KYLESA

Zasada tworzenia tematu - NAZWA ZESPOŁU + ewentualnie tytuł płyty lub inna treść jeżeli coś chcemy dodać.

Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed

Regulamin forum
Tematy związane tylko z jednym zespołem lub jedną płytą. Wszelkie zbiorcze typu "América Latina Metal" lub "Najlepsza polska płyta thrash" itp. proszę zakładać w dziale "Dyskusje o muzyce metalowej"
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

Re: KYLESA

02-03-2013, 15:52

No ale panie, żarty na bok proszę. ;) A luka to jednak jakaś jest, bo Mastodonty rzuciły sludge w diabły i zaczęli grać rocka. No i nietrudno obecnie o klimatyczny szlam, szlam/stoner (Blindead, Subrosa, Ufomammut, o oczywistościach nie wspominając), ale taki mniej zobowiązujący, przebojowy sludge jest już chyba trudniejszy do dostania. No chyba że się mylę, to uświadomcie mnie jakimiś fajnymi nazwami.
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-03-2013, 16:05

Bez przesady, przecież kapel grających w tych klimatach jest obecnie na pęczki: wszystkie Baronessy, Black Tuski, Red Fangi - można wymieniać i wymieniać.
De Mysteriis Dom Niggeriis
Slayer to kał i ogólnie rzecz biorąc beznadziejna kapela.
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

02-03-2013, 16:11

No chyba że tak, nie śledzę specjalnie tematu.
black jacket
zaczyna szaleć

04-03-2013, 12:48

Self pisze:No ale panie, żarty na bok proszę. ;) A luka to jednak jakaś jest, bo Mastodonty rzuciły sludge w diabły i zaczęli grać rocka. No i nietrudno obecnie o klimatyczny szlam, szlam/stoner (Blindead, Subrosa, Ufomammut, o oczywistościach nie wspominając), ale taki mniej zobowiązujący, przebojowy sludge jest już chyba trudniejszy do dostania. No chyba że się mylę, to uświadomcie mnie jakimiś fajnymi nazwami.
jak chcesz popowy sludge to moze sprawdz TORCHE
http://pitchfork.com/reviews/tracks/146 ... onslaught/
Awatar użytkownika
Skaut
mistrz forumowej ceremonii

04-03-2013, 12:56

black jacket pisze:
Self pisze:No ale panie, żarty na bok proszę. ;) A luka to jednak jakaś jest, bo Mastodonty rzuciły sludge w diabły i zaczęli grać rocka. No i nietrudno obecnie o klimatyczny szlam, szlam/stoner (Blindead, Subrosa, Ufomammut, o oczywistościach nie wspominając), ale taki mniej zobowiązujący, przebojowy sludge jest już chyba trudniejszy do dostania. No chyba że się mylę, to uświadomcie mnie jakimiś fajnymi nazwami.
jak chcesz popowy sludge to moze sprawdz TORCHE
http://pitchfork.com/reviews/tracks/146 ... onslaught/
Harmonicraft to jedna z fajniejszych płyt z zeszłego roku, naprawdę polecam.
Coś tam było! Człowiek!
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

26-03-2013, 19:08

Fajny może być ten "Ultraviolet":
Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
DeadButDreaming
w mackach Zła

30-03-2013, 20:03

Ciekawe rzeczy piszecie tutaj na temat występów na żywo Kylesy, bo dotychczas zdarzało mi się czytać jedynie opinie, że ta kapela na żywo to dno, porażka, nie potrafią oddać klimatu z płyt na scenie, słabe brzmienie itd. - no generalnie kicha. A tutaj same pochwały. Ja się nie wypowiadam, bo sam na żywo nie widziałem.

Na nowy album nie czekam jakoś szczególnie, bo Spiral Shadow był dla mnie rozczarowaniem, nigdy nie skumałem tego wyluzowanego, rockowego oblicza Kylesy. Za to jaram się Static Tensions, którą to nawet dziś z wielką przyjemnością sobie odświeżyłem. Tylko posłuchajcie tych psychodelicznych gitar: http://www.youtube.com/watch?v=Na7kkX4IFIo
The withered bones of those who failed
But more so of those who didn't even try
Awatar użytkownika
Dragazes
w mackach Zła

30-03-2013, 20:13

DeadButDreaming pisze:Ciekawe rzeczy piszecie tutaj na temat występów na żywo Kylesy, bo dotychczas zdarzało mi się czytać jedynie opinie, że ta kapela na żywo to dno, porażka, nie potrafią oddać klimatu z płyt na scenie, słabe brzmienie itd. - no generalnie kicha. A tutaj same pochwały. Ja się nie wypowiadam, bo sam na żywo nie widziałem.
Ja widziałem ten zespół na Brutalu w tamtym roku i podobało mi się.
Should the compact Disc become soiled by fingerprints, dust or dirt, it can be wiped with a clean and lint free soft, dry cloth. If you follow these suggestions, the Compact Disc will provide a lifetime of pure listening enjoyment.
Awatar użytkownika
night_goat
zaczyna szaleć

09-04-2013, 01:48

DeadButDreaming pisze:Ciekawe rzeczy piszecie tutaj na temat występów na żywo Kylesy, bo dotychczas zdarzało mi się czytać jedynie opinie, że ta kapela na żywo to dno, porażka, nie potrafią oddać klimatu z płyt na scenie, słabe brzmienie itd. - no generalnie kicha. A tutaj same pochwały. Ja się nie wypowiadam, bo sam na żywo nie widziałem.
Bo tak zasadniczo jest, chyba, że chcesz posłuchać samych bębnów i jakiegoś szumu ;)

Ostatnia była kiepska do bólu więc jak czytam, że nowy kawałek w konwencji z poprzedniej płyty to nawet nie próbuję słuchać.
Hide behind your crosses
Throw your holy water
Recite your senseless verses
Let the darkness hour turn
When witches burn
Pacjent
Biały Weteran Forume Tańczący na Kurhanach Wrogów

01-05-2013, 09:15

Jeśli prawdę można wypowiedzieć tylko szeptem, oznacza to, że kraj został opanowany przez wrogów.
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-05-2013, 09:37

Dragazes pisze:
Również miałem bardzo pozytywne odczucia. Nawet dzięki temu koncertowi sięgnąłem po "Static Tensions".
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
Maria Konopnicka

01-05-2013, 23:13

Dragazes pisze:
Też tam właśnie widziałem i bardzo pozytywnie odebrałem ten występ.
longinus696 pisze: Również miałem bardzo pozytywne odczucia. Nawet dzięki temu koncertowi sięgnąłem po "Static Tensions".
Proponuję sięgnąć też po Time Will Fuse Its Worth - uważam, że jest nawet lepsza niż Static Tensions
Awatar użytkownika
longinus696
zahartowany metalizator

01-05-2013, 23:41

Maria Konopnicka pisze:
longinus696 pisze: Również miałem bardzo pozytywne odczucia. Nawet dzięki temu koncertowi sięgnąłem po "Static Tensions".
Proponuję sięgnąć też po Time Will Fuse Its Worth - uważam, że jest nawet lepsza niż Static Tensions
Zanotowane.
The imagination is a muscle. It has to be exercised. Luis Bunuel

http://musicamok.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
neuro
postuje jak opętany!

02-05-2013, 12:33

Super. Najfajniejsza z zapowiedzi nowego albumu. Czekam :)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-05-2013, 12:42

longinus696 pisze:
Maria Konopnicka pisze:
Zanotowane.
Też dobry album, ale w żadnym wypadku nie lepszy niż ST :).
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

02-05-2013, 17:01

Oczywiście że lepszy. No chyba że ktoś stawia eklektyzm i klarowne brzmienie nad kurewski ciężar i ogólną duszność. No ale umówmy się, kto w sladżu by przedkładał te wymienione czynniki nad ciężar? ;)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-05-2013, 17:02

A widzisz, mnie bawi u nich przede wszystkim energetyczność i przebojowość, to nie EhG ;)
Awatar użytkownika
Self
rasowy masterfulowicz

02-05-2013, 17:05

No mnie też bawi, choć pewnie nieco mniej, ale słuchając "Time Will..." leżę pod ciężarem tej płyty i czuję się naprawdę malutki -> o taki właśnie Pewnie z tego samego powodu wolę pierwsze materiały Mastodona (do debiutu włącznie) niż reszte. ;)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

02-05-2013, 17:07

Noo, debiut Mastodon to niezła rzeźnia, dwójka jest jednak poza wszelką klasyfikacją, bo tam jest dosłownie wszystko :)
Awatar użytkownika
Nerwowy
zahartowany metalizator

19-05-2013, 16:46

Rozpierdala ta nowa płyta.
ODPOWIEDZ