ENFORCER (Swe)

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

Re: ENFORCER (Swe)

30-01-2013, 20:03

Całość już dostępna do wypożyczenia.
Niby rzecz oczywista, że to jedynie popłuczyny po klasyce, ale jakoś mam słabość do tego typu grania:
- nóżka sama chodzi.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Lykantrop
mistrz forumowej ceremonii

30-01-2013, 20:09

Jo tyż mam słabość do takiego grania i nie wiem po bo to bicie piany. Zgrabna zżyna z NWOBHM, zagrana z dużym polotem i dobrym warsztatem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Karkasonne

30-01-2013, 20:11

Jeden kawałek bardzo lubię, "We live for the night". Reszta taka że można posłuchać, można nie posłuchać.
death_to_all
zaczyna szaleć

30-01-2013, 20:13

ehh, słabe to. In Solitude zjada to na sniadanie.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-01-2013, 20:15

ryszard pisze:Całość już dostępna do wypożyczenia.
Niby rzecz oczywista, że to jedynie popłuczyny po klasyce, ale jakoś mam słabość do tego typu grania:
- nóżka sama chodzi.
Jezu, jakie gówno :DDD.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

30-01-2013, 20:15

Lykantrop pisze:Jo tyż mam słabość do takiego grania i nie wiem po bo to bicie piany. Zgrabna zżyna z NWOBHM, zagrana z dużym polotem i dobrym warsztatem.
Dokładnie.
Nikt przecież na siłę nie wciska ich na piedestał, obok absolutnych kamieni węgielnych w tym gatunku. Niesmak może jedynie budzić sytuacja, w której ktoś pokusi się o przesadzoną gloryfikację, nieznając jednocześnie pierwowzoru, z którego czerpią panowie z Enforcer, ale taka sytuacja, o ile mi wiadomo, miejsca raczej nie ma.
Osobiśćie pewnie zrobię jak w przypadku poprzednich płyt: poczekam, aż pojawi się nowa na allegro w okolicy 25 zł, kupię i z radością kilka razy przesłucham, bez żadnych wyrzutów sumienia, że zmarnowałem czas :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

30-01-2013, 20:17

Nerwowy pisze:
- nóżka sama chodzi.
Pierdolisz :)
Casus ostatniego Grand Magus - zajebista wiocha :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Zenek
weteran forumowych bitew

30-01-2013, 20:19

Nowa płyta? Poprzednia była całkiem do rzeczy, porządny heavy metal.
Obrazek
Awatar użytkownika
Lykantrop

30-01-2013, 20:21

No właśnie. Jeśli ktoś jest maniakiem NWOBHM to nie wiem jak mu może Enforcer nie podejść. Jedyne co mnie może w tych kolesiach wkurwiać to ich megalomania w wywiadach.
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-01-2013, 20:21

ryszard pisze:
Nerwowy pisze:
- nóżka sama chodzi.
Pierdolisz :)
Casus ostatniego Grand Magus - zajebista wiocha :)
Wszystko się zgadza, nie jestem w stanie zdzierżyć GM po Iron Will. Chociaż jeden numer z ostatniej mi robi: Fakt, że wiocha na maksa ;D.
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

30-01-2013, 20:24

Lykantrop pisze:No właśnie. Jeśli ktoś jest maniakiem NWOBHM to nie wiem jak mu może Enforcer nie podejść. Jedyne co mnie może w tych kolesiach wkurwiać to ich megalomania w wywiadach.
No nie, aż takim maniakiem nie jestem żeby się przez ich wywiady przekopywać :) a co takiego gadają? coś jak Turbonegro tj. "We saved rock n roll all on our own and forced the toll on rock n roll we saved rock n roll with our bare hands we saved that god damned rock n roll" ? :)
That's what she said !
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

30-01-2013, 20:27

Nerwowy pisze:Wszystko się zgadza, nie jestem w stanie zdzierżyć GM po Iron Will. Chociaż jeden numer z ostatniej mi robi: Fakt, że wiocha na maksa ;D.
bo masz tzw. bad attitude :)
oceniasz ich przez pryzmat poprzednich albumów, których czar i klimat już nie wróci - ja ich znam od debiutu i ich drugi album, dla wielu najlepsze dokonanie, był też niemałym szokiem i przeskokiem stylistycznym, co nie przeszkadzało mi go docenić. trzeba podwinąć rajtuzy, natapirować włosy i ściskać jaja w walce o heavy metal ;)
That's what she said !
Awatar użytkownika
Lykantrop

30-01-2013, 20:28

ryszard pisze:
Lykantrop pisze:No właśnie. Jeśli ktoś jest maniakiem NWOBHM to nie wiem jak mu może Enforcer nie podejść. Jedyne co mnie może w tych kolesiach wkurwiać to ich megalomania w wywiadach.
No nie, aż takim maniakiem nie jestem żeby się przez ich wywiady przekopywać :) a co takiego gadają? coś jak Turbonegro tj. "We saved rock n roll all on our own and forced the toll on rock n roll we saved rock n roll with our bare hands we saved that god damned rock n roll" ? :)
Już dokładnie nie pamiętam, w którymś Hardrockerze był z nimi wywiad i każda odpowiedź była na zasadzie "a my jesteśmy najlepszym zespołem ze Szwecji i w ogóle mamy najdłuższe fiuty w całej galaktyce". Nastoletnie siurki, którym woda sodowa uderzyła do łba, bo podpisali kontrakt i znaleźli się na okładkach paru magazynów. Ale całe szczęście, cały czas robią dobrą muzę, a ja wywiadów z nimi nie muszę już więcej czytać :)
death_to_all pisze:ehh, słabe to. In Solitude zjada to na sniadanie.
LOL. Dwie, prawie identycznie kapele i jakie zróżnicowanie opinii :D
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

30-01-2013, 20:32

ryszard pisze:
Nerwowy pisze:Wszystko się zgadza, nie jestem w stanie zdzierżyć GM po Iron Will. Chociaż jeden numer z ostatniej mi robi: Fakt, że wiocha na maksa ;D.
bo masz tzw. bad attitude :)
oceniasz ich przez pryzmat poprzednich albumów, których czar i klimat już nie wróci - ja ich znam od debiutu i ich drugi album, dla wielu najlepsze dokonanie, był też niemałym szokiem i przeskokiem stylistycznym, co nie przeszkadzało mi go docenić. trzeba podwinąć rajtuzy, natapirować włosy i ściskać jaja w walce o heavy metal ;)
Nie o taki heavy metal walczyłem, cóż poradzić ;).
Awatar użytkownika
ryszard
postuje jak opętany!

30-01-2013, 20:40

Ewidentnie za słabo jaja ściskałeś. :)

Poleciała cała płyta - spokojnie na poziomie poprzedniej, może nawet ciut lepsza. Wyjebać instrumental ("crystal suite" LOL) skrócić "Silent Hour / The Conjugation" i wyszłaby zajebista EP-ka.
That's what she said !
Awatar użytkownika
Herne the Hunter
postuje jak opętany!

30-01-2013, 21:30

Lykantrop pisze:LOL, zwickau power metal o smokach i kapelę w deseń NWOBHM wrzucić do jednego wora, gratuluję. Między Rhapsody, a Angel WItch też pewnie nie słyszysz różnicy?
Wokalnie nie widzę specjalnych różnic, w obu przypadkach, tj. Hammerfall i Enforcer. Wokal jest zwyczajnie słaby i bez charyzmy, no po prostu przyrodzenie mięknie jak się tego słucha. Nieważne jak bardzo różnią się teksty, czy są o smokach czy też o czym innym. Jak już mowa o wokalistach, to oczywista sprawa, że wokalista Rhapsody of Fire również jest bardzo słaby, choć ja muzycznie mam akurat pewną słabość, jakkolwiek możesz to oceniać, takie guilty pleasure przy świadomości słabego wokalu.
Conan! What is best in life? Conan: To crush your enemies, see them driven before you, and to hear the lamentation of their women
Maria Konopnicka

30-01-2013, 23:24

Herne the Hunter pisze:Wokalnie nie widzę specjalnych różnic, w obu przypadkach, tj. Hammerfall i Enforcer.
Postaraj się może posłuchać zamiast patrzeć. :)
Herne the Hunter pisze:Wokal jest zwyczajnie słaby i bez charyzmy, no po prostu przyrodzenie mięknie jak się tego słucha.
Współczuję...
Herne the Hunter pisze:Jak już mowa o wokalistach, to oczywista sprawa, że wokalista Rhapsody of Fire również jest bardzo słaby, choć ja muzycznie mam akurat pewną słabość, jakkolwiek możesz to oceniać, takie guilty pleasure przy świadomości słabego wokalu.
Są takie chwile gdy zastanawiam się:

Ile kurwa Ty masz w ogóle lat?
est

30-01-2013, 23:38

Będę słuchał tego w maju na wycieczce do Kotliny Kłodzkiej.
Awatar użytkownika
black_lava
rasowy masterfulowicz

12-04-2013, 18:47

zabiła mnie na ta nowa płyta, szczególnie take me out of this nightmare! lalala
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Awatar użytkownika
Only_True_Believers
rasowy masterfulowicz

11-10-2013, 17:10

doskonały zespól i same doskonałe płyty, wracam do nich regularnie.
Black metal is the last bastion of white people culture. Everything else has been degenerated.
ODPOWIEDZ