KANARKi - TYLKO PRAKTYCZNE RADY

Tematy niekoniecznie związane z metalem i muzyką...

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

Re: KANARKi - TYLKO PRAKTYCZNE RADY

25-12-2012, 20:44

A co to za ptak? Samiec, samica, jaka klatka? Czego nie wiesz?
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

25-12-2012, 20:46

Młody samiec w dużej klatce, (zdjecia po nowym roku) na razie nie wiem nic, oczywiście przeczytam wszystkie dostępne strony w internecie ale to nie to samo, co bezpośrednie rady innego hodowcy ktory zna życie. Póki co martwi mnie to, że nie je wapna, i ,że z karmy (ziarenka i czarne kulki) wyjada tylko czarne kulki.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
Awatar użytkownika
manieczki
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

25-12-2012, 20:47

Chwila, moment. JE TYLKO CZARNE? rasista!:)
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-12-2012, 20:53

Only_True_Believers pisze:Po nowym roku zapodam zdjęcie mojego ptaszora.
Ale wklej je w odpowiednim temacie. Nie chcielibyśmy przecież abyś dostał bana od Analnego ;)
AdrianSmith
w mackach Zła

25-12-2012, 20:53

ja pierdole :-)
Awatar użytkownika
empir
zahartowany metalizator

25-12-2012, 20:57

ja na razie piję :)
Awatar użytkownika
Drone
mistrz forumowej ceremonii

25-12-2012, 21:04

Podstawowe rady:
- wymienić plastikowe albo drewniane równo obtoczone żerdki na nierówne i nieokorowane patyki
- na dno klatki wysypywać trochę piasku, zmieniać codziennie
- kupować karmę firmy Versele-Laga Premium Prestige. Ta karma ma wszystko, co trzeba i dobrze dobrane proporcje - supermarektowi producenci często sypią rzepak zamiast rzepiku (i jedno i drugie to te czarne kulki) w za dużych ilościach.
Obrazek
- nie kupować żadnych supermarketowych karm ani kolb
- kolba raz na tydzień, z dostępnych u nas tylko firmy Vitakraft - inne to dziadostwo
- powiesić wapno i osasepię - będzie skubał, jak będzie chciał, tym się nie przejmować
- świeża woda codziennie i uważać, żeby glony się nie osadzały w poidle, najlepiej mieć dwa i używać zamiennie
- nie stawiać klatki w przeciągu
- nawet codziennie dawać zieleninę: kawałek sałaty, w lato liście mlecza, kawałek jabłka, gruszki, marchewki itp.
- w okresie wiosny i jesieni dużo ogórka obranego ze skóry - wpływa doskonale na pierzenie, w zimę nie warto, bo te ogórki są bez wartości
- można dawać żółtko albo specjalny pokarm Versele-Laga z jajkiem i murzynkiem (pobudza śpiew) albo z jajkiem i barwnikiem (jeżeli ptak jest czerwony i ma się wybarwić intensywnie)

Jeżeli jest ze sklepu, to pewnie albo zachudzony (za dużo rzepiku) albo za gruby (za dużo konopii i słonecznika). Dawanie regularnej karmy i zieleniny go wyprostuje. Jak chcesz oswajać, to kup ziarna konopii i dawaj mu po kilka (ale mało, bo to otłuszcza), a potem podawaj na ręku. To samo z liśćmi mlecza w lato (tylko te można dawać bez umiaru).

I tyle.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
NihilSubSole
zaczyna szaleć

25-12-2012, 21:10

W celu kanarka polecam, aby.
ODPOWIEDZ