Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?

zareklamuj koncert / wrazenia z koncertow...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
535

Re: Czemu w Polsce nie ma żadnych festiwali bm/dm ?

15-12-2012, 00:28

Rynek ciężki i nieprzewidywalny. Raz przyjdzie na gwiazdę 400 osób (w środku tygodnia), a drugi raz na ten sam zespół dziki tłum (także w środku tygodnia). Wytłumaczenie jest proste. Kasa, kasa i jeszcze raz kasa. Przeciętne wyjście na imprezę, bez specjalnych zakupów i powrotu taryfą to plus/minus 150-200 złotych, zależnie od ceny biletu i możliwosci w barze. Mówię oczywiście o imprezie na miejscu, nie na wyjeździe. Ile osób stać na takie, częste wydatki? Odpowiedzcie sobie sami. To jest główna przyczyna. Nie ma chętnych, by zainwestować kasę w organizację, bo szeroko pojęty rynek (organizatorów i potencjalnej publiczności) groszem nie śmierdzi.
Awatar użytkownika
MinT
weteran forumowych bitew
Kontakt:

15-12-2012, 00:33

Only_True_Believers pisze:nie wiem jak inni ale ja gdybym miał kapele bm to nie pot o aby na niej zarabiać. I zagrałbym koncert nawet za darmo pod warunkiem, że byłby dobrze zorganizowany i odpowiednio ideologicznie nastawiony.
Jak na takie poglądy, to nawet dużo postów natrzepałeś tutaj.:-)))
*poznański Goldman Sachsman metalu*
LEFT HAND SOUNDS - http://facebook.com/lefthandsoundsorg
Awatar użytkownika
0ms
rasowy masterfulowicz

15-12-2012, 00:34

Stol z porzadnego drewna sie liczy, nie jakis rynek. Heil Satan.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

15-12-2012, 00:38

Obrazek
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
535

15-12-2012, 00:42

Ja jednak jestem zwolennikiem takich przekrojów. Bezpiecznie można piwo postawić, a i pod ciałem się nie rozleci.

Obrazek
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

15-12-2012, 00:46

do black metalowych interesów, TYLKO dragon table!
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
Silent_Sea
weteran forumowych bitew

15-12-2012, 00:50

do black metalowych interesów tylko stół z desek impregnowanych posoką
Marzyłem, żeby to było miejsce spotkań kulturalnych ludzi.
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

15-12-2012, 01:23

Only_True_Believers pisze:nie wiem jak inni ale ja gdybym miał kapele bm to nie pot o aby na niej zarabiać. I zagrałbym koncert nawet za darmo pod warunkiem, że byłby dobrze zorganizowany i odpowiednio ideologicznie nastawiony.
Granie za darmo - ok! Ale nie patrzmy na to przez pryzmat gimbusa/studenta czy goscia ktory ma to szczescie ze pracuje pon-pt 8-16. Jak sie zwolnisz z roboty wezmiesz uz czy inny urlop to tracisz, dojedziesz na miejsce tracisz. Paru kolegow mam ktorzy dali sobie spokoj bo przez taka pasje byli po 5k w plecy w bilansie rocznym, a potem sie dziwia organizatorzy bo oni chca jakas kase oprocz zwrotow dojazdu. Jak to, to nie wystarczy sam fakt grania na dobrej imprezie?
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

15-12-2012, 01:26

Ale ja mowie o 1 koncercie raz na rok albo na kilka lat. Takim na który wejście byłoby elitarne, aby nikt nie wszedł.
Awatar użytkownika
29a
zaczyna szaleć

15-12-2012, 01:27

To sie wyrazaj scislej - nie ze gralbym a zagralbym ;P

EDIT: Mea culpa, tak napisales.... Pozna godzina miod szumi w glowie
http://facebook.com/terrorcorepl - polski kurwa terror!
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

15-12-2012, 01:52

Only_True_Believers pisze:Ale ja mowie o 1 koncercie raz na rok albo na kilka lat. Takim na który wejście byłoby elitarne, aby nikt nie wszedł.
Obrazek
maximum walrus yields maximum walrus

:3
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

15-12-2012, 02:09

beastov23 pisze:
Only_True_Believers pisze:Ale ja mowie o 1 koncercie raz na rok albo na kilka lat. Takim na który wejście byłoby elitarne, aby nikt nie wszedł.
Obrazek

spokojnie Ty byś wszedł, ale tylko dlatego, że grasz w KSM. Ale po koncercie KSM bym Cie musiał wyprosić, bo grasz tez w hate ;)
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

15-12-2012, 02:17

Gram też w Burzum i Satyricon, czasem z Brodką. Teraz bądźmy poważni. Piszesz straszne bzdury. Niby oszczędnie, ale sposób pojmowania pewnych zjawisk jest na poziomie zbuntowanego nastolatka. Za dużo ''wydajemisie'' kosztem trzeźwej kalkulacji. Poraża to tym bardziej, gdyż chyba jesteś już pełnoletni, może nawet pracujesz zawodowo.

Przeczytaj proszę kilka razy co napisałeś i przemyśl. Kilka wykresów pomoże zwizualizować zależności, które dla kogoś kto chociażby słucha muzyki, powinny być jasne jak piwo, którym zapewne się raczysz w dużych ilościach, bo jak piszesz to na trzeźwo, to tym gorzej.

Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

15-12-2012, 02:21

beastov23 pisze:Gram też w Burzum i Satyricon, czasem też z Brodką. Teraz bądźmy poważni. Piszesz straszne bzdury. Niby oszczędnie, ale sposób pojmowania pewnych zjawisk jest na poziomie zbuntowanego nastolatka. Za dużo ''wydajemisie'' kosztem trzeźwej kalkulacji. Poraża to tym bardziej, gdyż chyba jesteś już pełnoletni, może nawet pracujesz zawodowo.
Ale ja nie mam pojęcia nt organizowania koncertów, wiem tylko, że bardzo chętnie, raz w roku pojechałbym gdzieś w polske na 2 dni słuchania dobrej muzyki. A jeżeli myślisz, że jestem taki głupi na jakiego wyglądam to sie myślisz... jestem dużo głupszy :)
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

15-12-2012, 02:24

Chwalenie się głupotą jest zdecydowanie na czasie, tylko czy to dobry kierunek? Nie mam zamiaru się ścinać. Proszę tylko o odrobinę pomyślunku, bo ktoś może to wziąć na poważnie, heh.

Rozumiem potrzeby, ale niektórzy już celnie wypunktowali czemu u nas są problemy z koncertami, a co dopiero z festiwalami. U nas w wielu branżach mentalność jest z poprzedniego systemu i takie są tego skutki, że w ''byle'' Czechach są świetne koncerty, a u nas często jest to zbiór dobrych chęci, braku wyobraźni i zachowań, które zainspirowałyby Bareję do mocnego uderzenia w pełne samozadowolenia towarzystwo.
Ostatnio zmieniony 15-12-2012, 02:34 przez beastov23, łącznie zmieniany 1 raz.

Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

15-12-2012, 02:25

poważnie? na masterfulu?

kiedy wychodzi ta nowa płyta ksm?
Awatar użytkownika
beastov23
weteran forumowych bitew

15-12-2012, 02:43

Only_True_Believers pisze:poważnie? na masterfulu?

kiedy wychodzi ta nowa płyta ksm?
Kiedyś mimo wszystko, był tu zachowany minimalny, ale jednak poziom ;). Już nawet użytkownik Wężon potrafił coś sensownie napisać, choć mimo wszystko jej propozycja ma swoje wady, o których teraz nie chcę się rozpisywać. W skrócie: dobre chęci to za mało, a praktyki u mistrzów często kończą się wyrobieniem sobie złych nawyków jak i pogłębieniem problemu.

Odnośnie pytania o album, ani nie jest to miejsce, ani nie jestem rzecznikiem, ale nie jest tajemnicą, że when it's done.

Awatar użytkownika
Clochard
weteran forumowych bitew

15-12-2012, 07:25

Ależ beastov, żeś wykład popisał ;)
Wracając do tematu, ciekaw jestem jaka frekwencja będzie dziś na Grotal. Może idzie ku dobremu? W sumie, dawno w Polsce na koncercie nie byłem, podejrzewam jednak, że obecność nie napawa optymizmem.
Wężon

15-12-2012, 11:16

beastov23 pisze: W skrócie: dobre chęci to za mało, a praktyki u mistrzów często kończą się wyrobieniem sobie złych nawyków jak i pogłębieniem problemu.
To pewne. Frapuje mnie jeszcze jedna sprawa odnośnie finansowania koncertów - może ktoś z Was miał styczność z zagadnieniem. Czy organizatorzy koncertów bm/dm próbowali albo próbują pozyskiwać sponsorów takiego przedsięwzięcia? Ostrożnie zakładam, że chyba nie bardzo? Wnioskuję z tego, jak przebiegały koncerty, na których dotychczasowo byłam.
ODPOWIEDZ