Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Jejku jakie to fajne! Lider Foo Fighters, znany również z pałkerowania w innym zespole (bodajże na N.) zbiera do kupy towarzystwo w rodzaju Cronosa, Kinga Diamonda, Snake'a, Tomasza Gabriela, Wino + innych ludzi tej skali i od niechcenia nagrywa, niemalże na kolanie nagrywa wyrywający z butów rock'n'rollowo-metalowy wygar, gdzie każdy numer pisany jest pod konkretnego wokalistę (okładki też chyba nie trzeba szerzej komentować). Pewnie płytka zostanie zlekceważona bo na papierze prezentuje się jak pijacki wygłup zblazowanych gwiazd ale jest warta znacznie więcej (uwagi i pieniędzy hehe). Szkoda tylko że projekt ten miał charakter jednorazowy ale w sumie nie obraziłbym się za dwójkę bo brak panów na H. na M. i na A. trochę dokucza, więc może kiedyś...
Swoja droga, to Foo Fighters to warto w ogole sprawdzać? Z tego co slyszalem pobieznie w jakichś tam teledyskach to nie było zbyt ciekawe granie - ale może się myle?
Riven pisze:Swoja droga, to Foo Fighters to warto w ogole sprawdzać? Z tego co slyszalem pobieznie w jakichś tam teledyskach to nie było zbyt ciekawe granie - ale może się myle?
Nie mylisz się - miałem podobnie, ale wbrew sobie zakupiłem którąś ich płytę i zdania nie zmieniłem... szkoda czasu, jest tyle wspaniałej muzyki. Zappy lepiej posłuchać :)
Probot to zajebista płytka i chętnie do niej wracam. Grohl dał tutaj niezły popis - napisać wałki, które doskonale pasują do każdego z wokalistów - duża sztuka.
Riven pisze:Swoja droga, to Foo Fighters to warto w ogole sprawdzać? Z tego co slyszalem pobieznie w jakichś tam teledyskach to nie było zbyt ciekawe granie - ale może się myle?
Wierze na slowo, i w sumie dziwna sprawa - gość zaangażowany w wiele ciekawych przedsiewziec - Nirvana, Killing Joke, Probot - moznaby oczekiwać czegos fajnego, nawet jeśli w obrebie bardziej skomercjalizowanej muzyki. Zreszta najbardziej zapunktowal mi ta wypowiedzia:
Warto przynajmniej jedną płytę, czyli "The Colour and the Shape". Naprawdę fajny album - bardzo energetyczny, z masą porządnych riffów i sporą ilością hitów do nucenia przy goleniu i podczas jazdy samochodem.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel