NAUMACHIA
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
- krz63
- weteran forumowych bitew
Re: NAUMACHIA
Te się sprzedały zanim zdążyłem zrobić zamówienie. Mało tego, już następny album (na który zespół jeszcze nie napisał ani jednego dźwięku) jest już niemal wyprzedany. To pierwszy tego typu przypadek w Norwegii od czasów A-ha.
http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Evil Machine - War In Heaven CD
Bloodthirst - Chalice of Contempt MC
Odraza - Esperalem Tkane CD
Genius Ultor - Nic co boskie nie jest mi obce CD
The Dead Goats - Ferox MC
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
-
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Skoro tak sie sprawy mają, to pewnie nagrywanie nowego albumu się przeciągnie, bo już mają zabukowane terminy na trasy koncertowe promujące ten materiał . Ponoć w tej chwili już rozpoczęli pierwszą, wiec trzymajcie rekę na pulsie. Recenzje są znakomite, same najwyższe noty.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Cóż za rok! Najpierw Luna ad noctum, teraz Naumachia, jeszcze Vesanie poproszę do kompletu ;)
-
- mistrz forumowej ceremonii
Vesania masa ok, nie rozumiem wrzucania ich do worka z tymi wszystkimi tworami.
-
nicram już wszystkie zgarnąłBuła pisze:kiedy preordery robisz?
- COFFIN
Pomyślałem, że spojrzę któż to założył ten genialny temat:D Castor nie wybacza, uważajcie;)
'Come the Blessed Madness'
- KelThuz
- postuje jak opętany!
- Kontakt:
otóż to, muzycy Vesanii przynajmniej solidnie ruchają po każdym koncercieest pisze:Vesania masa ok, nie rozumiem wrzucania ich do worka z tymi wszystkimi tworami.
tam nic nie ma, są tylko halucynacje z niedożywienia i śmierć cieplna
-
a ile razy Cie zaliczyli?;)
- metalized
A co z crionics- nic nie planują wydać? I sammath naur?Foxhound pisze:Cóż za rok! Najpierw Luna ad noctum, teraz Naumachia, jeszcze Vesanie poproszę do kompletu ;)
P.J.E.C.
- Foxhound
- postuje jak opętany!
Taka figura retoryczna. ;)est pisze:Vesania masa ok, nie rozumiem wrzucania ich do worka z tymi wszystkimi tworami.
- Lykantrop
K.O. :Dest pisze:a ile razy Cie zaliczyli?;)
Pamiętam do dzisiaj lato 2004. Po 3 latach zapierdalania bez dnia wolnego, w końcu mogłem odetchnąć i jechać byczyć się tydzień we Włoszech. Żeby się nie nudzić podczas wylegiwania, trzeba było się oddać lekturze czegoś i padło na ostatni numer T'e'A do którego dorzucony był wyżej wzmiankowany debiut Naumachia. Nie byłbym sobą, gdybym nie wziął ze sobą discmana, więc z ciekawości sobie wrzuciłem na ucho to czym Kmiołek próbuje karmić młodzież. Byłem przerażony, a wakacje które miały mi pomóc się zrelaksować, stały się koszmarem.
Only pierwsze bicia are real!
manieczki pisze:Proszę tutaj pana lykantropa nie denerwować dzisiaj już, bo wypił 5(pięć) piwek, d.o.k.u.r.w.i.l wor metalem i cisnienie jego wynosi tera 150/95
- megawat
Hmm... Przyznam szczerze, że nazwa obiła mi sie o uszy tu i ówdzie i jak czytam to, co piszecie, to puściłem kilka losowo wybranych numerów. Ja to dopiero zaczynam sie interesować mocną muzą, ale jak słucham, to jest zdecydowanie coś dla mnie! Jakie albumy byście polecili w pierwszej kolejności do ściągnięcia?
"Funkcjonariusze po wstępnych oględzinach poćwiartowanych i nagich zwłok stwierdzili, że morderca musiał być szczególnym zboczeńcem".
- Herezjarcha
- w mackach Zła
Pojechali tam do niego niczym Luke Skywalker do mistrza Yody po nauki. Vader i Emperor już truchleją ze strachu.[V] pisze:teraz rezydują w Norwegii.no,no,ciekawe czy Fenriz ma już ich naszywki.
- Najprzewielebniejszy
- zahartowany metalizator
Black/death metalowa formacja NAUMACHIA, polski zespół rezydujący w Norwegii, który ma na swoim koncie trzy pełne albumy (wydane przez Empire i Witching Hour) zakończyła prace nad czwartą płytą zatytułowaną “Machine Of Creation”. W ubiegłym roku w białostockim studio Hertz muzycy zarejestrowali 10 kompozycji
Utworem promującym płytę jest “Multiple Personality” w którym wykorzystano partie wokalne nagrane wiele lat temu przez Covana (ex-Decapitated), z myślą o trzeciej nie wydanej nigdy płycie Atrophia Red Sun. W tej kompozycji śpiewa również Marcin Urbaś (ex-Sceptic).
Można go posłuchać tutaj:
[youtube][/youtube]
Na całą płytę ścieżki gitary basowej nagrał Sławek “Mortifer” Kusterka, oprócz Naumachii (znany również z zespołu Hate), który zmarł nagle podczas trasy Hate w kwietniu ubiegłego roku.
Za teksty na całą płytę odpowiada Marcin Urbaś, który również zaśpiewał w kilku utworach.
Sesję zdjęciową zrobił Łukasz Jaszak, fotograf i autor okładek m.in. Decapitated, Blood Red Throne, Vomitory
Tak zespół komentuje zakończenie prac nad płytą: “Jest to dla nas niezmiernie ważny album, zarówno jeśli chodzi o nowe podejście do kompozycji, jakość brzmienia ale też fakt, że komponowaliśmy go ze Sławkiem, którego nie ma już z nami. Bracia Wisławscy szybko wychwycili nasze intencje i pomogli nam wynieść Naumachię na wyższy poziom. Muzyka jest bardzo zróżnicowana, można znaleźć w niej wiele odniesień i płaszczyzn. Tempa są wolniejsze niż te, w których graliśmy dotychczas. Intensywnie pracowaliśmy nad rytmiką i muzykalnością .Płyta jest na pewno bardziej melodyjna od ostatniego albumu, można nawet stwierdzić, że w pewnym sensie wróciliśmy do początków z "Wrathorn". Duża cześć utworów powstała ‘z reki’ na próbach, co sprawiło ze muzyka nabrała oddechu i energii. Znajdziecie tu też dużo elektroniki, za którą odpowiada VX. Jesteśmy bardzo zadowoleni z końcowego efektu i nie możemy się doczekać koncertów promujących nowy album.”
Płyta ukaże się późną wiosną 2014, aktualnie trwają rozmowy z wydawcami. Pod tym adresem można zobaczyć raport ze studia nagraniowego:
[youtube][/youtube]
Utworem promującym płytę jest “Multiple Personality” w którym wykorzystano partie wokalne nagrane wiele lat temu przez Covana (ex-Decapitated), z myślą o trzeciej nie wydanej nigdy płycie Atrophia Red Sun. W tej kompozycji śpiewa również Marcin Urbaś (ex-Sceptic).
Można go posłuchać tutaj:
[youtube][/youtube]
Na całą płytę ścieżki gitary basowej nagrał Sławek “Mortifer” Kusterka, oprócz Naumachii (znany również z zespołu Hate), który zmarł nagle podczas trasy Hate w kwietniu ubiegłego roku.
Za teksty na całą płytę odpowiada Marcin Urbaś, który również zaśpiewał w kilku utworach.
Sesję zdjęciową zrobił Łukasz Jaszak, fotograf i autor okładek m.in. Decapitated, Blood Red Throne, Vomitory
Tak zespół komentuje zakończenie prac nad płytą: “Jest to dla nas niezmiernie ważny album, zarówno jeśli chodzi o nowe podejście do kompozycji, jakość brzmienia ale też fakt, że komponowaliśmy go ze Sławkiem, którego nie ma już z nami. Bracia Wisławscy szybko wychwycili nasze intencje i pomogli nam wynieść Naumachię na wyższy poziom. Muzyka jest bardzo zróżnicowana, można znaleźć w niej wiele odniesień i płaszczyzn. Tempa są wolniejsze niż te, w których graliśmy dotychczas. Intensywnie pracowaliśmy nad rytmiką i muzykalnością .Płyta jest na pewno bardziej melodyjna od ostatniego albumu, można nawet stwierdzić, że w pewnym sensie wróciliśmy do początków z "Wrathorn". Duża cześć utworów powstała ‘z reki’ na próbach, co sprawiło ze muzyka nabrała oddechu i energii. Znajdziecie tu też dużo elektroniki, za którą odpowiada VX. Jesteśmy bardzo zadowoleni z końcowego efektu i nie możemy się doczekać koncertów promujących nowy album.”
Płyta ukaże się późną wiosną 2014, aktualnie trwają rozmowy z wydawcami. Pod tym adresem można zobaczyć raport ze studia nagraniowego:
[youtube][/youtube]
WINYLE na sprzedaż viewtopic.php?f=25&t=18597&p=1845769#p1845769
- krz63
Hahahaha, pierdoleni nekrofile
Ci są jeszcze lepsi:

Ci są jeszcze lepsi:

http://www.arachnophobia.pl" onclick="window.open(this.href);return false;
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
Oremus - Popioły LP
Abusiveness - TBA CD
- black_lava
- rasowy masterfulowicz
naumachia pany!
"And the scars I will see
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
Like the face of the moon
Cast no blessings at me
Necro as fuck! "
- manieczki
- Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów
Próbkie
" onclick="window.open(this.href);return false;
" onclick="window.open(this.href);return false;
http://krucjatarozancowazaojczyzne.pl" onclick="window.open(this.href);return false;