Nowe seriale

Wszystkie chwyty dozwolone - od "Begotten" po "Wejście smoka".

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

ODPOWIEDZ
streetcleaner
rasowy masterfulowicz

Re: Nowe seriale

20-02-2013, 19:04

Jestem po 9 odcinkach i jak dla mnie bardzo daje radę, wciągnąłem się mocno - wielka przyjemność patrzeć na skurwiela jakiego gra Kevin Spacey. Generalnie siła tej serii tkwi w dialogach i monologach (pomimo niekiedy wrzącej teatralności).

Such a waste of talent. He chose money over power. In this town, a mistake nearly everyone makes. Money is the Mc-mansion in Sarasota that starts falling apart after 10 years. Power is the old stone building that stands for centuries. I cannot respect someone who doesn't see the difference

Obrazek
Awatar użytkownika
Block69
zahartowany metalizator

21-02-2013, 09:05

0ms pisze:Obejrzalem Sherlock i calkiem to fajne, szczegolnie drugi sezon. Moriarty taki sobie, ale ogolnie nie ma porownania z calym serialowym scierwem rodem z USA z ostatnich kilku lat
Dobre to było. Poziom cały czas wzrasta. Mam nadzieje, że ten 3 sezon szybko skończą.
PENIS METAL
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

24-02-2013, 19:40

streetcleaner pisze:Obrazek
Jedno zdjęcie wystarczyło, lecę ściągać. ;) no dobra, zalinkowany artykuł też przeczytałem
[V]
mistrz forumowej ceremonii

24-02-2013, 19:42

jw
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
DCI Hunt

24-02-2013, 20:11

ja na razie mam co oglądać, ale fota tez mnie przekonała. Kevin Spacey mistrz.
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

25-02-2013, 21:58

Pięć sezonów "The Wire" minęło, jak z bicza strzelił. Pierwszy chyba jednak najlepszy, co nie znaczy, że reszta nie-zajebista. Wikipedia donosi o jakichś prequelach dotyczących młodych Prop-Joe, Omara oraz historii spotakania McNulty'ego i Bunka. Warto se dupę zawracać? Bo na złodziejskich stronach jest do zdarcia to w pakiecie "The Wire Specials", zawierającym coś jeszcze (pewnie dodatki z DVD[?]). Widział który?
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
witchfinder
weteran forumowych bitew

25-02-2013, 22:28

83koper83 pisze:Wikipedia donosi o jakichś prequelach dotyczących młodych Prop-Joe, Omara oraz historii spotakania McNulty'ego i Bunka.
A na jakimś youtubie tego nie ma? Takie króciutkie, 2 minutowe filmiki, nawet zabawne ;)

Edit:
No, oczywiście miałem rację ;) Klik.
O tempora, o mores! ||| HARDCORE JP OGIEŃ JP
Awatar użytkownika
Skaut

25-02-2013, 22:39

Na razie obejrzałem dwa odcinki i jest dobrze. Podoba mi się intryga, nieco mi się z "Idami Marcowymi" skojarzyła, tyle, że tutaj jest to oczywiście na szerszą skalę zakrojone. Kevin Spacey znakomicie, jego filmowa żona także. Klimat Finchera mocno wyczuwalny, widać że sprawdza się również w krótszych metrażach.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

25-02-2013, 23:44

Ja jestem minutę po pierwszym odcinku i zapowiada się zajebiście. A Spacey oczywiście:
DCI Hunt pisze:mistrz.
[V]

26-02-2013, 12:47

kakademona pisze:zaczałem własnie "damages" po 9 odcinkach jestem na tak

yes.bardzo fajne.ale JUSTIFIED najlepsiejsze.mogliby jeszcze zrobić z 200 sezonów;))
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

27-02-2013, 02:06

No i niestety, "The Walking Death" wpadło w dołek. Był to niegdyś obiektywnie słaby serial dostarczający jednak frajdy fanom apokaliptyczno-gnilnych klimatów, teraz to po prostu słabizna. Ostatnie trzy odcinki to straszny zawód.
A tak w ogóle, może mi umknęło, może było wyjaśnione, ale co za różnica, czy kogoś zombiak ugryzie, skoro wszyscy są zakażeni wirusem?:D
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
Deviant
w mackach Zła

27-02-2013, 08:14

83koper83 pisze:No i niestety, "The Walking Death" wpadło w dołek. Był to niegdyś obiektywnie słaby serial dostarczający jednak frajdy fanom apokaliptyczno-gnilnych klimatów, teraz to po prostu słabizna. Ostatnie trzy odcinki to straszny zawód.
A tak w ogóle, może mi umknęło, może było wyjaśnione, ale co za różnica, czy kogoś zombiak ugryzie, skoro wszyscy są zakażeni wirusem?:D
Fakt,coraz słabszy ten serial się robi.A różnica jest taka,że jak zombiak ugryzie to jesteś już jego kolegą za życia,a jak umrzesz śmiercią naturalną to przez wirusa odradzasz się jako zombie :)
Awatar użytkownika
Skaut

02-03-2013, 20:50

streetcleaner pisze: Obrazek
Jestem po 8 odcinkach i trzeba przyznać, że im dalej, tym piękniej się ten serial rozkręca. Scena w wannie z Peterem Russo - mistrzowska. Z odcinka na odcinek wychodzi z Underwooda coraz większy skurwiel, a dialogi i formy szantażu robią się coraz ciekawsze. Zdecydowanie polecam jeśli ktokolwiek miał jeszcze wątpliwości.
Coś tam było! Człowiek!
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

Re:

02-03-2013, 21:10

Skaut pisze:
streetcleaner pisze: Obrazek
Z odcinka na odcinek wychodzi z Underwooda coraz większy skurwiel, a dialogi i formy szantażu robią się coraz ciekawsze.
Dokładnie, jestem po szóstym odcinku i już sprawa z cegłą była mocna (choć od początku wyglądało to na dość oczywiste zagranie). ;)
Awatar użytkownika
83koper83
rasowy masterfulowicz

03-03-2013, 09:48

Jestem po trzech i chcę więcej. Choć miałem chwilę zwątpienia, bo w pierwszym odcinku powiało chujem w długim dialogu między małżeństwem:D
Kerosene keeps me warm.
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

03-03-2013, 15:00

Może poza sentymentalnym odcinkiem ze szkołą kadetów wszystkie odcinki trzymają poziom. Tak z czystej ciekawości - ktoś wie czy wersja brytyjska dużo się różni?
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
Cthulhu

03-03-2013, 15:19

W temacie seriali polecam tą szwedzko-duńską produkcję

Obrazek

The Bridge is a Scandinavian crime drama television series, co-produced by Danmarks Radio and Sveriges Television. The series follows a police investigation following the discovery of a dead body on the bridge connecting Denmark and Sweden.

Jeśli lubicie skandynawskie kryminały, serial was pochłonie. Produkcja i techniczny poziom wykonania serialu są bez zarzutu, palce maczało tu BBC więc nie ma lipy. Od pierwszych minut udziela się ten specyficzny skandynawski chłód jaki panuje w relacjach międzyludzkich. Postaci są nieoczywiste, potrzeba czasu żeby wczuć się w ich sytuacje, wyczuwa się w tym zupełnie inną manierę aktorską i styl gry w przeciwieństwie do np. amerykańskich seriali. Bardziej wymagające, ale też - jak dla mnie - sprawia to więcej satysfakcji.

Drugi sezon ma ruszyć na jesień tego roku.
Awatar użytkownika
Jaro 71
zaczyna szaleć

03-03-2013, 15:30

Cthulhu pisze:W temacie seriali polecam tą szwedzko-duńską produkcję

Obrazek

The Bridge is a Scandinavian crime drama television series, co-produced by Danmarks Radio and Sveriges Television. The series follows a police investigation following the discovery of a dead body on the bridge connecting Denmark and Sweden.

Jeśli lubicie skandynawskie kryminały, serial was pochłonie. Produkcja i techniczny poziom wykonania serialu są bez zarzutu, palce maczało tu BBC więc nie ma lipy. Od pierwszych minut udziela się ten specyficzny skandynawski chłód jaki panuje w relacjach międzyludzkich. Postaci są nieoczywiste, potrzeba czasu żeby wczuć się w ich sytuacje, wyczuwa się w tym zupełnie inną manierę aktorską i styl gry w przeciwieństwie do np. amerykańskich seriali. Bardziej wymagające, ale też - jak dla mnie - sprawia to więcej satysfakcji.

Drugi sezon ma ruszyć na jesień tego roku.
To jest dobra wiadomość.Zajebisty serial!
przyjaciel to ten który na słowa: zabiłem człowieka!
odpowie: gdzie go zakopiemy?
Awatar użytkownika
Riven
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Kontakt:

03-03-2013, 15:37

Self pisze:
Jedno zdjęcie wystarczyło, lecę ściągać. ;) no dobra, zalinkowany artykuł też przeczytałem
o kurwa, nie mam pojęcia co to jest i o czym, ale zaraz j/w :)) nie widziałem jeszcze filmu z nim, który nie bylby przynajmniej bardzo dobry. no, może K-Pax musze sobie odswiezyc żeby zweryfikowac zdanie po latach, ale zdaje się, ze tez był bardzo ok.
this is a land of wolves now
Awatar użytkownika
grot
weteran forumowych bitew

03-03-2013, 17:48

Ciekawostka tak btw: Spacey dostał rolę w HoC bo Netflix po dokładnej analizie danych zbieranych przez ich system (a trochę tego jest, bowiem ich algorytm analizuje np. ile razy dany użytkownik oglądał konkretną scenę) wyszło im m.in. że ich docelowy odbiorca lubi filmy z Kevinem S. Jak widzę po reakcjach ludzi na powyższe zdjęcie trafili :)
- Odkryłem swoją drugą osobowość. Ma na imię Jan.
- O, czym się zajmuje?
- Jan, generalnie, pogardza.
ODPOWIEDZ