równać ze ścierwem wymienionym w dalszej części wypowiedzi;)
Nie znam się na organizowaniu koncertów w ogóle, ale zaintrygowało mnie słowo "współpraca" w Twojej wypowiedzi. W zasadzie nie miałabym nic przeciwko, żeby pomóc komuś w organizowaniu koncertu czy festiwalu. Na miarę swoich możliwości - np. we wsparciu promocji (informacje prasowe, listy prasowe, realizacja action planu, promocja poza granicami kraju, etc.). Nawet bez honorarium, pro publico bono (no, może za wejściówkę). Chętnie się czegoś nowego nauczę - w końcu to związane z moją branżą.SOWIX666 pisze: To proste, zorganizuj coś sam!
To jest Polska tu się narzeka i marudzi, współpraca nie jest mile widziana.
Oświećcie mnie, jeżeli się mylę. W zasadzie we wszystkich branżach firmy szukają teraz praktykantów/stażystów, zazwyczaj bez doświadczenia. Trzeba takimi pokierować i nieco ich podszkolić, ale koniec końców odwalają często masę dobrej roboty - w zamian za zaświadczenie o odbyciu praktyk zawodowych czy współpracy. I jeszcze nie widziałam firmy czy instytucji, która miałaby z tytułu wykorzystywania ich potencjału wyrzuty sumienia. Zastanawia mnie, ilu takich ochotników współpracuje przy organizacji koncertów bm/dm? Przecież chyba rośnie młode pokolenie miłośników metalu?
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
bardzo dobrze napisane, też mogłbym coś zorganizować, bez honorarium, ale nie mam o tym bladego pojęcia, pozatym jak juz byc coś robił to musiałby to byc koncert w jakimś lesie i kozy ponabijane na pale itp. Wiec przydałby się jakiś teren prywanty-las a takiego nie mam.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jak zwykle rwa sie najwieksi eksperci ;)
- Scaarph
- zahartowany metalizator
no popatrz, a inni mimo to biorą honoraria. organizuj śmiało :)Only_True_Believers pisze:też mogłbym coś zorganizować, bez honorarium, ale nie mam o tym bladego pojęcia
- Kingu
Nie od dziś :D0ms pisze:Jak zwykle rwa sie najwieksi eksperci ;)
Narodowy panteon miszczów tej branży jest długi. I stale rośnie.
Edit:
Z dobrych wiadomości: znów będzie polska edycja Metalfest, a szwajcarska i jedna z dwóch niemieckich zdechły.
Jak zwykle zamiast rzeczowej dyskusji czy podzielenia się wiedzą, lepiej okazać swoją wyższość i podreperować sobie poczucie własnej wartości ;-)0ms pisze:Jak zwykle rwa sie najwieksi eksperci ;)
- 0ms
- rasowy masterfulowicz
Jezeli potrzebna wiedze chcesz nabywac na forum to jest to znak, ze powinnas dac sobie spokoj - wszyscy na tym dobrze wyjda, wlacznie z toba.
I tu masz pewnie rację. Tyle że po forum spodziewam się/spodziewałam się raczej miejsca, gdzie można wymienić opinie, poglądy i informacje, a nie rzetelnej wiedzy. Raczej kontaktu z kimś, kto się zna na rzeczy. Proste - informuję, że jeśli ktoś będzie zainteresowany, to mogę spróbować mu pomóc jeśli będzie chciał czy potrzebował. I robię tak właśnie dlatego, że z jednej strony wkurza mnie narzekanie, a z drugiej jestem świadoma tego, że sama festiwalu nie machnę, bo jeszcze nie umiem. Byc może jesteś osobą wszechuzdolnioną i wszechwiedzącą od zaraz, teraz - jeśli tak, to gratuluję, podziwiam i lekko zazdroszczę. Ja taka nie jestem, wszystkiego muszę się uczyć - współpracy nad organizacją koncertu także, jak podejrzewam. Mogę co najwyżej pomóc przy organizacji komuś, kto się na tym lepiej zna.0ms pisze:Jezeli potrzebna wiedze chcesz nabywac na forum to jest to znak, ze powinnas dac sobie spokoj - wszyscy na tym dobrze wyjda, wlacznie z toba.
- Mol
- zahartowany metalizator
I SEE WHAT U DID THERELykantrop pisze:Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.
widok heilujacego typa w shircie Gontyna Kry, jedzacego loda Harry Potter - bezcenny.
- Random Apex
@Mol - :D :D :D
Chyba życia jeszcze nie poznałaś, skoro szukasz wiedzy praktycznej na forach - takimi rzeczami nie warto się za darmo dzielić, bo kosztują lata pracy i nauki.Wężon pisze:I tu masz pewnie rację. Tyle że po forum spodziewam się/spodziewałam się raczej miejsca, gdzie można wymienić opinie, poglądy i informacje, a nie rzetelnej wiedzy. Raczej kontaktu z kimś, kto się zna na rzeczy.
You've got nothing to lose but your lives.
- Lykantrop
Ehhh, ta bolszewicka mentalność, nigdy nie zapomną mi grzechów młodości :DMol pisze:I SEE WHAT U DID THERELykantrop pisze:Dowodem na to, że w Polsce MOŻNA zrobić dobry festiwal metalowy jest chociażby przykład SMASH FEST w Ustroniu. W życiu tak dobrze się nie bawiłem jak tam.
widok heilujacego typa w shircie Gontyna Kry, jedzacego loda Harry Potter - bezcenny.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Nie liczę na to, że mi ktoś o tym na forum jawnie napisze - ot, podręcznik "jak w tym kroju zrobić megazajebisty koncert", tylko na to, że jeśli będzie mu potrzebna osoba do współpracy, to np. skrobnie do mnie PW. Wiem, ile to kosztuje lat pracy i nauki, bo co najmniej od 3 siedzę m.in. w organizowaniu eventów. I nie mam nic przeciwko podzieleniu się własną wiedzą czy umiejętnościami, nawet bez gratyfikacji finansowej, bo uważam, że w tym przypadku koszta mi się zwrócą.Random Apex pisze:@Mol - :D :D :D
Chyba życia jeszcze nie poznałaś, skoro szukasz wiedzy praktycznej na forach - takimi rzeczami nie warto się za darmo dzielić, bo kosztują lata pracy i nauki.Wężon pisze:I tu masz pewnie rację. Tyle że po forum spodziewam się/spodziewałam się raczej miejsca, gdzie można wymienić opinie, poglądy i informacje, a nie rzetelnej wiedzy. Raczej kontaktu z kimś, kto się zna na rzeczy.
-
- zaczyna szaleć
Raz jeden w życiu, w małym miasteczku gdzie obecnie mieszkam współorganizowałem koncert. Grały tam m.in. Deformed i Mincing Fury and Guttural Clamour of Queer Decay - czescy grindowcy.
Szybciutko się z tego wyleczyłem :) Do tego trzeba sporo wyrzeczeń, czasu, cierpliwości, stalowych nerwów i wielu innych przymiotów których być może nie posiadam.
Szybciutko się z tego wyleczyłem :) Do tego trzeba sporo wyrzeczeń, czasu, cierpliwości, stalowych nerwów i wielu innych przymiotów których być może nie posiadam.
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
nie przejmuj się, ten 0ms to jakaś szczota.Wężon pisze:Jak zwykle zamiast rzeczowej dyskusji czy podzielenia się wiedzą, lepiej okazać swoją wyższość i podreperować sobie poczucie własnej wartości ;-)0ms pisze:Jak zwykle rwa sie najwieksi eksperci ;)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.