MESSIAH

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
ODPOWIEDZ
535

Re: MESSIAH

11-01-2013, 15:55

Harlequin pisze: Dajmy już spokój, pasztetowa wylatuje, moje stare recenzje są zabawne, sam czasem lubie się pośmiac, ja false nie lubie, ty lubisz i jest git. jest piątek i trza sie napic browara
"Pasztetowa wylatuje" znaczy "wycofałeś", czyli jednak niestrawność? Z browarami radziłbym wobec tego uważać. W tym wieku należy dbać o żołądek. To oczywiście w ramach żartu. Proponuję nie zakładać z góry, że chcę komuś przykopać i nie interpretować każdego zdania jako atak. Zastanawiam się nad odznaczaniem wypowiedzi "fałszywych" kolorem. To dużo roboty, ale może pozwoliłoby uniknąć w przyszłości, takich wymian. Ja bardzo rzadko przekazuję złą wolę i chęć obrażenia kogokolwiek. To rośnie raczej w głowach odbiorców, przekraczając czasami granice absurdu. Zwykła manipulacja. Nie mam nic do Twoich recenzji. Ja z pewnością, nie napisałbym lepszych. Zdrowie.
Awatar użytkownika
Harlequin
mistrz forumowej ceremonii

11-01-2013, 17:03

Kitszpachlówka wycofana, niestrawność nie grozi :)

Wiem, że z dobre 80% moich recenzji to gnioty, a że DP popularne to i łatwo je wyszperać :) cóz, niektóre z tych tekstów mają kilka lat więcej niż sugeruje data publikacji, a nie mam w zwyczaju merytorycznego poprawiania tekstu - recenzja raczej odnosi sie do "aktualnych" odczuć i rzadko są one identyczne po kilku latach. Gust sie zmienił, punkt siedzenia też, horyzont muzyczny na pewno też, nie stawiam więc tych wypocin jako punktu odniesienia do tego czego słucham i co cenie teraz.

A co do Messiah, to "Choir Of Horrors" jest zdecydowanie jedną z tych pozycji, która za gówniarskich czasów zrobiła na mnie ogromne wrażenie i nie zastarzała sie ani jotę.
Maria Konopnicka

12-01-2013, 01:12

Harlequin pisze:@ Marysia K.: fajnie jest skonfrontowac swoje odczucia sprzed kilku lat z tymi teraz i fajnie, że one się zmieniają. gdyby było inaczej to byłoby niedobrze :) dlatego w przeciwieństwie np. do Ciebie nie będe sie spuszczał nad kolejną niemal identyczną płytą cannibal corpse :) to troche tak wpierdzalanie codzien na śniadanie tych samych płatków ...
W przeciwieństwie do mnie, nie masz żadnego pojęcia o nowej płycie Cannibal Corpse skoro nazywasz ją niemal identyczną... Wszystko jest kwestią osłuchania, dla osoby słabo zorientowanej w metalu wszystkie płyty i zespoły są niemal idiotyczne - dla osób, które bardziej w tym siedzą takie stwierdzenie jest niedorzeczne. Dokładnie tak samo jest z Cannibal Corpse czy Motorhead (każda ich płyta jest inna i ma swój klimat, ale ludzie mało zorientowani mają wrażenie, że nie sposób ich odróżnić).
Harlequin pisze:- streetcleaner i scum bardzo doceniłem przez lata
Harlequin pisze:- ordo ad chao do dzis nie trafia do mnie, bo po prostu to nie jest muzyka z mojej bajki,
Black metal nie dla wszystkich :)
Harlequin pisze:- false znam od nastu lat i bardzo go nie lubie. wkurwia mnie wokal, wkurwiają mnie ich melodyka, wkurwiają mnie te kwadratowe kompozycje.
Sam jesteś kwadratowy.. może podobnie jak Scum czy Streetcleaner docenisz po latach.
Harlequin pisze:jesli chcecie sie popastwic to polecam jeszcze recenzje mp. 'dawn of possession" czy "here in after" - tam jest więcej głupot :)
Nie, dziękuję - głupot zbyt dużo mam na codzień - jak napiszesz coś mądrego to daj znać, chętnie przeczytam...
Maria Konopnicka

12-01-2013, 01:19

Harlequin pisze:Hmmm... spójrz na to z perspektywy osoby, która wychowała sie raczej na techniczny, czy - jak to nazywacie - "przepitolonych" kapelach typu Dream Theater, Helloween, późniejszy Death czy Megadeth.
Lubię niektóre płyty zespołów, które wymieniłeś (Death to praktycznie wszystkie) i w niczym mi to nie przeszkadza doceniać ostatnią płytę Mayhem. Myślę, że tu chodzi o kwestie techniczne, ale bardziej o ładunek emocjonalny, który ta płyta za sobą niesie, a który nie jest do przyswojenia dla każdego. Słuchasz w ogóle black metalu? Jak widzisz kapele typu Sunn O))) ?
Harlequin pisze:mało słucham BM i po prostu tego typu granie mnie nie kręci
O widzisz! od razu Cię przejrzałem :))))
Maria Konopnicka

12-01-2013, 01:23

Triceratops pisze:Daj spokoj chlopakowi, nie jego wina, ze woli rajstopy od skorzanych spodni. Wychowal sie na homoseksualnej stronie metalu, teraz potrzebuje czasu zeby ustalic wlaciwa orientacje.
Nie wszyscy są w stanie załapać - mam kilku znajomych, którzy nigdy do skórzanych spodni nie dorośli, ba - nawet do rajtuz nie są przekonani. Tylko rajstopy i to takie cienkie. Nie wiem czy ma znaczenie na czym kto się wychował - chyba bardziej liczy się to, na czym ktoś się zatrzymał.
Awatar użytkownika
Kingu
weteran forumowych bitew

12-01-2013, 08:47

Maria Konopnicka pisze: W przeciwieństwie do mnie, nie masz żadnego pojęcia o nowej płycie Cannibal Corpse skoro nazywasz ją niemal identyczną... Wszystko jest kwestią osłuchania, dla osoby słabo zorientowanej w metalu wszystkie płyty i zespoły są niemal idiotyczne...
Napisał człowiek codziennie "osłuchujący" trzy nowe płyty :)
Awatar użytkownika
Harlequin

12-01-2013, 09:03

Maria Konopnicka pisze:W przeciwieństwie do mnie, nie masz żadnego pojęcia o nowej płycie Cannibal Corpse skoro nazywasz ją niemal identyczną... Wszystko jest kwestią osłuchania, dla osoby słabo zorientowanej w metalu wszystkie płyty i zespoły są niemal idiotyczne...
Piołunu żes sie najadł? O co kaman? :) i nie offtopuj od Messiah :)
Awatar użytkownika
Drone

12-01-2013, 11:15

Marianowi chodziło o to, że te płyty i zespoły są albo idiomatyczne, albo idiosynkratyczne. Po prostu się pomylił.
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
535

12-01-2013, 23:16

Pomyślałem , że tu będzie najlepsze miejsce dla tego kwadratowego przeboju. Nie bójmy się tego słowa PRZEBOJU.

Nasum
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

08-02-2013, 18:16

Awatar użytkownika
zawlekacz
w mackach Zła

08-02-2013, 20:06

wreszcie po ludzkich cenach, spekulanty z allegro juz nie zarobią hahahahahaha
nie ma to tamto
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

18-10-2015, 14:19

najlepsze płyty Szwajcarów do nabycia w pierwszych tłoczeniach

MESSIAH - CHOIR OF HORRORS 1 WYD NOISE 91
http://allegro.pl/messiah-choir-of-horr ... 15536.html" onclick="window.open(this.href);return false;

MESSIAH - ROTTEN PERISH 1 WYD NOISE 92
http://allegro.pl/messiah-rotten-perish ... 19243.html" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Sybir

18-10-2015, 15:36

Rotten Perish ładnie idzie - nie spodziewałem się, że może być aż tak dobrze.
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

18-10-2015, 21:38

Obrazek

Warto inwestować w dzieła sztuki! :)
Awatar użytkownika
Sybir

19-10-2015, 13:02

Ja swojego się pozbywam :D
Drone, czy to przyczynek do spekulacji? ;)
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
Awatar użytkownika
Drone

19-10-2015, 13:20

Nie, już nie sprzedaję. Posprzedawałem dublety, a przy tej okazji sprzedałem przez pomyłkę kilka płyt za dużo - myślałem, że mam je zdublowane. A te Mesjasze to jeden jest z Noise, drugi z Futurist, a trzeci też Futurist tylko że z przedziurkowanym kodem. Te z Futurist kupiłem parę lat temu w komisie płytowym (stacjonarnym) po 15 zł za sztukę.
Awatar użytkownika
knaar
rasowy masterfulowicz

19-10-2015, 17:26

Drone pisze:Nie, już nie sprzedaję. Posprzedawałem dublety, a przy tej okazji sprzedałem przez pomyłkę kilka płyt za dużo - myślałem, że mam je zdublowane. A te Mesjasze to jeden jest z Noise, drugi z Futurist, a trzeci też Futurist tylko że z przedziurkowanym kodem. Te z Futurist kupiłem parę lat temu w komisie płytowym (stacjonarnym) po 15 zł za sztukę.
Ja Rotten Perish w wersji Noise kupiłem na giełdzie płytowej w Hybrydach za 30zł. Poza tym odosobnionym przypadkiem ta giełda to porażka i szkoda czasu.
Awatar użytkownika
Najprzewielebniejszy
zahartowany metalizator

29-10-2015, 14:53

Drone pisze:Obrazek

Warto inwestować w dzieła sztuki! :)
mówisz? ;-)

Obrazek
Awatar użytkownika
Drone