OFERMOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
Re: OFERMOD
Są różne zboczenia, również muzyczne, ofermod jest takim zboczeniem.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Hellpiss
- zaczyna szaleć
Na Reinkaos też początkowo narzekano. ;-)
- Only_True_Believers
- rasowy masterfulowicz
na nekromer też :)
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Powiem szczerze, że ta płyta jest kapitalna. Wychodzi poza utarte i lubiane - a faktycznie wypracowane dawno temu przez MALIGN / OFERMOD - schematy religijne będące kontynuacją DMDS. Stary duch jednak pozostał, jego najgłębsza esencja. Gotują się tu, kłębią i mieszają rozmaite sprawy - trudno mi je jeszcze opisać, rozpoznać i uszeregować. Czyste wokale doskonale wyważone, growle - ekstraklasa. Nie ma jałowego mielenia obecnego miejscami na "Tiamtu", za to są nadal kapitalnie ezoteryczne klimaty będące na "Tiamtu" nowością.Maria Konopnicka pisze:Bardzo dobra ta płyta - nie spodziewałem się tak mocnego strzału. Mystrion Ts Anomias mnie zachwyciła, Tiamtü lekko rozczarowała, a teraz słucham Thaumiel i jestem tą płytą bardzo miło zaskoczony. Zdecydowanie jedna z lepszych tegorocznych pozycji jeśli chodzi o black metal (choć ta płyta w wielu fragmentach wychodzi poza ten gatunek).
Przestrzegam jednocześnie przed powszechnym błędem pośpiesznego oceniania tego, czego się nie rozumie, na zasadzie dziecinnych skojarzeń (vide "Reinkaos"), bo już widzę próby przedszkolnego grymaszenie nad talerzem wątróbki z nowego gatunku kozła.
Na tę chwilę jest to blackmetalowa płyta roku obok DsO i epki TEITANBLOOD.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
- zekke
- weteran forumowych bitew
potwierdzam, plyta roku, jesli nie dekady. dmds, religijne schematy, trudne, nienazwane sprawy, ezoteryka i watrobka.
- Drone
Kolego zekke, doskonale sprawdzacie się jako forumowy paparazzi, ale niekoniecznie jako znawca muzyki. Dlatego widzę was zdecydowanie w pozycji czyhającej w wątku o Nergalu. Tu się zabłąkaliście, więc wskazuję wam otwarte drzwi.
- zekke
- weteran forumowych bitew
juz tak siedzisz zamulony po uszy w tej oklepanej do znudzenia formie pisania ze chyba sam dawno przestales widziec jakie idiotyzmy klepiesz na swojej klawiaturze, dlatego wypisalem ci ekstrakt z twego posta, ale widocznie nie pomoglo bo cos zaczales pierdolic o paparazzi i nergalu zapominajac chyba ile najebales tam postow =]
- twoja_stara_trotzky
stawianie tego przy Reinkaos to są Himalaje bredni ;)
- Drone
Wy w tych brukowcach straciliście już umiejętność rozumienia pisanego tekstu. Przestudiuj uważnie mój post, a dowiesz się z niego, że nie porównywałem tych dwóch płyt, tylko reakcje tłuszczy na nie :)
A teraz śmigaj na fejsa zapuścić OBITUARY, bo właśnie rozpoczął się kvlt - nie chcesz chyba przespać takiej nowinki :)
A teraz śmigaj na fejsa zapuścić OBITUARY, bo właśnie rozpoczął się kvlt - nie chcesz chyba przespać takiej nowinki :)
- COFFIN
No to są właśnie te mankamenty, o których wspominałem. Nie zmienia to jednak faktu, że całość i tak się zajebiście broni.trzeci pisze:takie undead moon brzmi jak quasi ballada shining. tudziez biedne heavy metalowe patataj w calling of setnacht jak odrzuty z sesji iron maiden. wszystko co szkodzi tej muzyce.
Ha, a nie mówiłem?;) (celowo skróciłem, bo kolejność miejsc mam inną, a nie o to teraz chodzi;))Drone pisze: Na tę chwilę jest to blackmetalowa płyta roku
'Come the Blessed Madness'
- twoja_stara_trotzky
wywaliłeś na allegro swoje płyty z niemieckim power metalem, zapomniałeś jednak wyjąć niemieckiego powermetalu z uszu. Bawaria, powiedzmy to sobie szczerze ;)Drone pisze:Wy w tych brukowcach straciliście już umiejętność rozumienia pisanego tekstu. Przestudiuj uważnie mój post, a dowiesz się z niego, że nie porównywałem tych dwóch płyt, tylko reakcje tłuszczy na nie :)
- Drone
Wiesz, że ta wieś to w tobie siedzi, a nie w tej muzyce?
- Harlequin
Nie słuchałem nowej, ale jesli jest podobna do Tiamtu to zaorać :/
Prawa miejskie Gdynia uzyskała 10 lutego 1926 roku. Impulsem do rozwoju miasta była budowa portu, który powstał w celu zapewnienia Polsce dostępu do morskich szlaków i bazy marynarki wojennej wobec niepewnej sytuacji w Wolnym Mieście Gdańsku. Szybki napływ ludności i dynamiczny rozwój portu sprawiły, że w ciągu kilkunastu lat po nadaniu praw miejskich Gdynia ze wsi rybackiej przekształciła się w miasto zamieszkane przez 127 tys. osób (1939).Drone pisze:Wiesz, że ta wieś to w tobie siedzi, a nie w tej muzyce?
- COFFIN
No właśnie w ogóle nie jest;)Harlequin pisze:Nie słuchałem nowej, ale jesli jest podobna do Tiamtu to zaorać :/
- twoja_stara_trotzky
no nie jest, jest 5 razy bardziej przepitolona ;)
- twoja_stara_trotzky
nie, nie wiem ;)Drone pisze:Wiesz, że ta wieś to w tobie siedzi, a nie w tej muzyce?
- COFFIN
Ale się uwziąłeś. Pomijając ewidentne defekty, o których wspominam i ja, to naprawdę nie słyszysz tam nic ciekawego? No przecież średnio zorientowany w temacie człowiek powinien zauważyć jakościową różnicę w porównaniu z poprzednią.twoja_stara_trotzky pisze:no nie jest, jest 5 razy bardziej przepitolona ;)
-
- postuje jak opętany!
Kwestia gustu, jak dla mnie - na poprzedniej jest zdecydowanie mniej wsi. Nie mówię, że nowa jest jakaś tragiczna, jak np, ostatni Watain, ale jakościowo jest słabo jednak. Jest to jednak kwestia gustu - nie jest to gówno które śmierdzi tak zwyczajnie, naprawdę śmierdzi dopiero jeśli wdepniesz:)