ALLEGIANCE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- hcpig
- mistrz forumowej ceremonii
ALLEGIANCE
Bardzo fajny hord black metalowy (choć niektórzy będą się kłocić bo tutaj o wikingach się śpiewa!), gwiazdorski skład (paru Marduków się tu udzielało), tylko 3 albumy ale za to jakie... Nawet najbardziej leśna jedynka opiera się na RIFFIE i BLASTACH, dwójeczka znacznie eliminuje motywy wiejskie ale danie główne to IMHO 'Vrede' ( i na tę daję głos w sondzie) - blackowy wykurw przyozdobiony znakomitymi solówkami i wiem co mówię, bo nie ma tutaj ani grama rozmiękczających rzygowowin i popisów, tylko soczyste, niemalże hardrockowe sola z wielkim wyczuciem (a popełnił je zespół blackmetalowy więc chyba słusznie to podreślam). Jedyny większy minus kapeli to fakt, że nie zamyka się ona w klasycznym rockowym instrumentarium i tapetuje czasem tło klawiszami, ale te nie są nachalne i dosyć sporadyczne więc nie jest to problem.
PS. podobno na demówkach grali death ale kogo to obchodzi.
PS. podobno na demówkach grali death ale kogo to obchodzi.
Yare Yare Daze
- BC/AD
- zaczyna szaleć
Re: ALLEGIANCE
Faktycznie Allegiance to bardzo dobry zespół mający na koncie trzy bardzo dobre płyty.Niestety zespół raczej słabo znany szerszej publiczności,tak więc pewnie wypowie się tylko kilka osób w tym temacie. W sondy się nie bawię.
Nie - Allegiance to nie zespół bardzo dobry, ale dobry. Bardzo dobry to był Mayhem, Celtic Frost, Voivod i Slayer :)))
Mam oczywiście wszystkie trzy płytki Szwedów - najbardziej sobie cenię debiut - poznany jeszcze za sprawą wydania kasetowego Mystica. Kolejne dwa albumy też były całkiem niezłe, ale słuchałem ich nieporównywalnie mniej. Nigdy nie pomyślałem o Allegiance jako o zespole black metalowym.
Mam oczywiście wszystkie trzy płytki Szwedów - najbardziej sobie cenię debiut - poznany jeszcze za sprawą wydania kasetowego Mystica. Kolejne dwa albumy też były całkiem niezłe, ale słuchałem ich nieporównywalnie mniej. Nigdy nie pomyślałem o Allegiance jako o zespole black metalowym.
- COFFIN
A jak parę lat temu zakładałem temat, to wiało chujem;) Jakiś tydzień, czy dwa temu kupiłem (ponownie) w końcu 'Vrede'. Mam sentyment do tej kapeli. I trochę nie rozumiem narzekań Morgana, że Andersson chujowym garowym był:P Dwójka jest zajebista, ale trójka jeszcze lepsza. Głos.
'Come the Blessed Madness'
- boroowa
- weteran forumowych bitew
w którymś bodajże NVM, kolo z ALLEGIANCE prostował, że nie jednemu psu burek i Fredrik Andersson z MARDUK i Fredrik Andersson z ALLEGIANCE to dwie różne osoby
a sam zespół muszę sobie odświeżyć
I'll give you black sensations up and down your spine
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
If you're into evil, you're a friend of mine
See the white light flashing as I split the night
Cos if good's on the left then I'm sticking to the right
- COFFIN
Prostować to sobie mógł;) To ten sam Fredrik. Zdjęcia i dziary mówią za siebie;)boroowa pisze:w którymś bodajże NVM, kolo z ALLEGIANCE prostował, że nie jednemu psu burek i Fredrik Andersson z MARDUK i Fredrik Andersson z ALLEGIANCE to dwie różne osoby
a wracając:
Granica nie duża, ale dla mnie to jest właśnie przykład tego 'viking' grania. Lubię, bardzo;]hcpig pisze:Bardzo fajny hord black metalowy (choć niektórzy będą się kłocić bo tutaj o wikingach się śpiewa!),
Poza tym, tak myślę, że może co fajniejsze kapele i ich płyty przydałoby się dokumentować fotami, co by zostało coś dla potomności;)
- Morph
- Kontakt:
Jak to się ma do Sacramentum (debiut), bo opis w sumie podobny?
Give birth to something dead
Give birth to something old
Give birth to something old
- COFFIN
Jebać opisy, tu oprócz atmosfery masz na trzech płytach niezły wpierdol, przykładowe kawałki wrzucone do np.:)
- nicram
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Podobnie jak Maria oddałem głos na Hymn dla Boga Powieszonych, który od dnia premiery mam na CD. Zaskakująco dobra i brutalna muzyka. Reszta nie wzbudziła jakoś mojego zainteresowania, choć nie starałem się w tym względzie za bardzo. :-)
all the monsters will break your heart
Chyba pijany był jak tego wywiadu udzielał, bo raczej mało prawdopodobne, żeby było dwóch gości z takimi samymi imionami i nazwiskami, takimi samymi gębami i takimi samymi tatuażami :))) Poza tym debiut Allegiance był reklamowany jako zespół basisty i perkusisty z Marduk :)boroowa pisze:w którymś bodajże NVM, kolo z ALLEGIANCE prostował, że nie jednemu psu burek i Fredrik Andersson z MARDUK i Fredrik Andersson z ALLEGIANCE to dwie różne osoby
Nijak - chyba już do HADES im bliżej, choć też nie do końca.Morph pisze:Jak to się ma do Sacramentum (debiut), bo opis w sumie podobny?
- empir
- zahartowany metalizator
Czy ja wiem? Pamiętam że swego czasu mocno promowany w prasie muzycznej. A że świata nie podbili to inna sprawa.BC/AD pisze:Niestety zespół raczej słabo znany szerszej publiczności
- aginsiak
- w mackach Zła
Z całego serca polecam płyte ALLEGIANCE pod tytułem "D.e.s.t.i.t.u.t.i.o.n". Świetne thrashowe jebnięcie
-
- zaczyna szaleć
- Lykantrop
Byli promowani, byli. Wtedy już chyba był lekki przesyt takiego grania, a oni za późno się obudzili. Niemniej lubię i raz na ruski rok sobie przypomnę, szczególnie jedyneczkę i trójeczkę. Dwójka jakoś ciut przymocno patetyczna się wydaje po latach.empir pisze:Czy ja wiem? Pamiętam że swego czasu mocno promowany w prasie muzycznej. A że świata nie podbili to inna sprawa.BC/AD pisze:Niestety zespół raczej słabo znany szerszej publiczności
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- hcpig