OFERMOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
Re: OFERMOD
przy ostatnim Watain to nawet nie stało.
- COFFIN
No wiadomo. Przecież i ja nie podchodzę bezkrytycznie do tego materiału. Ale mimo wszystko mi podoba, bo to najlepiej zrobiony, zaaranżowany i zagrany materiał, jaki wyszedł z tym logiem. Choć nie pozbawiony wpadek.White Pharaoh pisze:Kwestia gustu
Zabawnie się robi;) A słuchałeś chociaż?;)twoja_stara_trotzky pisze:przy ostatnim Watain to nawet nie stało.
'Come the Blessed Madness'
-
- postuje jak opętany!
No dobra, jest to przeciwległy biegun wsi:) Tak serio, to ostatniego Watain nawet porządnie nie słuchałem gdyż mnie mdliło. Z tą płytą jest to samo. Dobre patenty przeplatają się z takim gównem, że bez papierowego worka, albo grymasu na twarzy, tych płyt do końca nie mogę przesłuchać. Nie umniejsza to faktu, że kilka motywów z najnowszej płyty Ofermod jest naprawdę zajebistych - tym bardziej wkurwia mnie, że ostatecznie zapamiętam ją jako płytę słabą.
- COFFIN
Może za chwilę powiesz, że Ofermod tez 'porządnie' nie słuchałeś;) Stąd tez nie widzisz różnicy. Ale mniejsza z tym. Nie każdemu musi podchodzić przecież.White Pharaoh pisze:No dobra, jest to przeciwległy biegun wsi:) Tak serio, to ostatniego Watain nawet porządnie nie słuchałem
- Drone
Nie ma co na siłę nikogo przekonywać. Trocki pieprzy dla zasady, za parę lat znów będzie odkręcał te swoje idiotyzmy, nie trzeba się nim przejmować. Kto ma uszy, ten usłyszy w nowym OFERMOD, co trzeba. Skok jakościowy w stosunku do "Tiamtu" jest znaczący, materiał jest żywy i to czuć.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
- postuje jak opętany!
Nie będę słuchał, powiedzmy 10 razy nagrań które mi nie podchodzą;) Płyta jest lepsza według mnie niż ostatni Watain no i co ja mam z tym zrobić? Mogę sobie wyciąć parę irytujących mnie fragmentów i słuchać ze sporą przyjemnością pozostałej części. Nie zapomnę jednak faktu, że w tej butelce, oprócz piwa było gówno;)
Muszę zadać to pytanie. Kurcze, Piotrek. Ty naprawdę jeszcze tego słuchasz?twoja_stara_trotzky pisze:przy ostatnim Watain to nawet nie stało.
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Przecież regał teraz to tylko w teszertach łatejn popierdala
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- twoja_stara_trotzky
Watain?535 pisze:Muszę zadać to pytanie. Kurcze, Piotrek. Ty naprawdę jeszcze tego słuchasz?twoja_stara_trotzky pisze:przy ostatnim Watain to nawet nie stało.
- COFFIN
No naprawdę nie ma. I jeszcze jedno:Drone pisze:Nie ma co na siłę nikogo przekonywać. Trocki pieprzy dla zasady, za parę lat znów będzie odkręcał te swoje idiotyzmy, nie trzeba się nim przejmować. Kto ma uszy, ten usłyszy w nowym OFERMOD, co trzeba. Skok jakościowy w stosunku do "Tiamtu" jest znaczący, materiał jest żywy i to czuć.
Niech zaprzeczy ktokolwiek, kto słuchał Ofermod;)COFFIN pisze:No właśnie na przekór twierdzącym, że jest coraz gorzej, powiem, że nie i dopiero teraz powiało świeżością i co ciekawe - taka myśl mi przeszła przez dysk, bo pamiętam pierwsze wrażenia z 'Tiamtu' - jak tam były tylko i aż dwie osoby, tu jest i gra cały zespół. I to słychać.
W ogóle...twoja_stara_trotzky pisze:Watain?535 pisze:Muszę zadać to pytanie. Kurcze, Piotrek. Ty naprawdę jeszcze tego słuchasz?twoja_stara_trotzky pisze:przy ostatnim Watain to nawet nie stało.
- twoja_stara_trotzky
japońskiego jazzu słucham.
-
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
-
- rasowy masterfulowicz
- twoja_stara_trotzky
zresztą huj z tym byłę hipsterę zanim był to i modne i niemodne (zarazem).
- koreaniec
- w mackach Zła
Żywe to jest jakieś umpa-umpa a nie black metal. "Tiamtu" przeważa nad "Thaumiel" w każdym aspekcie.Drone pisze:Skok jakościowy w stosunku do "Tiamtu" jest znaczący, materiał jest żywy i to czuć.
Stosunkowo krótkich nieprzepitolonych utworów o zwartej strukturze. Chorobliwych harmonii. Organicznego brzmienia. Klaustrofobicznej atmosfery podbitej grobowymi wokalami. Tego w porównaniu do Tiamtu brakuje mi na nowej płycie.
Stosunkowo niezłe growle przekreślone są jakimiś wokalnymi wygłupami. Pojawiające się gdzieniegdzie morbidowskie zagrywki to zdecydowanie za mało żeby mnie opętać. Prawdopodobnie, gdyby nie marka to nie przesłuchałbym tego 2 razy.
Lefthandpathyoga
Piękne streszczenie. Krótko mówiąc pomieszanie Marduk z Degial anno domini 2012. Do pieca?koreaniec pisze:Żywe to jest jakieś umpa-umpa a nie black metal. ...Stosunkowo niezłe growle przekreślone są jakimiś wokalnymi wygłupami. Pojawiające się gdzieniegdzie morbidowskie zagrywki...Drone pisze:Skok jakościowy w stosunku do "Tiamtu" jest znaczący, materiał jest żywy i to czuć.
- koreaniec
- w mackach Zła