KYLESA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- Deathless King
- weteran forumowych bitew
KYLESA
Nie widzialem tematu o tej jakze zacnej kapeli (chyba ze przegladarka znowu szwankuje), a wydali nowa plytke wiec jest okazja jak najbardziej. Nie ukrywam ze ich tworczosc poznalem stosunkowo niedawno, ale bardzo mi takie granie wchodzi. "Spiral Shadow" to ich piaty material, na razie jestem na etapie "wdrazania", ale poprzedniczka - "Static Tension" to kawal porzadnego stonerowo/psychodelicznie/post metalowego lojenia. Co ich wyroznia? Na pewno dwie perkusje w skladzie, na pewno bardzo zywiolowe koncerty (na Brutalu zagrali swietnie i swietnie zostali przyjeci, bardzo chcialbym zobaczyc ich w mniejszym klubie). Fani Kyuss, Mastodon łykną od razu.
http://www.myspace.com/kylesa
http://www.myspace.com/kylesa
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Mol
- zahartowany metalizator
- Deathless King
Re: KYLESA
A wydawało mi się że lubisz Kylese? Czy Cie pomylilem z B?
Only duzo tremolo na nietlumionych strunach is true!
- Mol
- Nerwowy
No, ST to był kawał bardzo fajnego, przebojowego a zarazem szorstkiego, ciężkiego grania. Niesamowita energia bije od tej muzy. Nowy album jakiś taki mdły i bez mocy się wydaje przy tym.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
- PrzemoC
- postuje jak opętany!
Hmm, to może powinienem zapoznać się ze starszymi rzeczami, bo przesłuchałem właśnie ostatni album, tj. ten, gdzie jest track "Unknown Awerness" i zdecydowałem, że dam sobie z nimi spokój. Miałkie to było, tj. niektóre utwory / fragmenty OK, ale jako całość to niezbyt-niezbyt.
Opętał mnie ten zespół ostatnio całkowicie - od dwóch czy trzech tygodni praktycznie niczego innego nie słucham. W samochodzie leci na okrągło Time Will Fuse Its Worth a w robocie Static Tensions. Dramaturgia i siła przekazu tej muzy jest powalająca! Wokalista mistrz! Na nową płytę czekam z mokrymi majtami!
- white_pony
zajebista kapela. wszystkie albumy mnie kręcą, ale dwie ostatnie płyty po prostu miażdżą. a pizda jaką uraczyli mnie na żywo...zajebisty koncert. wszystkie kapele zreszta tego wieczoru rozpierdoliły mi system (po za obsranym, buraczanym converge).
na uwage zasługuje rownież nielicha furka jaką wozi sie laura

na uwage zasługuje rownież nielicha furka jaką wozi sie laura

do not make equal what is unequal
- Edinazzu
nazwa znajoma, a ze znajomością muzy gorzej. Trzeba będzie zbadać...
"Volenti non fit iniuria" - Chcącemu nie dzieje się krzywda
-
- mistrz forumowej ceremonii
Jeżeli zostali na forum jeszcze jacyś fani tego zespołu to...http://www.lastfm.pl/event/3118296+Kyle ... The+Square
- Ulfr
- zaczyna szaleć
Ja bardzo lubię, choć długo trwało nim w pełni przekonałem się do "Spiral Shadow". Bardzo miło też wspominam ich koncert w Krakowie wraz z Kvelertakiem i Converge, dla mnie był to gig roku 2010, choć do Poznania się nie wybieram.
VIVA MEGALOMANIA
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
nowy kawałek
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
- Self
- rasowy masterfulowicz
Fajny, ale tak jak Spiral Shadow, bez typowego dla poprzednich płyt pierdolnięcia. Tyle że ten kawałek właśnie brzmi fajnie, podczas gdy ostatni płyt w ogóle mnie nie rusza. O premierze nowego albumu coś wiadomo?
- Funeral
- rozkręca się
Ja właśnie bardziej lubie ta Kylese po zmianie swojego oblicza, czyli od Static Tensions. Wcześniejsze, jakieś zbyt punkowe dla mnie. No i koncertowo to dobra załoga, nieważne czy z okresu jak grali na squtach czy obecnie w dużych halach.
-
- postuje jak opętany!
Nowy kawałek bardzo mi się podoba - fajne, wyluzowane granie. Na płytkę trzeba do maja poczekać, jakoś wierzę że będzie OK.
Mnie kupili koncertem - na Brutalu zeszłorocznym zupełnie przypadkiem zatrzymałem się przy scenie jak zaczęli grać i zostałem do końca. Wcześniej nie znałem ich kompletnie.
Mnie kupili koncertem - na Brutalu zeszłorocznym zupełnie przypadkiem zatrzymałem się przy scenie jak zaczęli grać i zostałem do końca. Wcześniej nie znałem ich kompletnie.
- Nerwowy
Bardzo dobry ten nowy numer.
- megawat
Bardzo fajny zespół, który jakoś tam wypełnia mi lukę po Mastodon, jeżeli chodzi o niszę ciekawej, jednak dość (w moim odczuciu) niezobowiązującej muzyki. Najprzyjemniej mi się słucha "Time WIll Fuse It's Worth" oraz "Static Tensions", innych nie słuchałem lub potraktowałem je po macoszemu. Jak będę miał ochotę posłuchać muzyki rozrywkowej, to może nadrobię, bo to dobra kapela.
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Nerwowy
Przecież nie ma żadnej luki skoro jest bardzo dobry The Hunter.
- Funeral
- rozkręca się
Ale to jednak dalej najslabszy Mastodon.
- Nerwowy
I dalej najlepszy niż cokolwiek w wykonaniu Kylesy ;).