RADIO WEREWOLF
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Lykantrop
- mistrz forumowej ceremonii
RADIO WEREWOLF
Ciekawe. Po wpisaniu "RADIO WEREWOLF MASTERFUL" na wujku google nie znalazłem ani jednego odnośnika na nasze ulubione forum. Już pal licho temat, ale w kilkunastoletniej historii tegoż miejsca nie ma ni jednopostowej wspominki o tejże ekipie. Ekipie mocno kontrowersyjnej, której w kategoriach czysto muzycznych raczej nie sposób pojmować. Nie wdając się w dyskusje dotyczące zaplecza ideologicznego spółki Schrecka skupmy się na warstwie muzycznej. Jest to iście eklektyczna mieszanka patentów znanych z NON, Death in June, darkwave, deathrock i jeszcze wielu innych, których nie ma większego sensu przytaczać, bo byłaby to wyliczanka bez końca. Właściwie to każda ich płyta to zupełnie inna historia, inne środki, rejony, etc. Dla tych co nie znają, taka chyba najbardziej klasyczna zajawka - a starszyznę forum uprasza się o zabranie głosu. Bo ciekaw jestem czy dla loży przeciwników grupy kontr Nicolas Schreck to pajac i łżekult czy też, w pewnym sensie, zapomniany ale geniusz.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- Lykantrop
Re: RADIO WEREWOLF

manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
-
- weteran forumowych bitew
No ja pierwszy raz o tym tworze słyszę
ale ten fragment sugeruje, że chyba nic nie tracę. Ale rozumiem, z opisu wnioskując, że nie powinienem się tym sugerować?Lykantrop pisze:Dla tych co nie znają, taka chyba najbardziej klasyczna zajawka -
Fairies wear boots and now you gotta believe me
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
Yeah I saw it, I saw it, I tell you no lies
- Bezdech
- weteran forumowych bitew
Słyszałem Fiery Summons ze dwa razy, to wszystko co mogę na tą chwilę powiedzieć. Słuchasz z przyjemnością, czy ze względu na ksywę?
They told them not to fear, they couldn't be prepared
Then came the day that not a single soul was spared
Then came the day that not a single soul was spared
- Lykantrop
Prawdę mówiąc to i jedno i drugie. Nie potrafię z przyjemnością słuchać już takiego "Love Conquers All", bo poziom fałszów Schrecka i Zeeny przekroczył wskaźnik dopuszczalności. Nazwa oczywiście fajna, ale poznałem tę kapelę w dobie fascynacji LaVey'em, czyli jakoś na początku pierwszej połowy lat 90. Wtedy jeszcze nie wiedziałem, że na śródstopiu i dłoni mi dżungla wyrośnie :)
Ten fragment "sugeruje" przede wszystkim, doskonały wokal w stylu Peter Murphy i spółka.Baton pisze:No ja pierwszy raz o tym tworze słyszęale ten fragment sugeruje, że chyba nic nie tracę. Ale rozumiem, z opisu wnioskując, że nie powinienem się tym sugerować?Lykantrop pisze:Dla tych co nie znają, taka chyba najbardziej klasyczna zajawka -
- Lykantrop
Z lekka mnie zaskakuje brak zainteresowania tematem ze strony gothów.
W końcu ktoś to zauważył.535 pisze:Ten fragment "sugeruje" przede wszystkim, doskonały wokal w stylu Peter Murphy i spółka.Baton pisze:No ja pierwszy raz o tym tworze słyszęale ten fragment sugeruje, że chyba nic nie tracę. Ale rozumiem, z opisu wnioskując, że nie powinienem się tym sugerować?Lykantrop pisze:Dla tych co nie znają, taka chyba najbardziej klasyczna zajawka -
-
- zaczyna szaleć
Dobre.Może mam omamy,ale słyszę tu Marka Almonda i Petera Hammilla.Obada się:-)
- twoja_stara_trotzky
btw, jest płyta, na której obaj śpiewają ;)
-
- zaczyna szaleć