DARKTHRONE
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Olo
- rasowy masterfulowicz
- Kontakt:
Re: DARKTHRONE
Follower followerem... kwestia jest taka, że Fanriz wcale nie uważa przecież, że "wynalazł zegarek na strychu u Niemca" tylko zwraca uwagę, że ludzie przestali patrzeć na zegarek i trzeba ludziom przypomnieć jak się odczytuje na nim godziny. Na pewno nie powoduje to już takiego opadu szczęki jak nagranie "A blaze in the northern sky", ale dwa razy do tego samego lasu się nie wchodzi.
Oczywiście nasz polski podwarszawski Maria rozpoczął tą krucjatę na wiele lat przed Fenrizem. Niestety pies z kulawą nogą nie trącił nigdy jego zachwytów nad "czwartą ligą jakiegoś heavy metalowego gówna". Teraz norweski wizjoner powinien wszystkich swoich obecnych fanatyków wysłać do Marii na wycieranie kurzu na jego półkach z płytami.
;)
Oczywiście nasz polski podwarszawski Maria rozpoczął tą krucjatę na wiele lat przed Fenrizem. Niestety pies z kulawą nogą nie trącił nigdy jego zachwytów nad "czwartą ligą jakiegoś heavy metalowego gówna". Teraz norweski wizjoner powinien wszystkich swoich obecnych fanatyków wysłać do Marii na wycieranie kurzu na jego półkach z płytami.
;)
Życie światów jest ryczącą rzeką, ale Ziemia jest sadzawką i stawem.
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
Znak zagłady jest wypisany na waszych czołach – jak długo będziecie się opierać ukłuciom szpilek?
- Herezjarcha
- w mackach Zła
No nie wiem czy w interpretacji Ola ten zegarek jest rzeczywiście na miejscu (chyba, że słoneczny) raczej klepsydra by pasowała. I spójrzmy prawdzie w oczy: On robi to już piątą płytą z kolei, to ma być pomysł na siebie? Czy może maskowanie jego braku? Prawdziwy wizjoner cofa się by tak naprawdę zrobić krok do przodu. Tak właśnie było na "A Blaze..."
- Drone
- mistrz forumowej ceremonii
Tak, Olo słusznie pisze, to właśnie chodzi o to, że każdy teraz uważa, że i tak to wszystko wiedział. A Fenriz ma ten dar, że potrafi uwypuklić rzeczy, które są cały czas w polu wiedzenia innych, ale niesłusznie uważane (zgodnie ze sztampowym i wygodnickim myśleniem) za czwartoligowe (jak właśnie AGENT STEEL).
Przegrana jest na wyciągnięcie ręki.
-
kiepski trolling man.Drone pisze:Może raczej tak:[V] pisze:a jaki jest Twój? Skeptics Apocalypse>Ride the Lightning?
HA HA HA
"Unstoppable Force" >>>>> "Ride The Lightning"
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
- w mackach Zła
dlaczego? jak na kogoś kto za klasykę deathmetalu uważa "Human" Death a żadnego albumu Krisiun to nic dziwnego takie opinie ;)[V] pisze:kiepski trolling man.Drone pisze:Może raczej tak:[V] pisze:a jaki jest Twój? Skeptics Apocalypse>Ride the Lightning?
HA HA HA
hehehe, przeczytałem dopiero ten wywiad z Fenrizem - wychodzi, że jest bardzo czuły na punkcie swojej osoby, oburza się na krytykę i ma mocno przerośnięte ego :))) Może miał po prostu zły dzień ? :) A prawda jest taka, że tym metalem to zaczął się interesować dopiero kilka lat temu, a teraz pozuje na największego oldskulowca i kolekcjonera na świecie :)) Na początku lat 90-tych gdy ja wycierałem bieżnik na swoich oponach od roweru by kupować ukochane albumy to on ganiał po lesie z plakatówką na twarzy i obrażał w wywiadach całą oficjalną scenę metalową. Gdy w połowie lat 90-tych moje linie papilarne były odbite na każdej płycie z muzyką metalową w każdym sklepie muzycznym, w promieniu 100 km od mojego domu, Fenriz udzielał się jako didżej, słuchał techno i deklarował w wywiadach, że scena metalowa go nie interesuje. Gdy na przełomie wieków zebrałem już kilka tysięcy płyt i z wypiekami na twarzy ściągałem sobie płyty z heavy metalem i thrashem z lat 80-tych Fenriz biegał na nartach po lesie i pił piwo przy ognisku. I raptem ok. roku 2005 gdy zakończyłem zbieranie VIII ligi heavy metalu z lat 80-tych z malowanymi kredkami świecowymi rycerzami i smokami, a moja kolekcja liczyła już naście tysięcy objawił się Fenriz jako maniakalny fan i kolekcjoner, jarający się EXCITER, AGENT STEEL, RAZOR czy sceną NWOBHM, słuchający Uriah Heep od roku 1972 :)))
dziękuję, dziękuję ...

Olo pisze: Oczywiście nasz polski podwarszawski Maria rozpoczął tą krucjatę na wiele lat przed Fenrizem. Niestety pies z kulawą nogą nie trącił nigdy jego zachwytów nad "czwartą ligą jakiegoś heavy metalowego gówna". Teraz norweski wizjoner powinien wszystkich swoich obecnych fanatyków wysłać do Marii na wycieranie kurzu na jego półkach z płytami.
;)
dziękuję, dziękuję ...

@Drone Już któryś raz piszesz o czwartoligowym Agent Steel, chociaż jedyną osobą która ich tak określiła to Ty sam. Uspokój trochę.
To żaden dar - po prostu przez lata zapracował na szacunek u ludzi, a później w dość umiejętny sposób zbudował sobie wizerunek metalowego konesera i znawcy, który wszystko w życiu słyszał i wszystko zna od zawsze. Coś jak Trotzky tylko, że na większą skalę :)Drone pisze:Tak, Olo słusznie pisze, to właśnie chodzi o to, że każdy teraz uważa, że i tak to wszystko wiedział. A Fenriz ma ten dar, że potrafi uwypuklić rzeczy, które są cały czas w polu wiedzenia innych, ale niesłusznie uważane (zgodnie ze sztampowym i wygodnickim myśleniem) za czwartoligowe (jak właśnie AGENT STEEL).
- Drone
Przebija z Ciebie żal, że nie jesteś Fenrizem. Po prostu trzeba było nagrać "A Blaze..." zamiast niego i byłoby po krzyku :)
Oj, czyżby rozłam w forumowej dwuosobowej frakcji wyznawców Agent Steel? Może być ostro!
Jeśli miałbym już mieć żal, że kimś nie jestem to wolałbym być Rocco Siffredi, albo chociaż Tommem Lee czy Gene Simmonsem :)Drone pisze:Przebija z Ciebie żal, że nie jesteś Fenrizem.
ale ja nie krytykuję jego muzycznego dorobku, tylko tę kukłę, którą teraz z siebie robi. Z drugiej strony mi to zupełnie wisi - nie interesuje mnie ani to co robi teraz Darkthrone, ani jego paplanina w wywiadach - ciągle do wyrzygania taka sama... Owszem początkowo to było zabawne, ale szybko przestało mnie to bawić bo nie dostrzegam w tym szczerości....Drone pisze: Po prostu trzeba było nagrać "A Blaze..." zamiast niego i byłoby po krzyku :)
Inna sprawa, że nie znam gościa i niewykluczone, że jestem w błędzie i jest rzeczywiście prawdziwym maniakiem i słucha od 1972 roku . :)
to żadna frakcja - ja Agent Steel słucham od początku lat 90-tych, a Drone odkrył ich w ubiegłym tygodniu po przeczytaniu wywiadu ze swoim guru :)))Karkasonne pisze:Oj, czyżby rozłam w forumowej dwuosobowej frakcji wyznawców Agent Steel? Może być ostro!
Choć przecież nawet na tym, jak to mówią, największym osiągnięciu Darkthrone "rzeźbią" z Autopsy, aż miło...Olo pisze:Follower followerem... kwestia jest taka, że Fanriz wcale nie uważa przecież, że "wynalazł zegarek na strychu u Niemca" tylko zwraca uwagę, że ludzie przestali patrzeć na zegarek i trzeba ludziom przypomnieć jak się odczytuje na nim godziny. Na pewno nie powoduje to już takiego opadu szczęki jak nagranie "A blaze in the northern sky",
- Drone
A ja właśnie uważam, że jest zupełnie szczery i naturalny. Odpowiedzi bez kalkulacji i dystansu - to jest to, co tak niektórym przeszkadza, bo burzy stereotypy. Jak to? AGENT STEEL? Przecież nigdy nikt nam o tym nie powiedział :)Maria Konopnicka pisze: ale ja nie krytykuję jego muzycznego dorobku, tylko tę kukłę, którą teraz z siebie robi. Z drugiej strony mi to zupełnie wisi - nie interesuje mnie ani to co robi teraz Darkthrone, ani jego paplanina w wywiadach - ciągle do wyrzygania taka sama... Owszem początkowo to było zabawne, ale szybko przestało mnie to bawić bo nie dostrzegam w tym szczerości....
Inna sprawa, że nie znam gościa i niewykluczone, że jestem w błędzie i jest rzeczywiście prawdziwym maniakiem i słucha od 1972 roku . :)
- Drone
Zgadzam się roboczo z tą hipotezą. Zobaczmy, co z tego wyniknie :)Maria Konopnicka pisze:to żadna frakcja - ja Agent Steel słucham od początku lat 90-tych, a Drone odkrył ich w ubiegłym tygodniu po przeczytaniu wywiadu ze swoim guru :)))Karkasonne pisze:Oj, czyżby rozłam w forumowej dwuosobowej frakcji wyznawców Agent Steel? Może być ostro!
Czy ja wiem? To się układa w jedną spójną całość.[V] pisze:kiepski trolling man.Drone pisze:Może raczej tak:[V] pisze:a jaki jest Twój? Skeptics Apocalypse>Ride the Lightning?
HA HA HA
Fas 10/10 > Rib 8/10
Cathedral > Candlemass
jeden numer z nowej płyty Darkthrone > wszystkie, słabo się broniące, numery z Target Earth
Nie jestem lekarzem, ale wyraźnie widzę tutaj niedoleczoną grypę z powikłaniami, niestety.
-
ale Marianowi trzeba oddać:pałował się nad tymi speed metalami tutaj na długo zanim bardziej znani didżeje z norwegii zaczęli to wynosić na ołtarze.Marian nie musi za nic przepraszać.a nam pozostaje tylko kupować reedycje IRON ANGEL i HOLOCAUST.
\M/
\M/
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Napisz lepiej, że drażni Cię, że on dorwał to na nocniku, a Twój nocnik, był wtedy jeszcze w fazie projektu...Maria Konopnicka pisze:...a moja kolekcja liczyła już naście tysięcy objawił się Fenriz jako maniakalny fan i kolekcjoner, jarający się EXCITER, AGENT STEEL, RAZOR czy sceną NWOBHM, słuchający Uriah Heep od roku 1972 :)))
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Ludzie coście się tak posrali z tym Agent Steel? Spodobało się (nieważne czy 25 lat czy tydzień temu) komuś - to niech sobie słucha i pieje na ich cześć. Istotą problemu jest miałkość dzisiejszego Darkthrone. Ich wycofanie się z grupy szturmowej i bezpieczne zadekowanie na tyłach w kwatermistrzostwie.
Pieje jest tutaj doskonałym określeniem.Herezjarcha pisze:Ludzie coście się tak posrali z tym Agent Steel? Spodobało się (nieważne czy 25 lat czy tydzień temu) komuś - to niech sobie słucha i pieje na ich cześć. Istotą problemu jest miałkość dzisiejszego Darkthrone. Ich wycofanie się z grupy szturmowej i bezpieczne zadekowanie na tyłach w kwatermistrzostwie.