jebłem:DOlo pisze:Adam w górach nie czekałby na żadne okna pogodowe - jebałby na sam szczyt biegiem w najgorszą wichurę i na szczycie podarłby jeszcze na strzępy biografię Kukuczki. Zrobiłby to nawet tylko dla 50 fanów.
GÓRY
Moderatorzy: Nasum, Heretyk, Sybir, Gore_Obsessed
-
- mistrz forumowej ceremonii
Re: GÓRY
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
jest taka fajna anegdota jak siedział kiedyś w obozie bazowym pod jakims osmiotysiecznikiem i palił papieroska gdy zagadnął go jakis alpinista: To ty jestes ten Kukuczka?Nie wygladasz na alpiniste(Jurek lubił ostro zjesc i niekiedy wylewał mu sie bęben zza paska).Jurek odparł tylko; Do zobaczenia na szczycie.Nie trzeba chyba wspominać ,że tylko Jurek zdobył wówczas szczyt:)
polecam jego doskonałą ksiażke Mój pionowy świat którą można kupic za przyzwoite pieniadze odkad doczekała sie wznowienia.
polecam jego doskonałą ksiażke Mój pionowy świat którą można kupic za przyzwoite pieniadze odkad doczekała sie wznowienia.
If any man should attempt to criticize Braun's actions, he should be thoroughly patronized for his obviously Jewish behavior
-
Nie mogę czytać takich książek bo to może źle się skończyć. :)
Tak na marginesie, nie wiesz może czy miał rodzeństwo, a dokładnie brata? Znam pewną osobę, która jest krewnym Kukuczki, ale nigdy nie udało mi się ustalic w jakim stopniu. Do bliskiego pokrewieństwa przyznał się ów osobnik tylko raz. Zapewne przez funkcję, którą sprawował.
Tak na marginesie, nie wiesz może czy miał rodzeństwo, a dokładnie brata? Znam pewną osobę, która jest krewnym Kukuczki, ale nigdy nie udało mi się ustalic w jakim stopniu. Do bliskiego pokrewieństwa przyznał się ów osobnik tylko raz. Zapewne przez funkcję, którą sprawował.
-
Nie pamiętam,wiem ,że ma syna,który zdobył Mt.Everest jakoś niedawno;)est pisze:Nie mogę czytać takich książek bo to może źle się skończyć. :)
http://drytooling.com.pl/serwis/newsy/h ... yl-everest
- evildead
- weteran forumowych bitew
ksywa Major Golonko zobowiązuje ;)[V] pisze:jest taka fajna anegdota jak siedział kiedyś w obozie bazowym pod jakims osmiotysiecznikiem i palił papieroska gdy zagadnął go jakis alpinista: To ty jestes ten Kukuczka?Nie wygladasz na alpiniste(Jurek lubił ostro zjesc i niekiedy wylewał mu sie bęben zza paska).Jurek odparł tylko; Do zobaczenia na szczycie.Nie trzeba chyba wspominać ,że tylko Jurek zdobył wówczas szczyt:)
Intensive silence, all in blood red
A spawn of hell I am the evil dead
A spawn of hell I am the evil dead
-

sie chłop poodmrażał na McKinley'u i wydawało sie że nie ma warunków do robienia dużych rzeczy w górach wysokich hehehe;)

tutaj na Broad Peak [ w tle K2]
-
- rasowy masterfulowicz
:D:D:D:D made my day535 pisze:Nie takie jaja odstawialiśmy w górach, ze szwagremOlo pisze:Adam w górach nie czekałby na żadne okna pogodowe - jebałby na sam szczyt biegiem w najgorszą wichurę i na szczycie podarłby jeszcze na strzępy biografię Kukuczki. Zrobiłby to nawet tylko dla 50 fanów.
i jego żoną
,
po dużym alkoholu. Oczywiście.
KVLT lizania CZASZKI
-
- rasowy masterfulowicz
kurwa, przerazajaca ta gora[V] pisze:
Vulture, pytanie laika: ktora gora jest obecnie uwazana za najtrudniejsza?
KVLT lizania CZASZKI
-
Za najtrudniejszy ośmiotysięcznik uważa sie powszechnie K2 8611 m n p.m Duże nagromadzenie trudności w polach podszczytowych,jest tam taki zdradliwy trawers gdzie wielu ludzi odpadaPan_Kimono pisze:kurwa, przerazajaca ta gora[V] pisze:
Vulture, pytanie laika: ktora gora jest obecnie uwazana za najtrudniejsza?

poza tym dużo niebezpieczeństw obiektywnych,lawiny,spadające seraki,pogoda znacznie bardziej nieprzewidywalna niz np w Himalajach. Zdobycie K2 wciaz cieszy sie w srodowisku duza estymą,zaledwie kilkaset osób deptalo wierchołek tej góry,dla porównania na Everest weszło kilka tysięcy.
Inna bardzo zdradliwą górą jest Annapurna.Pierwszy ośmiotysiecznik zdobyty przez czlowieka,ta góra statystycznie zbiera najwieksze śmiertelne zniwo wśród alpinistów.olbrymie zagrożenie lawinowe na wszystkich drogach,walące sie formacje lodowe,mosty śnieżne,szczeliny etc

grań szczytowa Annapurny

kopuła wierzchołkowa K2[ zespół wspinaczy w kółku]
-
http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_na_K2_(1986)
Na K2 stanęło do tej pory 306 osób. Zginęło 80. Na każde 4 udane wejścia na szczyt przypada jedna śmierć. Gorszy współczynnik ma tylko Annapurna, ale tam zagrożeniem są głównie lawiny. Nigdy też nie udało się wejść na K2 zimą.
Na K2 stanęło do tej pory 306 osób. Zginęło 80. Na każde 4 udane wejścia na szczyt przypada jedna śmierć. Gorszy współczynnik ma tylko Annapurna, ale tam zagrożeniem są głównie lawiny. Nigdy też nie udało się wejść na K2 zimą.
- Morph
- Kontakt:
@Pan_Kimono
+ (z mojej strony):
Kanchenjunga - ponad 20% Death Rate po '90.
Nanga Parbat - do dzisiaj niezdobyta zimą.
Poza Himalajami:
Puncak Jaya - cholernie ciężka biurokratycznie do dojścia, jeden z cięższych wierzchołków do wspinaczki, najcięższy do zdobycia z Korony Ziemi
Mount Tyree - druga góra Antarktydy - ciężka technicznie + klimat
Do tego masz parę(naście) spektakularnych szczytów, które pod względem kondycyjnym/klimatycznym specjalnie ciężkie nie są, ale wymagają topowej techniki i do tego leżą w zajebiście niedostępnych miejscach. Najlepszy przykład - Mt. Asgard:

+ (z mojej strony):
Kanchenjunga - ponad 20% Death Rate po '90.
Nanga Parbat - do dzisiaj niezdobyta zimą.
Poza Himalajami:
Puncak Jaya - cholernie ciężka biurokratycznie do dojścia, jeden z cięższych wierzchołków do wspinaczki, najcięższy do zdobycia z Korony Ziemi
Mount Tyree - druga góra Antarktydy - ciężka technicznie + klimat
Do tego masz parę(naście) spektakularnych szczytów, które pod względem kondycyjnym/klimatycznym specjalnie ciężkie nie są, ale wymagają topowej techniki i do tego leżą w zajebiście niedostępnych miejscach. Najlepszy przykład - Mt. Asgard:
Give birth to something dead
Give birth to something old
- Morph
- Kontakt:
Niektóre statystyki są mordercze dla ośmiotysięczników:[V] pisze:http://pl.wikipedia.org/wiki/Katastrofa_na_K2_(1986)
Death Rate before '90:
Nanga Parbat - 77% (po '90 spadł do ~5%)
Annapurna I - 66% (wciąż statystycznie najbardziej zabójcza, po '90 druga po Kanchenjunga).
Give birth to something dead
-
- rasowy masterfulowicz
[V] pisze:
sie chłop poodmrażał na McKinley'u i wydawało sie że nie ma warunków do robienia dużych rzeczy w górach wysokich hehehe;)
można gdzieś zobaczyć http://www.filmweb.pl/film/Kukuczka-2011-645487 ?