OFERMOD
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Re: OFERMOD
Porównywanie tego co teraz nagrywa Satyricon do reszty sceny black metalowej jest kompletnie bez sensu. Zupełnie inne wibracje.
“I cannot begin to describe how much I don’t care." - Dylan Moran
- ultravox
- zahartowany metalizator
Nie do końca... Poza tym co to jest "reszta sceny black metalowej"? Piszesz tak, jakby każdy inny zespół bm prezentował identyczne podejście do tematu.
- twoja_stara_trotzky
- mistrz forumowej ceremonii
a Satyricon coś teraz nagrywa w ogóle?
- Castor
- weteran forumowych bitew
Też mi się tak wydaje, nikt nie twierdzi ostatnie Satyricony to True Norwegian BM, ale ich utwory swoją siłę mają:Alsvartr pisze:Porównywanie tego co teraz nagrywa Satyricon do reszty sceny black metalowej jest kompletnie bez sensu. Zupełnie inne wibracje.
Ostatnio zmieniony 29-12-2012, 10:03 przez Castor, łącznie zmieniany 1 raz.

Trochę racji ma. To w większości przypadków tak, jakby porównać ryzyko w trakcie produkcji pierników, z tym podczas skoku na nartach.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
Bardziej radykalne, utrzymane w ramach "standardowego" podejścia do gatunku, bardziej "klasyczne", nazwij to jak chcesz. Nie powiesz chyba że zawartość Now, Diabolical czy The Age of Nero może być z łatwością postawiona w jednym rzędzie np. z ostatnim Antaeus?ultravox pisze:Nie do końca... Poza tym co to jest "reszta sceny black metalowej"? Piszesz tak, jakby każdy inny zespół bm prezentował identyczne podejście do tematu.
Nigdy Antaeus nie będzie mógł stanąć koło Satyricon. Najwyżej gdzieś w kącie tego samego pomieszczenia.
- twoja_stara_trotzky
nie przesadzaj, akurat oni są dobrzy, zobacz ile Voivoda:535 pisze:Nigdy Antaeus nie będzie mógł stanąć koło Satyricon. Najwyżej gdzieś w kącie tego samego pomieszczenia.
Więcej niż na RE? W kącie akurat się zmieszczą.
edit
Poza tym nie psuj Koledze A humoru. Znów napisze, że wszędzie kurwa ten VOIVOD.
edit
Poza tym nie psuj Koledze A humoru. Znów napisze, że wszędzie kurwa ten VOIVOD.
Ostatnio zmieniony 29-12-2012, 10:12 przez 535, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
535, jasne, że są gorsi generalnie od Satyricon, bo nagrali jeden album jak Norwedzy trzy, ale nie czepiaj się ich, bo akurat oni robią coś własnego i dobrego.
Ja się nie czepiam, stwierdzam tylko fakt. Ta nazwa akurat padła, ja jej nie wymieniałem.
- hcpig
Płytę na 2013 przecież to już stary news.twoja_stara_trotzky pisze:a Satyricon coś teraz nagrywa w ogóle?
Yare Yare Daze
- ultravox
No tutaj akurat wziąłeś dwie skrajności - zespoły z innego pokolenia i zupełnie inaczej interpretujące ten styl. Ale tak naprawdę z tych dwóch to Satyricon prezentuje bardziej klasyczne podejście do gatunku ;) W Antaeus więcej jest może black metalowego ducha, ale to jest w gruncie rzeczy nowoczesne granie. Czy bym postawił w jednym rzędzie? Chyba wyżej pod względem jakości postawiłbym ostatni Antaeus, ale też nie są oni dla mnie żadnym wyznacznikiem jeżeli chodzi o black metal.Alsvartr pisze: Bardziej radykalne, utrzymane w ramach "standardowego" podejścia do gatunku, bardziej "klasyczne", nazwij to jak chcesz. Nie powiesz chyba że zawartość Now, Diabolical czy The Age of Nero może być z łatwością postawiona w jednym rzędzie np. z ostatnim Antaeus?
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
żeby słyszeć gdzieś Voivod to najpierw musiałbym samej kapeli słuchać, więc problem rozwiązuje sie sam ;)535 pisze:Poza tym nie psuj Koledze A humoru. Znów napisze, że wszędzie kurwa ten VOIVOD.
Wspomniałem o Antaeus bo była tu mowa o nowszych rzeczach typu Ofermod czy Ondskapt. A że żadnego nie słucham to poszedłem w trochę inna geograficznie mańkę ;)ultravox pisze:Chyba wyżej pod względem jakości postawiłbym ostatni Antaeus, ale też nie są oni dla mnie żadnym wyznacznikiem jeżeli chodzi o black metal.
Ostatnio zmieniony 29-12-2012, 10:18 przez Alsvartr, łącznie zmieniany 1 raz.
- twoja_stara_trotzky
twoja ignorancja nie jest problemem, to jedynie lolkontent.
- Alsvartr
- rasowy masterfulowicz
No to jak nie jest problemem ani dla mnie ani dla ciebie to po co wspominasz? Słuchaj se czego chcesz, ja będe robił podobnie i wszyscy będa zadowoleni.
Kiedyś światło dotrze także w rejon Czerwonego Zagłębia. Wypatruj łuny na niebie.Alsvartr pisze:żeby słyszeć gdzieś Voivod to najpierw musiałbym samej kapeli słuchać, więc problem rozwiązuje sie sam ;)535 pisze:Poza tym nie psuj Koledze A humoru. Znów napisze, że wszędzie kurwa ten VOIVOD.
-
mi się wydaje, niczego Ci Alsvartr nie ujmując, że problem w dużej mierze jest tu, że nie wyłamujesz się z metalowych ram i miar, przy eksploracji innych poletek może zmysł by Ci się nie wytępił, ale na pewno bieżące spojrzenie na black metal lekko by się zhomogenizowało ;) nie dzielmy black metalu na black metal, Black Metal i bLacK mETal, przy całej tej sztucznej różnicy - przynajmniej ja tak to widzę ;) zresztą esencję myśli zawarł Ultravox:
ultravox pisze:jakby każdy inny zespół bm prezentował identyczne podejście do tematu.
-
- weteran forumowych bitew
Mędrzec nadszedł, rozstąpta się
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
-
nie umniejszaj Panom Kolegom z góry :)