DERANGED (SWE)
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- olo1972
- postuje jak opętany!
Re: DERANGED (SWE)
Trudno mi polemizować, gdyż tylko ten posiadam. :)
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Wspomniana przeze mnie "III" nie jest o klase słabsza - moim zdaniem jest na tym samym poziomie co "High on blood", "Rated-X" to klasyk w tej chwili, przynajmniej dla mnie, reszta jest może o klase niższa, ale nie znaczy to wcale, że są to płyty miałkie, bez wyrazu. Jedynym potknięciem jest "Obscenities in B flat" i tu w pełni zgoda - to płyta o klasę, dwie słabsza od High.
- Gore_Obsessed
- zahartowany metalizator
Zajebista kapela i nie ma się co rozdrabniać. Jeśli ktoś ceni w muzyce bestialski rozpierdol to jest bardzo niewielka szansa, że propozycją Szwedów będzie zawiedziony.
Only SŁUCHANIE płyt is real!
-
Doskonałe podsumowanie. Szansa, że komuś kto mieni się fanem bestialskiego death metalu Deranged nie przypadnie do gustu, jest rzeczywiście znikoma. Tym bardziej że Deranged ma już wyrobioną pozycję wsród maniaków takiej rzezi.
- olo1972
- postuje jak opętany!
I nie tylko wokale.Masakra ta płytka.Sporo straciłem nie znając jej wcześniej,ale na szczęście nic w przyrodzie nie ginie....ultravox pisze:Wokale na "Rated X" są mistrzowskie, nie wiem jak można się ich czepiać.
-
W takim razie szperaj dalej w ich dyskografii, teraz polecam trójkę... szybkość, dynamika, brak zwolnień, brak litości, nieustająca jazda do przodu na maksymalnych obrotach, chore liryki, gardłowe wokale, wszystko w idealnych proporcjach.
- olo1972
- postuje jak opętany!
Oj.Nie omieszkam,bo konkretna to nuta,no i kocham takie wokale.
-
Właśnie sobie leci w tle - ta płyta jest tak intensywna jak "High on blood", nie ma tam słabych kompozycji, chłopcy prą cały czas do przodu, jest brutalnie, ale bez popadania w napierdalaninę dla samej napierdalaniny - kompozycje mimo bardzo szybkich partii są znakomicie wyważone, jest miejsce dla szalonych solówek, czasem jakies zwolnienie sie znajdzie, poza tym album nie nuży, słucha mi się go znakomicie po tych kilku latach od jego premiery. To wciąż bardzo mocny materiał, gorąco polecam.
-
- mistrz forumowej ceremonii
Namówiłeś mnie. Wraca mi ochota ostatnio na kosmiczny napierdol. :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Właśnie widzę w "co teraz słuchacie" Defecation i Brutal truth;D
-
No, fajna faza, nie? :D
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Fajna, fajna :D
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
deranged zabija.
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
-
No i jak tam "III", bo widziałem w topicu "co teraz słuchacie", że się z nią zapoznałeś? Trafiła w Twój gust? Zabiła, sponiewierała, zniszczyła?olo1972 pisze:Oj.Nie omieszkam,bo konkretna to nuta,no i kocham takie wokale.
-
nowa ballada
A nowa EP Morgue Orgy pojawi się na początku nadchodzącego roku. Gut!
A nowa EP Morgue Orgy pojawi się na początku nadchodzącego roku. Gut!
- Blackwinged
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
Dla mnie ostatni ich wyborny album jaki nagrali to `Plainfield Cemetery`.Szkoda,że tak już nie młócą, albo w klimatach `Deranged`, `III` czy `High On Blood`.
Destroy your life for Noisecore!
-
Rzeczywiście ballada, wolne, miażdzące tempa w sam raz na romantyczną kolację.
-
Ja uwielbiam takie wolne deathmetalowe kawałki, ktore jednak nie wskakują na doomowe pole. Bardzo mało takich kawałków wbrew pozorom.
-
W dyskografii Deranged na pewno. Numer dobry, fajnie się go słucha, pewnie będzie umieszczony na końcu by można było zaczerpnąć oddechu nim naciśnie się ponownie play.
- shesnotcominghome
- rozkręca się
trochę nie w stylu deranged ten nowy kawałek, ale całkiem spoko. ciekawe czy cała płyta będzie utrzymana w tym klimacie.
Poznaję więcej muzyków, a co za tym idzie - świat backstage'u - z czego ogromnie się cieszę.