Słuchawki kupuję..
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
- Riven
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
- Kontakt:
Re: Słuchawki kupuję..
przejde się jutro do sklepu i porównam na własne uszy jaka jest roznica, i czy jest warta zreygnowania z apki (sprawdziłem wlasnie: fajna).
this is a land of wolves now
- Morph
- mistrz forumowej ceremonii
- Kontakt:
MP3store? Łódź czy Wszawa? W Łodzi są w miarę kumaci.
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Riven
- Kontakt:
Jeszcze zdecyduje - albo mp3 store w warszawie, albo jakiś audiopolis, w zaleznosci od tego gdzie będą mieli na stanie. Serio, ta apka fajna. Można bardzo pokonfigurowac co robia sekwencje nacisniec, long-press itp. itd. Lacznie pod jednym przyciskiem masz 7 funkcji.
https://play.google.com/store/apps/deta ... bnRyb2wiXQ..
https://play.google.com/store/apps/deta ... bnRyb2wiXQ..
- Riven
- Kontakt:
Ale beka z Sony. Kupiłem te słuchawki i jak je podłączam to wyświetla headset not supported I nara :d przerazilem się ze one są jakieś z dupy, ale okazuje się, że to wina xperii która ma ten problem z wieloma słuchawkami. Na szczęście sprawdziłem w necie i z s2 współpracują ponoć normalnie. Dobrze, że jutro odbieram go z serwisu.
- Sybir
Uno pytanie: czy ktoś z was używa/-ł AKG K512, K514 lub K540?
nicram pisze:Antichrist niszczy UaFM w pięć sekund.
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Sybir
Podbijam topic, tym razem chodzi mi o AKG K518 - ktoś może mi o nich coś powiedzieć? I gdzie jest Morphu, człowiek od słuchawek? :D
Triceratops pisze:szczepic sie mozna na rzadko mutujace i w miare stale genetycznie wirusy, jak gruzlica, krztusiec, blonica czy np koklusz
- Morph
- Kontakt:
Morphu jest od dobrego roku użytkownikiem kolumn po 60 kg sztuka wspartych przyzwoitym wzmakiem i sra rzadkim kałem na słuchawki. Bas trzebiący trzewia "tojeto".
No chyba że macie do wydania +/- 1500 złociszy na dokanałówki, wtedy możemy pogadać :D
No chyba że macie do wydania +/- 1500 złociszy na dokanałówki, wtedy możemy pogadać :D
- Riven
- Kontakt:
fajne, tylko nie moge znalezc swojej pary ;( gdzies polozylem i nie wiem gdzie :(.Sybir pisze: AKG K518
mocny bas. jak dla mnie jedyny minus to fakt ze za długo nie można ich mieć na glowie, bo jednak dość mocno sciskaja. tak po 2 h trzeba odpocząć. a, no i ta normalna, niepedalska wersja kolorystyczna, ma strasznie dlugi kabel.
a te Jays One + całkowicie spelnily moje oczekiwania - jak na moje to brzmienie jest ok, sa wygodne, kabel faktycznie się nie placze no i kontrolka do androida spoko (choć moglaby trochę lzej chodzic - momentami nie zaskakuje).
- Sybir
Zatem zgłoszę się do Ciebie w okolicach 10 lutego ;)Morph pisze:No chyba że macie do wydania +/- 1500 złociszy na dokanałówki, wtedy możemy pogadać :D
Kolory K518 faktycznie, takie nie za bardzo twarzowe :D Ale skoro jest głos na tak, to jutro sobie w mp3store sprawdzę, tym bardziej że cena ciekawa.
Ostatnio zmieniony 18-01-2013, 22:46 przez Sybir, łącznie zmieniany 1 raz.
- NocnyKomboj
- zaczyna szaleć
Ja mam do wydania ~1k i właśnie się przymierzam do se425. Znajdzie się coś lepszego dźwiękowo (na pewno) i równie solidnego (wątpię) w tej cenie?Morph pisze:No chyba że macie do wydania +/- 1500 złociszy na dokanałówki, wtedy możemy pogadać :D
E Pluribus Anus
- Morph
- Kontakt:
Man, jak rozwagujesz Shure'y to jednak polecam obadanie Westone'ów. Sprawdzałem Westome UM3X vs. Shure SE425 (w ramach kompromisu) i SE535 vs. Westone 4R (w ramach faktycznego zakupu). Shure'y grają "dziwnie", tzn. koncentrują większość mocy w środku, ani to basu specjalnie nie ma, ani góry. Z nowych topowych modeli na pewno bym jeszcze sprawdził Ultimate Ears UE900.NocnyKomboj pisze:Ja mam do wydania ~1k i właśnie się przymierzam do se425. Znajdzie się coś lepszego dźwiękowo (na pewno) i równie solidnego (wątpię) w tej cenie?Morph pisze:No chyba że macie do wydania +/- 1500 złociszy na dokanałówki, wtedy możemy pogadać :D
Ale - tu disclaimer - takiej kasy NA PEWNO nie wydawałbym w ciemno. Ze swojej strony niesamowicie polecam Westone, zarówno UM3X jak i 4R, ale jednak wydawani 1K+ złotych poprzedziłbym odsłuchem.
ED: Jeśli chodzi o solidność, to IMO Westone dużo Shure'om nie ustępuje.
- Riven
- Kontakt:
Sprawdzalem kilka modeli z podobnego przedzialu cenowego i te były zdecydowanie najlepsze jeśli chodzi o jakość dzwieku. Fajnie się na nich sluchalo Techno Animal, no kurwa, gdzie ja je polozylem ??Sybir pisze: Kolory K518 faktycznie, takie nie za bardzo twarzowe :D Ale skoro jest głos na tak, to jutro sobie w mp3store sprawdzę, tym bardziej że cena ciekawa.
- Sybir
Techno Animal - a Mitochondrion dobrze na tym pojedzie? ;)Riven pisze:Sprawdzalem kilka modeli z podobnego przedzialu cenowego i te były zdecydowanie najlepsze jeśli chodzi o jakość dzwieku. Fajnie się na nich sluchalo Techno Animal, no kurwa, gdzie ja je polozylem ??Sybir pisze: Kolory K518 faktycznie, takie nie za bardzo twarzowe :D Ale skoro jest głos na tak, to jutro sobie w mp3store sprawdzę, tym bardziej że cena ciekawa.
Sybir pisze:Podbijam topic, tym razem chodzi mi o AKG K518 - ktoś może mi o nich coś powiedzieć? I gdzie jest Morphu, człowiek od słuchawek? :D
Ja mam te słuchawy, będzie już ponad rok. Nie jestem specem od tych spraw, ale kurwa sprawują się wyśmienicie + są wytrzymałe. Jedyny ból to taki, że po ponad godzinie słuchania trochę boli głowa (mocarny zacisk maja te AKGi) i trzeba zrobić przerwę, ale za to nie powiem - dobrze leżą, można wyregulować nawet pod duży łeb (np. mój)
edit: no i jak dla mnie, zajebiscie słucha się na nich nie-metalowej muzy, riven dał dobry przykład z tym techno animal (zabawne, bo dobrze pamiętam, że TA to była pierwsza muza jaką odsłuchałem na tych słuchawkach i było 'kurwa mać, gdzie szczęka?')
Ostatnio zmieniony 19-01-2013, 00:09 przez Cthulhu, łącznie zmieniany 2 razy.
- Riven
- Kontakt:
ano, są pancerne.
sybir, nie znam tego zespołu, ale myślę że będzie coś słychać
sybir, nie znam tego zespołu, ale myślę że będzie coś słychać
-
- w mackach Zła
Dobrze, sluchalem na nich debiutu ;) ja pamietam jak sie na nie przesiadlem z jakich gownianych creativow za 40 zl i odpalilem Slavestate :pSybir pisze:Techno Animal - a Mitochondrion dobrze na tym pojedzie? ;)Riven pisze:Sprawdzalem kilka modeli z podobnego przedzialu cenowego i te były zdecydowanie najlepsze jeśli chodzi o jakość dzwieku. Fajnie się na nich sluchalo Techno Animal, no kurwa, gdzie ja je polozylem ??Sybir pisze: Kolory K518 faktycznie, takie nie za bardzo twarzowe :D Ale skoro jest głos na tak, to jutro sobie w mp3store sprawdzę, tym bardziej że cena ciekawa.
z tym bolem glowy to bym nie przesadzal, potrafie chodzic w nich 4 h na miescie i jakos nie czuje zeby mnie jakos strasznie bolalo :p inna sprawa, ze w lato jest w nich troche goraco :p
- Sybir
;____;Riven pisze:sybir, nie znam tego zespołu
Dzięki za opinie, jutro być może je przetestuję i - jeszcze większe być może - zabiorę do domu.
-
- w mackach Zła
Tez kupowalem w mp3store (na poczatku nie moglem tam trafic :p). po ile teraz chodza?
- Sybir
215, w internetach nawet mniej.
-
- w mackach Zła
E, to w sumie za tyle samo ja kupilem. A mam juz prawie 2,5 roku :)Sybir pisze:215, w internetach nawet mniej.