Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Na forum nie widziałem tematu o tym "początkującym" zespole, także zakładam. Notka o nich przeklejona z lasta:
Krzyk powstał we wrześniu 2007 roku, jednak początki zespołu sięgają stycznia, kiedy odbyły się pierwsze próby zespołu o nazwie Morior. Były to próby w niepełnym składzie, mianowicie: Niheb – gitara/wokal, Shatterer – bas i Adhar – klawisze. Po kilku miesiącach narodziła się idea tworzenia muzyki z tekstami w ojczystym języku, co wiązało się także ze zmianą nazwy na polskojęzyczną. We wrześniu skład dopełnili gitarzysta Gorioth i perkusista Zephyr. Trzy miesiące później zespół zarejestrował cztery utwory, które złożyły się na demo „Kwiat Umarłych”. Jest to materiał inspirowany przede wszystkim katowicką Furią, bardzo klimatyczny doom/black metal, w którym nie brakuje jednak szybkich partii. Obecnie Krzyk zajmuje się promocją kompozycji.
Kawałek poglądowy:
Od siebie dodam, że jak na sam początek, zapowiadają się ciekawie i bardzo chętnie zapoznałbym się z ich długogrającym materiałem, gdy takowy skomponują.
Bardzo obiecująca kapela, śledzę ich losy już od pierwszej próby, jaką tylko zagrali. Trzymajcie rękę na pulsie, nie słyszałem lepszej kapeli w Polsce od czasów demówki Northland.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
A za granica filmy takie nawet byly - cale cztery, kazdy jeden gorszy od poprzedniego.
Gumiak pisze:Na forum nie widziałem tematu o tym "początkującym" zespole, także zakładam. Notka o nich przeklejona z lasta:
Krzyk powstał we wrześniu 2007 roku, jednak początki zespołu sięgają stycznia, kiedy odbyły się pierwsze próby zespołu o nazwie Morior. Były to próby w niepełnym składzie, mianowicie: Niheb – gitara/wokal, Shatterer – bas i Adhar – klawisze. Po kilku miesiącach narodziła się idea tworzenia muzyki z tekstami w ojczystym języku, co wiązało się także ze zmianą nazwy na polskojęzyczną. We wrześniu skład dopełnili gitarzysta Gorioth i perkusista Zephyr. Trzy miesiące później zespół zarejestrował cztery utwory, które złożyły się na demo „Kwiat Umarłych”. Jest to materiał inspirowany przede wszystkim katowicką Furią, bardzo klimatyczny doom/black metal, w którym nie brakuje jednak szybkich partii. Obecnie Krzyk zajmuje się promocją kompozycji.
Kawałek poglądowy:
Od siebie dodam, że jak na sam początek, zapowiadają się ciekawie i bardzo chętnie zapoznałbym się z ich długogrającym materiałem, gdy takowy skomponują.
Lepiej by to bylo wrzucic do tematu o demowkach albo tablicy od promowania zespolow
Zerknąłem na ten poglądowy kawałek - no, takie to klimatyczne, że aż mi się rzygać chce od klawiszy. Taka zapowietrzona FURIA, czyli coś jakby polać rozgotowane ziemniaki czekoladą i podawać w wiadrze ze złotą rączką.
Ale nazwę mają fajną, dla nazwy będę miał na nich oko.
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Dla niewtajemniczonych - nie chodzi o zespół, tylko o płytę "Trauma" zespołu Krzycz, który jest fajniejszy niż zespół Krzyk, choć to porównanie jest z dupy :-)
Dla niewtajemniczonych - nie chodzi o zespół, tylko o płytę "Trauma" zespołu Krzycz, który jest fajniejszy niż zespół Krzyk, choć to porównanie jest z dupy :-)